Tavaly decemberben adták át a Szekszárd polgármesteri hivatalát, de a 440 millió forintos energetikai felújítás közben úgy szétverték a belső teret, hogy az használhatatlanná vált, az önkormányzat és a testület azóta sem tudott visszaköltözni – írja az Index.

Hadházy Ákos, a Korrupcióinfó oldalán azt írja, hogy a belső nyílászárók 70 százaléka tönkrement, a belsőépítészet, beépített szekrények, tárolók (sok “ereklyével”), lambériák, parketták, falak mind áldozatul esett a “külső felújításnak ” és a nyílászáró cserének.

A politikus szerint a hivatal nem mert sem a késlekedésért, sem a dúlásért kártérítési igénnyel élni. Szerinte további komoly kára is keletkezett abból a városnak, hogy a több évig “átmeneti helyen” üzemelő hivatal egy olyan ingatlant foglal el a város központi helyén, amelyet jó pénzért ki lehetne adni (korábban biztosító társaság üzemelt benne). Az elmaradt haszon így több tucat millióra tehető.

Bálteremben dolgozik a szekszárdi önkormányzat

A tavalyi év végén az elmaradt “szalagavatást” és a visszaköltözést azzal a kínos indoklással magyarázta a polgármester, hogy “észrevették, hogy van javítanivaló a hivatalon” és majd új uniós pályázatból a belső javításokat is megcsinálják – állítja Hadházy. Csakhogy ilyen pályázatoknak nyoma sincs (miért is lenne, miért adna az EU polgármesteri hivatalok padlójavítására pénzt). Így viszont egyre valószínűtlenebb a visszaköltözés.

Bálteremben dolgozik a szekszárdi önkormányzat

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
legalább lehet táncra perdülni, ha kitalálnak vmi új adót, esetleg maguknak vmi komoly munkát, pl. számba veszik az őszi faleveleket.
A II. vh. előtt a Csepeli Elöljáróságon 7 fő dolgozott + 1 fő hivatali szolga és két írógépük volt. Érdekes, a dolgok mégis mentek. Most meg annyi tintanyaló van, h Dunát lehet velük rekeszteni, oszt mégis, vagy éppen ezért egyre nehezebb az ügyintézés. A papírt meg fogyasztják tonnaszám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.