Kelemér külterületén bukkantak a rendőrök arra két gyerekre, akik Szlovákiából tévedtek Magyarországra – írja a Police.hu.

A két 13 éves fiú szerda dél körül szúrt szemet az ózdi rendőröknek. Az út mentén sétáló gyerekekkel elbeszélgetve kiderült, hogy szlovák állampolgárok, és a felvidéki Naprágy (Neporadza) községből, tévedésből jöttek át magyar területre.

A fiúk a közeli erdőbe indultak sétálgatni, így lyukadtak ki a magyar oldalon. A rendőrök a határátkelőhöz szállították, majd szlovák kollégáiknak átadták őket.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
Nem ők tévedtek el,hanem a történet,hiszen Magyarországról indultak,és azt soha el nem hagyták.
Zeta
Szlovákiai magyar gyerekek, vagy magyarul beszélő szlovák gyerekek voltak. Vagy a rendőrök voltak kétnyelvűek?
vadnarancs
Nem lehet elég korán kezdeni... Ők is tudják, hogy Magyarország jobban teljesít! Mindenki ide akar jönni, javaslom építsünk mindenhová szögesdrótot! Esetleg egy nagy falat!
Eladott Ország
Az "UNIJÓ" egyik vívmánya a munkaerő szabad áramlása.
Nessy
Ne tessék bántani a gyerekeket.
1958. Aggtelek. Hajnali séta az erdőben édesanyámmal. Volt ott valami sorompó, de ki vette figyelembe. Két lovas határőr nagyon udvariasan kisért vissza a sorompón tűlra, szép napot kívánva.
Akkoriban még Sopronba is határsáv igazolvány kellett!
kissé felnőttem
@Nessy: Nessy már a pesti részen a vonaton ültek akire gondol messzi Soprontól 1 - eket nem csak a 2-eket engedték a határsáv közelébe és még be is kellett a szervnél jelentkezni + távozást is jelezni kifelé vicces ugye? de 1966 ig megtartott az 1 ill. 2 az a szigbe. Szörényi- Bródi ?? énekelte meg ha jól emlékezem, volt lilakékes pecséttel a szám biza vicces ugye???
kissé felnőttem
hát azért egy jó gulyásra meghivhatták volna a fiukat. Őseik felépitették a fővárost bizony azt sokadmaguk és sokáig Bpestre gondoltam meg... még kettőre is
jancsipapa
Szerencsére visszamehetnek ,mert már nem kell útlevél...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.