Jövőre erősíteni kell a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) "rendőrségi attitűdjét", fejleszteni kell a hivatal szemléletformáló szerepét társadalomban, a tudatos vásárlói magatartás kialakulását – mondta a Nébih elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

Oravecz Márton kiemelte: 2016 egyik legnagyobb eredménye, hogy bebizonyosodott, a Nébih-re szükség van, a szervezet 2017-ben továbbra is önálló intézményként működik majd. A Nébih idén 380 millió forint bírságot szabott ki – tette hozzá.

Ahhoz, hogy a hivatal jövőre is hatékonyan tudjon fellépni a feketegazdaság, a hamisítók és a csalók ellen, bővíteni kell a Nébih eszköztárát, és informatikai fejlesztésekre is szükség van – hangsúlyozta.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A cél szép, de miért kell ehhez külön rendőrség? Tudatot formálni csak rendőri intézkedéssel lehet? Tudom, hogy sok esetben igen, de ez azért talán nem tartozik oda.
quadrocopter
Kezdődik a Nébih titkosszolgálattá szervezése?
papa.49
@Mirabilis: Miért mert a rühelke volt főnökéjé a konyha!!!
karma1
380 millio birsag egy evre elosztva? Gondolom, par milliard forint kell a nebih mukodesehez, tehat meg csak nem is nullszaldosak, inkabb veszteseget termelnek.

Es akkor most mi is van? Meg jobban ki akarjak hangsulyozni a kormany mar amugyis rendfenntarto/bunteto jelleget...

Tehat ha most kimegy valahova ellenorizni a nebih, akkor tokig felfegyverkezett alarcosok fogjak megnezni a peneszes hamburgert ? Es loni fognak, ha a szendvics magatol megindul a szemetlada fele?
Tulajdonkeppen tenyleg, miert nem keriti korbe az egesz orszagot drotkeritessel ez az idiota, es megtenni benne az osszes fideszest bortonornek, a szerencsetlen nepet meg egyenesen rabnak, oszt jonapot?
Fegyveres ereje van a NAV-nak kuszaszmunek az MNB-nel, 2 fele garda is vigyazza a parlamenti kepviseloket, (a TEK ugyan eleg toketlen), es akkor most egy altalanos felugyelo szerv is rendorseget akar felallitattni maganak? Mire fol???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.