Csath Magdolna közgazdász szerint a világgazdaságban sok probléma volt, ehhez képest Magyarországon stabil volt a helyzet, a fő pénzügyi mutatószámok javuló tendenciát mutattak 2016-ban.

A szakember az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában elmondta, régóta várt lépés volt Magyarország adósságának felminősítése, amelynek segítségével könnyebb finanszírozni a bruttó hazai termék (GDP) 74 százalékát elérő adósságot. Felhívta a figyelmet arra is, hogy ez az érték a visegrádi országokhoz képest magas, mivel a cseheknél 30, a szlovákoknál és a lengyeléknél 50 százalék körül van.

Csath Magdolna szerint ez versenyhátrányt jelent, mert azt a pénzt, amelyet adósságszolgálatra, kamatokra kell fordítania az országnak, költhetné a gazdaság modernizálására, a versenyképesség javítására is.

Mint mondta, a jövő kulcskérdése, hogy milyen lesz a piaci környezet. Szerinte az unióban nagy növekedés nem várható, ezért a növekedő ázsiai piacok felé kell nyitni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Az Eu-pénzek nem lenének Magdolna asszony a béka segge alatt lennénk.
Szakértő asszonyság.
Zeta
Igen és vannak mutatók amiről halgat !
Szókrakész
"Felhívta a figyelmet arra is, hogy ez az érték a visegrádi országokhoz képest magas, mivel a cseheknél 30, a szlovákoknál és a lengyeléknél 50 százalék körül van."

Igen.

Mert a módszerváltáskor a lengyelek az adósság felét azonnal törölték.
Csak a mi idióta hazaáruló politikusaink voltak olyan hűek a bankárkaszthoz, hogy azt mondták, majd a magyar nép(nem a politikusok) kifizetik azt az adóssághegyet, ami be se jött az országba.
Köszönhetően a hazaáruló komcsi tetveknek, akik a módszerváltás előtt módszeresen szipolyozták ki a népet, lopták el a vagyonát.
És ez a tevékenységük azóta se szűnt meg, csak módszerében változott.
Nem is szűnhetett meg, hiszen ugyanazok a hazaárulók, ugyanazok a komcsik uralják ma is a politikai és gazdasági területeket.
Lepényleső
Stabil mint György kezében a Magyar Forint?
namihami
@Szókrakész: Mert a ""bankárasztalnál"" nem vagyunk tétel. A csehek egy mindig Európa-szintű ipari kultúrával és fejlettséggel, a lengyelek pedig Európán belüli országok között is számottevő lélekszámmal (piaccal) rendelkeztek. Nekik volt mire pattogni. Mi voltunk a bolha pöcsén a pattanás. Majdnem csak azért vettek be, hogy ne legyen lyukas az európai térkép, mint a mi ""forradalmi"" zászlónk.
Be kell látnunk, hogy igazándiból inkább ballaszt lehetünk, mint húzóerő. Kár, nem kár--tény.
Clavigo
Kb@ccott stabilak vagyunk,,,,,,az EU-s pénzekből..
nevemnick
Minden jó, haladunk, csak a ,,Pannon Puma" átalakult ,,Pannon 3.14nává"
Nessy
Haladunk, mint a három ütemű motor! Szív, szuszog, és b@szik menni!
lampa laz
A baj az, h ez a nő egyetemen tanít és gondolom ezzel a lendületes eszmefuttatással oktatja a jövő szakembereit is.
justhpeter
Magdikát megkérdezhetné valaki, hogy mikor modernizált utoljára az Orbán-kormány ? Egy dologban modernizáltak, a pénzek törvényi lenyúlásában. Amit falun egyszerű lopásnak neveznek és nem modernizálásnak.
Szókrakész
@namihami: "Be kell látnunk, hogy igazándiból inkább ballaszt lehetünk, mint húzóerő. Kár, nem kár--tény."

De fidesztől ez a "húzóerő, stabilitás, gazdasági csoda" olyan szépen hangzik.
Olyan göbbelszi.

De még jó, hogy a fizikai törvények is úgy lettek kitalálva, hogy bármilyen irányú erőre ugyanolyan nagyságú elletétes erő hat.
Ezen esetben ez egy visszahúzó erő, ami magyar-fizika szótárból magyarra fordítva fideszt jelent. Iránya, vektora= béka segg.
Különben már elszállnánk.
simmering73
@nevemnick: Ezen a pumán mindig jót nevetek. Pannóniában inkább a marha volt. Pannon Marha. Mennyivel jobban hangzik. Őshonos is, igaz is.
kai hansen
de akkor miért menekül az a sok fiatal nyugatra kedves Magdolna ???
Szókrakész
@kai hansen: Mert szeretnek aszkéta életet élni.
Megtagadják a jólétet, habzsidőzsit, tus-nass-simuló bolerót.
Eladott Ország
Az utóbbi napokban sűrű viszketés jött rám, valahányszor megláttam Csath Magdolna ügyeletes ,majdnem Nobel díjas fideszes gazdasági szakértőt ,ahogy néz bárgyú pofával és az összes szemével. Nem is kell, mert itt vannak nekünk rögtön a példaértékű magyar gazdsági sikerek:
A magyar reformok működnek és az OECD főtitkárostól hanyatt dobta magát hazánk
sikereitől. Az államadósság továbbra is magas, ez sérülékennyé teszi a gazdaságot, az állami kiadások magasak a nemzeti jövedelem arányában;
Az adórendszer még mindig nagyrészt a munkát terhelő adókra épít, ami torzít;
A jogszabályok gyakori változtatása rontja a befektetési környezetet;
A közműszektor egyre erőteljesebb államosításával összefüggésben a versenyjogi szabályok
nem hatékonyak;
A közmunkaprogramok növelték a foglalkoztatottságot, azaz csökkentették a
munkanélküliséget, de kevés ember tudott visszatérni az elsődleges munkaerőpiacra;
A technológiai változás mellett egyre elavultabb a magyar munkaerő képzettsége;
A szakképzésből kikerülők körében magas a munkanélküliség. Varga Misi (ex­-Mihály) Eustach ­féle kürtjét is csak annyi érintette meg, hogy a világ elismerően szól gazdasági növekedésünkről, az adósságcsökkentésről, a munkahelyteremtésről és az ország külső sérülékenységének csökkentéséről és ez az ív, amit befutottunk, páratlan és fantasztikus és jézusmária."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.