Véget ért a fegyelmi vizsgálat az MSZP-ben Havas Szófia korábbi szocialista képviselő (Horn Gyula egykori miniszterelnök unokahúga) ellen.

Havas Szófia olcsón megúszta az '56-os forradalom gyalázását

Legény Zsolt, a párt etikai és fegyelmi tanácsának elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta: meg állapították, hogy Havas vétséget követett el, amikor CIA-akciónak és nácik által szervezett puccsnak minősítette az 1956-os forradalmat.

A szankciója viszont mindössze megrovás lett, illetve felhívták a politikus figyelmét arra, hogy a jövőben tartózkodjon hasonlóktól.

Emlékezetes, az Havas október 23-án az orosz állami televíziónak adott nyilatkozatában gyalázta az 1956-os forradalmat. A szabadságharcot a nyugati titkosszolgálatok művének, illetve „horthysta provokáció” volt, melynek során „házról házra járva keresték a kommunistákat és zsidókat”. 

Az MSZP korábban elhatárolódott Havas szavaitól. „Havas Szófia forradalomról tett nyilatkozata teljes egészében szembe megy a szocialista párt álláspontjával” – írták akkor.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Csak egy kérdés? Attól, hogy az etikai és fegyelmi tanács ezt és így állapította meg, attól még ebben a forradalom-ellenforradalomban (kinek-mi) biztosan nem lehetett benne a CIA és/vagy a nácik, nyilasok keze? Ezt már minden érdekelt biztosan és 100%-osan kimondhatja? Sem a volt nyilasok, sem a kulákok, sem a határon visszatérő úri-földesúri réteg nem vehetett részt benne?
Ki, kik mondhatják ezt biztosra? Számomra mindegy, hiszen a korom, bár éltem már, de tevékeny részese egyébként sem lehettem volna, ilyenformán érdektelenné teszi. De, mégis..., mi a biztos?
Ja, és a Szófia se nem rokon, se nem barátnő (sajnos).
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Csak egy kérdés? Attól, hogy az etikai és fegyelmi tanács ezt és így állapította meg, attól még ebben a forradalom-ellenforradalomban (kinek-mi) biztosan nem lehetett benne a CIA és/vagy a nácik, nyilasok keze? Ezt már minden érdekelt biztosan és 100%-osan kimondhatja? Sem a volt nyilasok, sem a kulákok, sem a határon visszatérő úri-földesúri réteg nem vehetett részt benne?
Ki, kik mondhatják ezt biztosra? Számomra mindegy, hiszen a korom, bár éltem már, de tevékeny részese egyébként sem lehettem volna, ilyenformán érdektelenné teszi. De, mégis..., mi a biztos?
Ja, és a Szófia se nem rokon, se nem barátnő (sajnos).
justhpeter
A fegyelmi bizottságban volt elmeorvos is ? Merthogy Szofia asszonynak is és a bizottságnak is szüksége lenne rá.
Macskaszem
Ki tudja, melyik a valódi igazság? Reneszánszát éli a történelemhamisítás, ami az egyik kormánynak igazság, az a másiknak hazugság, de mi a valóság? A kérdés költői.
Equus
a csőcselék rémuralma volt '56.
Milyen fájó is az igazság ebben a nagy szentcsináló időszakban. A pecsenyéjét azért igyekezett mindenki megsütni... a volt grófok, bárók és a papság is. Mindszenti nyilatkozata például.
Eladott Ország
Winston Churchill ... ”A történelmet a győztesek írják.”
”Egy politikusnak meg kell tudnia mondani, hogy mi fog történni holnap, a következő héten, hónapban vagy évben. És később meg kell tudnia magyarázni hogy ezek miért nem történtek meg.”
papa.49
Na de gondoljatok bele, hogyan ítélhették volna el jobban, mikor a párt vezetésének egy része tevőlegesen részt vett a forradalom utáni cselekményekben!!!
Nyírfa
Egy politikus, aki 27 év után végre igazat szólt.
quadrocopter
@papa.49: Nos, kik azok, akik jelenleg a párt vezetésének részei és tevékenyen résztvettek a forradalom utáni cselekményekben?
Csak érdekelne...
papa.49
@quadrocopter: Van egy pár főként azokra gondolj akik már 80 évesek...
Köb Jani
@papa.49: A konzervált szar az 80.évében is szar marad . Kunhalmi Ágnes, Havas Szófia keményen kiszabott büntetésén röhög, amit a jogutód MSZP adott.
wagabund
@Köb Jani: a keményen kiszabott büntetésről jut eszembe..még annó előfordult, hogy egy becsületes párttag a még becsületesebb titkárnőjét töcskölte az íróasztalon...rájuknyitott egy túlbuzgó elvtárs...
...a büntetés? kizárták őket a pártból! kő keményen! mindezt röhögés nélkül elfogadták...

ez csak egy szösszenet Kunhalmi röhögéséhez..
CsipkeRózsa
Havas Szófiának igaza van. Olvassátok el a köv. írásokat:

regi.sofar.hu/hu/node/13396

konfliktuskutato.hu/ind...

www.rev.hu/ords/f?p=600...

Van még több írás is a témában.
grincss
@CsipkeRózsa: Ez borzalmas!
A második és harmadik ERROR!
grincss
@CsipkeRózsa: Igen, így már bejön!
Mi mást lehet mondani, mint borzalmas?
Most akkor igaza van Havasnak, vagy nem?
moareka
@namihami: Ismerni kell ennek a hölgynek az életét, a család történetét, s akkor nem kell csodálkozni...ami pedig, azt illeti, mi volt 56-ban?... volt ott minden, nem csak becsületes munkásember...
evacica
Havast a saját szempontjából és az apjával történtek miatt megértem, egyetlen egyben nem, kár volt nyilatkoznia az orosz sajtónak.
öcsi55
Hogy a nyugati titkosszolgálatok benne voltak az k.b 100%,ha a kirobbantásában nem is, azutáni eseményekben biztos! Ne feledkezzünk meg róla 11 évvel vagyunk túl a nyilas hatalomtól! Akiket a nyilas tevékenységek miatt lecsuktak azok most mind kiszabadultak,a kutyából soha nem lesz szalonna,aki antiszemita gondolkodású volt az is maradt! A mostani fideszes hatalom megpróbálja kisajátítani 56-ot.Ebbe a hősies polgárság által vezetett forradalomba nem fér bele,nem férhetnek bele az antiszemita kicsapongások!az ilyen dolgokról mélységes mély a hallgatás!Nekem ez csak történelem,de a történelmet megpróbláni meghamisítani,úgy is lehet,hogy nem mondjuk el a teljes igazságot!
Nyírfa
Moldova nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy el fog jönni az az idő, amikor a magyarok minden városban szobrot emelnek Kádárnak.
Ha ez megtörténik, akkor arra is képessé válik ez a társadalom, hogy a múltját tárgyilagosan, tényszerűen vizsgálva valóban a saját útjára lépjen.
Egészen kivételes helyzetben vagyunk, kultúrák között építhetünk hidat - kell ennél dicsőségesebb jövő?
grincss
@CsipkeRózsa: Én is úgy tartom, h igaza van!
Nekem más "élményem" van '56-al kapcsolatban, de az külön történet és nem tudom, h ilyen helyzetben lehet-e hangoztatni büntetlenül?
A "más"-t nem Havas véleményétől eltérően értem!
Nekem a "Hollós Ervin - Lajtai Vera: Köztársaság-tér 1956" című könyve az origó!
kemeati
Egyet sosem írnak le honnan lőttek először és kik 56-ban és ki volt a célpont???
Nyírfa
@grincss: " Nekem a "Hollós Ervin - Lajtai Vera: Köztársaság-tér 1956" című könyve az origó! "

Dettó!
grincss
@Nyírfa: Ezt én tudtam, hisz ismerlek már leánykorod óta! :-))
Nyírfa
@grincss: Sőt, együtt jöttünk át a Vereckei-hágón. :)
grincss
@Nyírfa: Kéz a kézben, lóháton, hátrafelé nyilazva! :-)
Nyírfa
@grincss: Ahogy az böcsületes ősmagyarokhoz illik! :))
CsipkeRózsa
@grincss: @Nyírfa: én nem olvastam a könyvet, de megtaláltam az interneten, ahonnan le lehet menteni. Hátha másokat is érdekel:

sala.uw.hu/KT1956.pdf
Bringás
Börtönbe a luvnyával! Gyalázza az anyját!
grincss
@CsipkeRózsa: Köszi, Drága!
Nekem megvan, azt hiszem, duplán is!
grincss
@Bringás: Figyelj mucika!
Olvasd el, hátha megvilágosodsz és nem halsz meg ostobán!
Ha olvasni nem tudsz, legalább a képeket nézegesd, azok n(s)em hazudnak!
surdilloFUJT
@Bringás: te hülye bérkommentelő!nagyon kell a pénz a drogodra???
SystemError
@surdilloFUJT: Ha drogozna legalább vicces lenne, hidd el ez valami fogyatékosság..
vladimir putin
@surdilloFUJT: @SystemError: kifizetnyi neki agykezeles, eltavolitas. Mindegyikunknek jo biznic.
Nekije nem kell tobbet gondolkod, menja kirabolhat vam.
surdilloFUJT
@Bringás: csak utánad te mocskos bérkommentelő!
Bringás
@surdilloFUJT: Mit hablatyolsz itt fogyatékos?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.