Országszerte harminc tűzeset történt pirotechnikai eszközök használata miatt szilveszter éjszaka – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője vasárnap reggel az MTI-vel.

Mukics Dániel elmondta, hét esetben fenyők gyulladtak meg, a Győr-Moson-Sopron megyei Hegykőn hat tuja égett. Négy helyen tető gyulladt meg, Dunakeszin és Budapesten erkélyen elhelyezett tárgyak égtek.

Vácon egy panellakás erkélyén keletkezett tűz. A lángok átterjedtek a lakás egyik szobájára, valamint a két felette lévő erkélyre is. A tűzoltók és a rendőrök hetven embert kísértek ki az épületből. A tűzoltás és az épület átszellőztetése után mindenki visszatérhetett a házba.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ongán két melléképület közé szorult nagytestű kutyát kellett kiszabadítaniuk a tűzoltóknak – közölte Mukics Dániel.

Ezekben a tűzesetekben senki sem sérült meg.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Mert a semmirevaló rendőrök nem büntetnek érte. Még nem hallottam, hogy valakit a törvénynek megfelelően elkaptak volna.
Emiatt nem érdemelnek sok fizetést - az biztos.
eszegfu
Csak elgondolkodtam az éjszakai tüzijátékról + a petárdázásról... az aug. 20-i tüzijáték kb. fél órás és 140 millió Ft-ba kerül, melyet képzett tüzszerészek, katonák készitenek elő 1 hétig. Ebben a "ránkszakadt" nagy demokráciában mi is vásárolhatunk és "játszhatunk" ezekhez hasonló eszközökkel. A mi településünkön (kb. 3 ezren lakják) nem gazdagok laknak, mégis 23 percen keresztül "élvezhettük" a tüzijátékot csupán másodperces szünetekkel, amikor is a kutyák vonyitását lehetett hallani. Mintha egész évben erre az 1 eseményre gyüjtöttek volna. Az is tény, hogy ez a kis "öröm" nekik olyan lehet, mint, amikor én veszek meg magamnak egy szép formáju dobozt, melyre nincs is szükségem, az egész pénzkidobás, de boldog vagyok tőle, szinte "ápolja" a lelkemet, jobb lesz a hangulatom.
1magyar
@eszegfu: Ez azért így is igen drága bosszantása a normális állampolgároknak! A kutyákat sajnálom a legjobban.
Ennek az Áfáját kellene legalább 50 %-kal megemelni!
Talán a primitívek meggondolnák, inkább a gyereküknek vennének rajta ajándékot vagy lehet, hogy sok helyen ételt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.