Nem éppen irodalmi stílusban adtak hírt lelkiállapotukról a szerb-magyar határon fagyoskodó rendőrök vagy katonák. Toroczkai László, a Jobbik alelnöke és Ásotthalom polgármestere osztotta meg a képet Facebookon, és azt írja, bár megérti a felháborodást, a stílustól elhatárolódik.

Figyelem, trágár szöveg következik!

*

*

*

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Szókrakész: ha egy puska eldördül, sok másik felelhet rá! És ha az egyik emberre lehet lőni, miért ne lehetne a másikra is! Tudod, 56-nak is volt ám másik oldala is, nem csak a hősies!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Nagypofájú Bringás!! Erről mi a véleményed sunyi Szunyi Pista
Szókrakész
Ha lövési engedélyük lenne, akkor tized ennyi emberrel is békésen lehetne védeni a határokat.
De ez a sátáni, köcsög Brüsszel inkább migráncssimogató, mint EU érdekeket képviselő parazita idióták gyülekezete.
Okádnom kell tőlük.
Nessy
@silber13: Még nem heverték ki a központban a tegnapi bulit! Majd ha magukhoz térnek, kiadják a napi direktívákat!
Bakondi, Simicskó, Orbán (Havasival és Habonnyal),Pintér meg a többi léhűtő odamehetne járőrőzni pár napra! De nem ám a TEK kiséretében fűtött wc-vel és páncélozott terepjáróval, pihi meg a wellness hotelban!
Nessy
@Szókrakész: ha egy puska eldördül, sok másik felelhet rá! És ha az egyik emberre lehet lőni, miért ne lehetne a másikra is! Tudod, 56-nak is volt ám másik oldala is, nem csak a hősies!
silber13
@Szókrakész: Eszednél vagy??? Lövetni bárkikre???
silber13
@Nessy: Nagyon is ism Ásotthalom környékét, Átokházát és egyebeket! Valahol szegedi volnék...!
Eriksson
Szegény határörzőknek ki van mindenük hóban, fagyban, távol a családjuktól? Hát nem azért kapják a fizetésüket?
eugen4402
Én tényleg nem kedvelem a trágárkodó stílust, viszont régen többször is fázott a lábam (és egyéb részeim), tehát ennél sokkal trágárabb véleményeket is indokoltnak tartanék...Ugye, ne írjak ide példamondatokat..?
sentinel216
Megmondta a felcsúti rém egér, hogy 2017 a lázadás éve lesz. Kezdődik ... ! Hogy fogják ezek az elkeseredett katonák megvédeni a cárt és pereputtyát?
quadrocopter
@Eriksson: Az aránytalanul jól megfizetett politikusi csorda sem a lopásért kapja a vastag pénzt, mégis lopnak, csalnak, hazudnak!
Itt is volt cikk, mely szerint a nagy lóf***t volt igaz az, amikor az ORFK telehazudta az oszágot, hogy milyen jó ellátásul van!
Vegyél magadhoz egy kis embeséget wazzegh!
Eriksson
@quadrocopter: Milyen emberséget "wazzegh!" ? Nem agyonhajszolt sorkatonákról van szó, hanem fizetésért dolgozó emberekről, akik bevállalták a munkakörrel járó kellemetlenségeket.
joopapa
@Szókrakész: Nem szoktam trágárkodni, de most veled kivételt teszek! Te elmebeteg, gyerekekre és nőkre lövöldözni, belőled a dumád alapján ki is nézem hogy lőnéd őket! Gondolom az is tetszett amikor szíriába ártatlan gyerekeket, nőket lőttek agyon! Ha az bekövetkezne hogy lőnék a határon menekülteket, biztos terrorista célponttá válnánk! És remélem te is az áldozatok között lennél!
teuton
@Eriksson: Idiota! Ha megfelelö fizetest kapnanak, akkor mennenek mas helyre dolgozni! De nincs! Erdekes, hogy nemet, osztrak, dan, sved, finn, stb. katonak es rendörök nem panaszkodnak, pedig ott meg hidegebb van... Ja, ennyi eszed nincs, hogy erre gondolj...
Nessy
@Eriksson: Ezzel csak két apró probléma van:
1. Nem erről szólt a fáma, amikor felvették őket.
2.Feltételezem, hogy a fizetésük nincs arányba a végzendő munkával, és a biztosított körülményekkel. Ha belegondolok anno a visszafizetendő tűlóra pénz cirkuszba!
Eriksson
@joopapa: Bocsi, nem szoktam mások tereferéjébe beleszólni, de most veled én is kivételt teszek! Gondold csak el: a női és gyerek menekültek vannak legkevesebben, többnyire erőszakos, helyfoglaló, kiképzett fiatal emberek jönnek, jól behatárolható szisztéma szerint. Egy kis logikával belátható, hogy bárki, bármit mond, bizony Európa hagyományinak megsemmisítése a cél. S ha szigorúan vesszük, Európa meg is érdemli.
Csak éppen az ártatlan lakosságon csattan az ostor.
Szókrakész
@joopapa: Na idefigyelj te nem trágárkodó!

Mesélj már a spanyol balhéról?
A több mint 50 sérült határőrről?
Ott is gyerekek és nők okozták a súlyos testit a határőröknek, te idióta?!?!?!
Amíg ilyen barmok akarnak bejönni Európába és amíg ilyen barmok vannak már bent, mint te is, addig mi csak a játékszerük vagyunk a migráncsokat mozgató nemzetközi köcsög politikai elitnek, mert mindig megszavazzák őket.
Most még a hozzád hasonlók, de aztán már a newcomers.

Ennyi!

Gondolkodj el ha tudsz.
Ha nem, akkor mint orvosod, felírok neked reggelente étkezés előttre 2 lecumizolt és csütörtökre tudok időpontot adni koponyaüreg CT-re.
Eriksson
@teuton: Sértegetés helyet nem ártana kicsit gondolkodnod. Nem kötelező sehol sem dolgozni, ha nem akar az ember. Ha meg vállalja, akkor ne sopánkodjon.
Szókrakész
@silber13: Nem majd a kedvedért kitáratom a kapukat, határokat megnyittatom, hogy a migráncssimogató libsi érzékenységed ne sérüljön.

Beteg vagy.
Eriksson
@Nessy: Nem tudhatjuk, ne ítélkezzünk. Ha még mindig ott vannak, akkor csak bírják a strapát.
Szókrakész
@Mirabilis: Totál ez vagy

Szőke nőt meglátogatja a halál.
-Érted jöttem.
-Értem?
-Érted.
-Nem értem!
Szókrakész
@Nessy: Te aztán össze tudsz turmixolni mindent.
Eze4k vagy pukalövéssel, vagy anélkül, de áét fogják venni Európát.
Mert Brüsszel, USA, Szaros György, ...által teljes mértékben védett "személyek.
És majd csak pislogsz, mint hal a szatyorban, hogy hol rontottátok el.
De akkor már késő lesz.
wpym
Napalmot a kecskezabalo, selejt, kormossegu hordanak. Az majd takarit. lol
joopapa
@Szókrakész: Te barom gyerekek okozták a sérüléseket, te agyalágyult! És buzi vagy hogy nekem ajánlgatod a farkadat! Nekem még szükségem van agyi ct-re, de neked már nincs, ,mert nincs agyad!
Szókrakész
@joopapa: Jól van.
Látom vannak azért még témák, amik megcsiklandozzák a neuronjaidat.

De miért csak ilyen trágár dolgok jutnak eszedbe, mikor te nem szoktál trágár lenni(SIC TE).
Álszent vagy.
szaboria1
@Eriksson: Csak látnod is kéne milyen a felszerelésük. Mivel egy csapat itt állomásozik nálunk épp szombaton láttam amikor a nagy teher autóra szálltak fel. Nem tűnt fel hogy télies lenne a ruházatuk. Még mindig sátor táborban vannak. Pedig az a hír járta télire a volt tsz központi épületébe lesznek. Ja csak ahoz is pénz kellene.
aremy
@Eriksson: nektek az oda vagonírozás az önkéntes vállalás?
silber13
@Szókrakész: Nem arról van szó, hanem egy esetleges fegyverhasználat beláthatatlan ( vagy inkább nagyon is belátható ) következményeiről. Mondtam már régebben, a tengeren kell e hordát feltartóztatni, amihez minden eszköz az EU rendelkezésére áll!
Cefi
Trágár szavakkal üzentek a határvédők – Toroczkai reagált.

"Hangot hallok, embert nem látok..."
karma1
@Szókrakész: Ugye csak viccelsz? Elolvastad vegig a cikket? A 4 kulfoldi alkalmazott egy olyan valakit kapott el, aki BEDOBOTT egy petardat a bent levo emberekre, vendegekre, alkalmazottakra egyarant.
Ha Neked lenne egy ilyen vallalkozasod, Te nem vedened meg? Nehogyma nemzeti host csinaljanak egy kis szarturobol, aki petardat dobott egy etterembe???

Kulobnben ez meg az origo hire - amiota habony a tulajdonosa, feler egy magyar idokkel, vagy egy MTI hirrel...
karma1
Erdekesen fogjak fel a katonai szolgalatot a hsz-elok kozul egyesek: eloszor is nincsenek megfizetve, masodszor katonai feladatot latnak el a civilek kozul EROSZAKKAL toborzott ex-kozmunkasok...

Nem olyan regi a hir, miszerint a 8 honapos terhes kismamanak is meg kellett jelennie a sorozason, amit a hatarorizetre szervezett a qrmany...
Amikor erre - muszajbol - adtak a fejuket ezek a szerencsetlen hatarorok, nem arrol volt szo, hogy civileknek kell oket ellatni csomaggal, penzzel, takaroval, kajaval... Mintha orban azt hinne, hogy az altala epitett csoda-kerites melle ezek az emberek csak dekoraciokent szolgalnak... Hat nem,... Foleg nem minuszokban...

Egyaltalan nem kedvencem torockai, de ebben az esetben, mint erintett polgi, a leheto legjobban reagalt az esetre - elhatarolta magat a tragarsagtol, de 100 %-ig megerti az elegedetlenkedok duhet. Ennyi es nem tobb...
Nyírfa
@Eriksson: " Egy kis logikával belátható, hogy bárki, bármit mond, bizony Európa hagyományinak megsemmisítése a cél. "

Milyen logika szerint , mi célból és kik irányítanak a háttérből?
Eriksson
@aremy: Szerinted ez Rejtői büntetőszázad?
Eriksson
@Nyírfa: Hallunk eleget. Ha nem így volna, nem engednének be migránsok százezreit, millióit.
szaboria1
@Eriksson: Igen, de az ellátásukkal van a baj. Pl a kötelező ruházat biztosítása. Azt láttam, hogy többnyire konzervet kapnak. Miért nem járnak végig egyszer egy nap pl. a gulyás ágyúval meleg étellel. Igaz a szerződésüket nem ismerjük. Megnézve az alap szabályt, érdekes az étkeztetés ellátás. Többnyire hideg élelemre van lehetőség, de van mód melegre is. Ez külön a szerződésben van foglalva.
Nyírfa
@Eriksson: Köszönöm a kimerítő, érvekkel, dokumentumokkal alátámasztott választ.
Eriksson
@szaboria1: Mindezt írd meg Simicskó úrnak, nem az én kompetenciám a határlesők ellátmányának megszervezése.
quadrocopter
@Eriksson: tegnap, 18:58

Csakhogy a szerződés nem hiányos feltételekről, gödörben rakott tűznél melegedésről, saját pénzű ellátásról szól még jelenleg sem!

-Index - Belföld - A rendőrség elismerte, a határon nincs összkomfort
index.hu/belfold/2016/03/31/a_rendorseg_elismerte_a_hataron_nincs_osszkomfort/
- Itthon: A rendőrök ellátása sem különb a menedékkérőkénél - HVG.hu
hvg.hu/itthon/20150214_A_rendorok_ellatasa_sem_kulonb
- Silány ételre és embertelen körülményekre panaszkodnak a ... - ATV
www.atv.hu/.../20160823-silany-etelre-es-embertelen-korulmenyekre-panaszkodnak-...
- Lebontatták a határon szolgáló rendőrök sátrait CIVILHETES
civilhetes.net/lebontattak-a-hataron-szolgalo-rendorok-satrait
2016. ápr. 8. - "Nem vet jó fényt a rendőri hivatásra", ezért elbontatták azokat az ... A Blikk szerint a határ mentén szolgálók ellátása, valamint ennek ...
-Tűrhetetlen állapotok: már a migránsok is etetik a rendőröket - MNO
mno.hu/belfold/turhetetlen-allapotok-mar-a-migransok-is-etetik-a-rendoroket-1304589
- Már a határon szolgáló rendőröknek is gyűjtenek adományt civilek ...
abcug.hu/mar-a-hataron-szolgalo-rendoroknek-is-gyujtenek-adomanyt-civilek/
- Cáfolták, mégis akadozik a rendőrök ellátása 24.hu
24.hu/kozelet/2015/09/14/cafoltak-megis-akadozik-a-rendorok-ellatasa/

Ezekről egy bötű sincs a szerződésekben/szolhálati viszony létesítésekori ígéretekben!

Ha keresel, találsz még - válogass! Fotelból és meleg szobából ugye milyen más a világ?
Eriksson
@Nyírfa: Nincs mit. Szakértők tucatjai magyarázták már az előzményeket, a pillanatnyi kilátásokat és a jövő sötét ígéretét. Mit szoktál Te olvasni, nézni, hallgatni, ha még nem jutottak el hozzád a dokumentumokkal alátámasztott válaszok?
Eriksson
@quadrocopter: Kérlek szépen, fotelból mégiscsak könnyebb, ebben igazad van. De azoknak határvédő embereknek sem volt kötelező odamenni, feltételezem nem géppuskával terelték össze őket. Mindezért önként mentek oda, fizetést kapnak, s erről nincs is mit többet beszélni. Lövészárkokban még nem kell bujkálniuk, pedig az is bevett szokás katonai megmozdulások esetében.
verőce21
De Gaulle 1962–ben adta meg Algériának a függetlenséget. Beszédében kifejtette, hogy Franciaország miért nem tudja és nem is fogja tudni integrálni a muzulmánokat. Ha azt az ominózus beszédét napjainkban tartaná meg, minden bizonnyal Európa szerte lelkes támogatást élvezne.
Alábbiakban a beszéd szabad fordítása:

"Nagyon jó dolog, hogy léteznek sárga franciák, feketék, vagy barnák. Ez azt bizonyítja, hogy Franciaország nyitott minden faj számára és egy világegyetemes szemlélettel rendelkezik. Viszont ez csak egy feltétellel lehetséges: hogy ők a lakosság egy csekély hányadát képezzék. Ha ez nem így lenne, azt jelentené, hogy Franciaország már nem lehetne Franciaország.
Mindenekelőtt mi egy európai fehér bőrű népcsoport tagjai vagyunk, akiknek gyökerei a görög-latin kultúra alapjaiból erednek és keresztény a vallásuk.

Ne gyertek nekem gyermekmesékkel! Muzulmánok? Jártatok ott, hogy lássátok őket? Láttátok őket turbánjaikkal és burnuszaikkal? Teljesen nyilvánvaló, hogy azok nem franciák! Azok, akik az integrációt propagálják, kolibri eszük van, még ha nagy tudósoknak is hiszik magukat.

Próbáljátok integrálni az olajat az ecettel, öntsétek össze egy üvegbe, aztán rázzátok jól össze és mégis egy idő elteltével ismét szét válnak. Az arabok, azok arabok, a franciák pedig franciák. Valóban azt hiszitek, hogy Franciaország népessége magába tudna szívni tízmillió muzulmánt, akik holnap már húszan lesznek és holnapután negyvenen? Ha most megvalósítjuk Algéria Franciaországhoz való integrációját, ha Algéria minden arabja és berbere franciának fog számítani, hogyan fogjuk tudni megakadályozni őket abban, hogy ne jöjjenek a kontinentális Franciaországba, ahol sokkal magasabb az életszínvonal?"
Nyírfa
@Eriksson: Amikor beszélgetésbe bocsátkozol, azt mondod, amit Te gondolsz , tudsz, vagy inkább magadra vett, hozzád illőnek tartott sztereotípiákat?
Az válasznak édeskevés, hogy olvasd el, mit írnak mások az én vélt-valós igazságaimról. :)
magyarbakancs
Az biztos borzalmas körülmények között teljesítenek szolgálatot a rendvédelmi szervek.
El is hiszem némely embernek tele lett a bizonyos nemi szerve,hogy ott grasszáljon napi 12 órát.
Eriksson
@Nyírfa: Fizetett interjúról lehet szó, de ha úgysem érted, hogy miről van szó, akkor mire fel magyarázzak Neked?
Valszeg az én véleményem is úgy alakulhatott ki, hogy olvastam, láttam, hallottam különböző csatornákon, felfogásban, nemzetközi történésekről, s nem pusztán a Propeller kommentátorainak véleménye a vezérfonalam.
Ez a Toroczkai dolgozat szvsz. egy magára figyelmet felhívni akaró közéleti személyiség hatásvadász irománya. Nem több.
Nyírfa
@Eriksson: Kedves Eroksson, nem kell magyarázni.
Egyértelmű kérdéseket tettem fel az állításaidat követően, amelyekre nem adtál tényszerű választ.
Persze, hogy az ember olvasmányok és képi híradások által jut információkhoz a világunk történéseiről. Csakhogy ezeket a történéseket mindenki elhelyezi a maga világképében, amely jó esetben rugalmas , de mi van akkor, ha rigid? Megmondom: a merev világkép törik, mert a képviselője bezárkózik a maga kis pánikszobájába.

A katonákat pedig nagyon sajnálom. Ha egzisztenciális kényszerből vállalták el a feladatot, azért, ha a hazaszeretet illúziója vezette őket, azért. Mindenképpen manipulációk áldozatai.
És a jó isten óvjon meg mindenkit attól, hogy fegyverhasználati jogot kapjanak!
Nyírfa
Elnézést, Eriksson, elütöttem a neved!
Eriksson
@Nyírfa: Ezt írod: "Csakhogy ezeket a történéseket mindenki elhelyezi a maga világképében, amely jó esetben rugalmas , de mi van akkor, ha rigid?"
Magad adod meg a magyarázatot, hogy miért nem strapálom magam kimerítő válasszal.
Az utolsó bekezdéssel egyet értek, de a tény az tény marad: Maguk vállalták.
Nyírfa
@Eriksson: Vetítesz.
Viszont az fontos, hogy van, amiben egyet értünk.
sokanvagyunk
Talán kérdezzék meg ezek a rendőrök és katonák, hogy 40-50 évvel ezelőtt a határőrök hogyan boldogultak ugyanazokon a helyeken... - ja, az főleg sorállomány volt.
kiscsillag66
Nem kímélnek senkit és semmit. Miért nem lehet normálisan ellátni ezeket az embereket?
sentinel216
@sokanvagyunk: Jelen! határőr 1969 - 72. Boldogultunk! Olyan speciálisan képzett parancsnokaink voltak, akik szinte személyre szabták a szolgálat szervezést. (Ha a járőrkutya vemhes volt nem engedték szolgálatba.) "Rendes" szolgálatban - szabályzat szerint mindenkinek 8 óra járt, "megerősített szolgálatban" max. 12. Időjárástól függően, mínusz tíz fok alatt "megosztott" 4 - 6 óra járt, mert az ember használható teljesítő képessége ennyi idő után csökken. A határőrizeti nap 17:00 - kor kezdődött. Éjszaka nem ültettek magas helyre járőrt, mert mélyebbről nézve elárulja a horizonton a sziluettje. (Ha
csak nem madárijesztőnek használják.) Szolgálat végén meleg szoba, étel, pihenés várt bennünket. Rendkívüli esemény során pedig mindenki addig tartotta magát, ameddig csak kellett, de nem hetekig, mert jött a váltás. Ja! És minden járőrnél 60 db éles lőszer volt, "lövési paranccsal" megerősítve, amit mi tűzparancsnak hívtunk. A fegyver használatát fegyverhasználati pontok rögzítették, amit ma is fel tudok sorolni. Mégsem lövöldöztünk mindenkire akivel tilosban találkoztunk.
sokanvagyunk
@sentinel216: Mesélj a zsoldodról is... - a nagyságáról én is tudnék, 1964-66.
panellproli
Amíg szótlanul tűrik ,és kiszolgálják ezt a rendszert ne is várjanak jobb körülményeket.De ez vonatkozik a társadalom összes csoportjára, mert mindenki csak fröcsög, de tenni nem tesznek semmit.
sentinel216
@sokanvagyunk: Kopasz sorhatárőrnek 70 ... azaz hetven forint havi illetmény járt. Ebbe benne foglaltatott a dohány megváltás is. Na jó, de azért a kaja nem volt rossz, bár akkor zúgolódtunk érte. Itt - ott a maligánt is be tudta szerezni az ember, akinek szüksége volt rá. Szőlős kertek mindenhol voltak.
teuton
@Eriksson: Sertegetes? Aki ilyen idiotan gondolkodik, azt nem lehet elegge megserteni... Szoval mennyi is az a fizetes, amiböl olyan jol meg lehet elni? Es ha nem tetszik, akkor nem vallalja el, kap majd segelyt? Na akkor elarulom neked kisokos, hogy egy menekült a laksürezsi melle a magyar közmunkasber duplajat kapja. A nemet szocialis segely pedig a nyugdijig jar, idökorlat nelkül, ami a lakbert+rezsit tartalmatta (1 szemelyre 50 m2-es lakas JAR, minden tovabbi szemelyre +10 m2), +125ezet ft havonta. Mellette a gyerek korrepetalasa, zeneiskolaja tamogatva van, az iskolai kirandulasert (felevente 3-7 napos) nem kell fizetni semmit. Na akkor most gyere azzal, hogy mit kap az a magyar, aki nem akar dolgozni...
Eriksson
@teuton: Kultúremberek ha előjönnek... De egyébként se kérdeztelek, hogy mi a helyzet a németeknél.
teuton
@Szókrakész: Ha neked nem tetszik Europa, akkor miert nem megy a barati Putyinisztanba vagy Eszak-Koreaba? Senki sem kenyszerit teged az Unioban elni, de ha ott elsz, akkor ne nyavogj, mert a demokraciaban a többseg akarata ervenyesül...
joopapa
@Szókrakész: Látom szöveg értési problémáid is vannak! "joopapa
@Szókrakész: Nem szoktam trágárkodni, de most veled kivételt teszek!"
surdilloFUJT
@teuton: Hol a demokrácia és hol a többség?Mert a 27% nem az,csak csalással!!!
teuton
@Eriksson: TEGED nem kerdezett senki, hogy belepofazz külföldiek dolgaba. De "kulturembereknel" eu Orbanisztanban igy szokas...
teuton
@surdilloFUJT: ? Kinek a 27%-arol beszelsz? Merkelnek a Bundestagban több, mint 70%-a van...
teuton
@surdilloFUJT: Na ja, a 27% nekik 2/3... Merkel 40%-kal meg kormanyt sem tudott alakitani. A demokraciakban ervenyesek a matematika törvenyei, illibeknel nem...
surdilloFUJT
@Eriksson: A rendőr nem határőrnek szegődött!!!300 km-re a családjától!!!
surdilloFUJT
@Eriksson: Simán vezényléssel,szolgálati hely megjelöléssel,időpontra szolgálatba lépni!A paranccsal sexuális kapcsolatba lépni nem lehet,mert szaporodik!Vágod?Egyáltalán voltál katona???
Eriksson
@surdilloFUJT: Nem most, hanem egy ánti világban 26 hónapot, amikor a parancs parancs volt, és senkit nem érdekelt a nemi szervem állapota. Az otthon, a haza 400 km-re volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.