Csaknem 33 ezer külföldön élő magyar kap nyugdíjat vagy ahhoz hasonló ellátást, igaz a hazai átlagnál lényegesen kevesebbet – írja a Magyar Idők hétfői száma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva).

Harmincezer embernek utal külföldre nyugdíjat a magyar állam

Az ellátottak 85 százaléka, közel 30 ezer ember öregségi nyugdíjban részesül, két és fél ezer embernek özvegyi és szülői nyugdíjat, mintegy 500-nak pedig árvaellátást folyósítanak. Korhatár előtti nyugdíjat mindössze 122-en kaptak.

A külföldi utalásoknál a legtöbben 15 év szolgálati idővel rendelkeztek. Emiatt is alacsonyabb összeget kapnak, mint a magyarországi nyugdíjasok: a nekik jutó nyugdíj januári összege átlaga nem érte el a 45 ezer forintot, ami alig több mint egyharmada volt a 109 ezer forintos átlagos hazai folyósítási összegnek.

Az összesítésből az is kiderül, hogy külföldre a legtöbb nyugdíjat és egyéb ellátást Németországba küldi a nyugdíjfolyósító, a második helyen Ausztria áll, de kaptak Magyarországról valamilyen ellátást Kanadában, az USA-ban, Svédországban, Szlovákiában és Ausztráliában élők is.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Mirol beszelnek ezek a szerencsetlenek "kevesebb" nyugdijrol, ami 45 000 forint 15 ev szoli utan???
A baratnom 45 evi tanari munkaviszony utan kapott 48 500 forint nyugdijat, 63 evesen... Ebbol kell neki megelnie egyedul, mert a tarsa meghalt, rakban... Gyereke nincs, mas elo rokona a 92 eves vak anyjan kivul nincs.
Amikor eloszor vette kezhez ket honapja ezt az osszeget, akkor azt mondta neki az ugyintezo, hogy ez csak a nyugdijeloleg, majd ha kiszamoljak teljesen a vegleges nyugdijat, akkor az lehet 85 ezer is...
Nem lett...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@karma1: Igen én is megszédültem, de már látom leginkább akkor mikor itthon maradtam!!!
karma1
@papa.49: Ne ostorozd Magad, nagyon nehez a kulfoldi kezdes, barmilyen jo szakmad van, mert nemcsak a munkabol all az elet kulfoldon sem... Le kell kuzdeni a nyelvi nehezsegeket, a kulturalis, az oktatasi kulonbsegeket, me'g a nemzeti unnepeket is meg kell szokni... (Nekem meg az evszakokat is, 3 even keresztul be kellett jelolnom a naptarba a honap elejere, hogy most tavasz van-e vagy nyar, vagy mi? Hiaba, rohadt nehez megszokni, hogy Karacsony a cseresznyeszedes ideje, es meg csak sapka-sal se kell hozza, mint a viccbeli Pistikenek...
CHEWBACCA
@karma1: Ma 60-100% a dagnatos betegség besorolása! Az új rendszer szerint is, ahol 40% (egykori 50%) rehab. járadék, 50% (ergykori 67%) rehab. ellátás néven fut jelenleg! Sajnos van ilyen isemrősöm, azért tudom.
karma1
@CHEWBACCA: Most akkor kepzeld el, hogy a valosagban ez teljesen maskepp is mukodhet... A 3. - szinten altalanos iskolai - osztalytarsnonk szinten egyedul el, agydaganattal mutottek, es persze nem szazalekoltak le, mert 63 evesen mi az egy agydaganat, nemde? O jelenleg kozmunkaskent tengeti az eletet, es valamilyen kohoipari muzeumban teremor, nem is fizetesert, hanem gombert. (Mert az csak gomb, amit kap, nem penzosszeg). A munkaltatoi nem engedik hosszabb idore leulni, csak 15 percre ebedidoben, holott egy lelek nem megy be a muzeumba - valoszinu valami csokosnak a jatekszere, el lehet ra konyvelni egy csomo penzt. Amikor sulyosan megfazott, kapott a munkaltatojatol egy levelet, hogyha egy heten belul nem jon vissza dolgozni, akkor mar ne is jojjon, mert jon valaki mas helyette. Kepzelheted, mit tett. Lazasan bement a hidegbe dolgozni, mert az a 38 ezer is penz, amit kap. Mi szoktunk Neki osszedobni egy kis penzt, ha nagyon nem jut Neki semmire sem. Az otthonat sem tudja kifuteni. Ja, O is ledolgozta az eletet, gyors- es gepironokent, de a cege megszunt, azota tengodik a rabszolgaberen. Sajnos tobbszori probalkozasra sem szulethetett gyermeke, a ferje ezert otthagyta. Tovabb is van, mondjam meg?

Sajnalom a baratodat is, meg az osszes olyan megvaltozott munkakepessegu embert, akik az eletukben felepitettek valamit, amibe ezek a szemetek beleultek szemrebbenes nelkul, es amit folyamatosan szetlopva pofaznak a munkaalapu tarsadalomrol, olyan valamirol, ami mindig is elvont fogalom lehetett a szamukra, mert dolgozni soha nem dolgoztak egy percet se...
CHEWBACCA
@karma1: Az utóbbinak nincs még meg a 40 év szolgálati ideje???
karma1
@CHEWBACCA: De. Mindannyiunknak megvan a 45 ev szolgalata mar, a kohoipari muzeumban dolgozo holgynek ugy, hogy nehany eve leepitett munkaerokent allast keresett, es akkor ajanlottak Neki ezt a kozmunkat, amit a betegallomanya, ill. az agydaganat operacioja utan elkezdett csinalni, es azota is csinal. Talan volt egy hosszabb betegallomanya. Azt nem tudom, hogy azalatt milyen jogon kapott barmilyen juttatast is... En mar csak a kegyetlen vegeredmenyt latom: hogy MUSZAJ Neki halalos betegen is dolgoznia, ehberert. Mert futeni nem tud, szamlakkal hatranyban van, pedig ez egyenkent is halalos itelet Neki, de egyutt?...:o(((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.