Bartus László: Így fékezd meg a fasisztádat!   Orbánt az alkotmány érvényesítése esetén legkésőbb a fülkeforradalom bejelentése után meg kellett volna állítani. Még nem esett el a liberális demokrácia és a szabad világ, de szorongva várja, hogy a szélsőjobb elfoglalja a világot. A fasiszták pontosan ezt az érzést keltik, hogy ezt megállítani nem lehet. A liberálisok is úgy érzik, hogy nincs ellenszer, nincs recept. De ez nem így van. Öngyilkos stratégia annak elfogadása, mintha alulról jövő népmozgalom állna a világ fasizálódása mögött, ami ellen nem lehet mit tenni. Tévedés, hogy a liberalizmus lejárt, és nem lehet mást tenni, mint szembenézni ezzel, és várni, hogyan foglallják el sorban a világot. A liberalizmus válsága maga ez a gondolat, amit a szélsőjobboldal és az orosz propaganda terjeszt. A valóság az, hogy a liberalizmus válsága mindössze annyi, hogy nem használja az alkotmányos eszközöket és kötelezettségeket, amelyek a liberális demokrácia alapjai. A demokrácia...

Forrás: nepszava.us
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Szuper cikket talaltal, Bartus Laszlo az egyik kedvencem, minden Hocipobe publikal, ami talan a legutolso, hatalomnak be nem dolo liberalis ujsag.
Igen, pontosan ezt hangoztatom en is: az Unio miert nem keri szamon a renitens viselkedest, es az Alkotmanybirosag hogyan engedhette meg ennek a parvenunek, hogy ongatalmulag megszuntesse a magyar Alkotmanyt, helyebe teve az Alapkatyvaszt, amit mindenfele szar torvennyel toldoz-foltoz...
Valoban ez az igazsag: a demokraciaban kellene mukodnie a fekek es ellensulyok rendszerenek, eppen azert, hogy ne juthasson soha tobbet egyszemelyi vezetes, diktator egyetlen kulturalt nep nyakaba sem.
Az unio olyan volt ebben a kerdesben, mint egy joszivu, elnezo anya, aki megbocsajt sorozatosan a tekozlo gyermekenek, mig a tobbieknek nem engedi meg ugyanezt, igaz, azok nem is rosszalkodnak, mert mar eleve tudnak viselkedni, egy osszetartozo kozosseg tagjai lenni,...
Ha trumpok, putyinok, erdoganok es gorbanok kezeben marad a vilag vezetese, akkor nekunk vegunk, es nincs hova menekulnie ezekbol az orszagbol az embereknek, mert csak csoborbol vodorbe kerulnenek...
Szornyen lehangolo kep...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@Pöpec: 13.47
Nem tudok róla, hogy Gyurcsány reagált volna Bartus kritikáira, hacsak azt nem veszem alapul, hogy a DK-s fanatikusok milyen hevesen támadták a véleményéért Bartust...:

"Sok vitám volt saját olvasótáborunk Gyurcsány-imádóival is, könyörögvén nekik, hogy ne emberben bízzanak, hanem az igazságban, és az embert az igazsághoz mérjék minden esetben. Ne legyenek elvakultak, ne legyenek bálványimádók, mert ezzel ártanak legtöbbet annak, akit bálványoznak. Politikusból nem szabad celebet csinálni, mert az életveszélyes. Rá nézve is. Mindig nevetségesnek tartottam azokat a véleményeket, amikor az “ellenséghez pártolással” vádoltak meg, mert kritizálni mertem a bálványt, s ennél már csak az nevetségesebb, amikor azt olvasom némely bálványimádótól, hogy megváltoztam előnyömre, mert valamiben egyetértettem az imádott személlyel. Azt nem tudják elképzelni, hogy én nem változom, azonos értékrenddel ítélek, és ennek az értékrendnek néha megfelel, néha nem felel meg egy konkrét helyzet.
A köztünk levő különbség abban áll, hogy én a rosszra azt mondom, hogy rossz, és azért érdemes odafigyelni arra, mert a jóra viszont azt mondom, hogy jó. Ők viszont a rosszra és a jóra egyaránt azt mondják, hogy jó. Ezért a véleményük egy fabatkát nem ér."

nepszava.com/2013/09/velemeny/bartus-laszlo-megint-a-gyurcsany.html
Neked van valamilyen más véleményről írásod?
Pöpec
@Béla333: Nem, nincs.
Mára köztes megoldást választottak, nem járnak be szavazni. Nyilván nem pótolja a teljes bojkottot, de azért valami pozitívum (taktika) az AN és a választó irányában.
Gyurcsány tehetséges. Baloldali vezető szerepébe képzeli magát, ez igaz. De az is, hogy pillanatnyilag nem nagyon van nála jobb szónok. Ha ellenzéki oldalon igazi demokraták állnának össze, egy szakértői kormányt állítanának fel, akkor jöhetne az ország felemelkedése. Ennek persze több akadálya van. Első mindjárt a demokrata kritérium, és itt le is fagy az egész.
Tapasztalatokat kell szereznie az ország népességének, ezt nem lehet könyvből megtanulni. Át kell éreznünk, ki kell szenvednünk a következményeket, akkor majd föláll a választó és elballag szavazni, saját érdekében. És bánni fogja, hogy nem hamarabb tette.
quadrocopter
Van benne igazság, csak az a gond, hogy a liberalizmus, a tróger szarháziakkal szemben is liberalizmus, ezért szaladhatott el a ló az orbán-féle gengszterrezsimmel!
Béla333
@Pöpec: 14.47
Az országnak nem jó szónokokra van szükségük, hanem olyanokra, akik amikor lehetőségük van rá, akkor megteszik, amit meg kell! Nagyon fennkölt, tudom!
Gyurcsány nem tett semmit a demokráciáért, a tiszta közéletért amikor tehetett volna, a többi meg csak (mellé)beszéd! Amit meg most ellenzékben tesz, (lásd Bartus véleményét is!) az meg az egész ellenzéknek kártékony!
Szerintem!
A szakértői kormány szükségességével egyetértek!
karma1
@Béla333: Koszi a cikket, en csak a Hocipobol ismerem a humoros irasai alapjan. Tenyleg nekiment Gyurcsanynak - egyebkent az a velemenyem, hogy egy partot altalaban egy karizmatikus egyen hoz letre, es az emberek moge allnak be politizalni, ugyanazon a platformon allva. Ilyen modon igaz a tetel: nincs fidesz orban nelkul, mint ahogy nincs DK Gyurcsany nelkul. Mert ha Gyurcsany csereszabatos lenne, akkor elmeletileg en is atvehetnem a helyet, vagy eppen barki mas, aki azert egy kicsit mas elveket vallok. Akkor viszont en azt szeretnem, ha az emberek inkabb engem kovetnenek, tehat mar a sajat kepemre formalnam a DK-t, ami viszont akkor mar nem lenne AZ a DK, amiben Gyurcsany elvei voltak a mervadoak.
Szoval, hiszem, hogy NINCSEN part a partvezeto nelkul - ebben nem mondott ujat Bartus, de a tobbi mondandojaval nem ertek egyet - igazad volt.
karma1
@Pöpec: Mivel az egesz Parlament mar regesregen elvesztette barmilyen demokratikus jelleget, sajnos, kb. egyidoben az ellenzek is elvesztette "Ellenzek" jelleget, leginkabb csak egy masik marionett-csoportot jelentenek a politikai palettan. (A vezeto ba'bok a fidesz oldalan talalhatok, oket a csuti rangatja a sajat agymeneseinek megfeleloen)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.