A kormány garantálta, hogy a nyugdíjak értéke szinten marad – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden az M1  reggeli műsorában.

Rétvári Bence közölte: január elsejével nőttek a nyugdíjak, és ez egy átlagos nyugdíj esetében éves szinten 24 ezer forintot jelent, továbbá az alapvető élelmiszerek áfája csökkent.

Hangsúlyozta: azt vállalták 2010-ben, hogy megőrzik a nyugdíjak értékét. Mint mondta, egy olyan rendszert hoztak létre, amiben nem járhatnak rosszul a nyugdíjasok, nem jöhet létre olyan helyzet, hogy csökkenjen a nyugdíjak értéke. Úgy fogalmazott: a nyugdíjak értéke "csak nőhet vagy szinten maradhat". "Mi ezt a szinten maradást garantáltuk" – tette hozzá Rétvári Bence.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Retekvári téged is inkább a budifalára kellett volna spriccelni legalább nem mondanál ekkora baromságokat!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zeta
Szegény Romvári!
Szegény nyugdíjasok!
Grafix69
Az átlag nyugdíjat simán bele teszem négy TESCO-s szatyorba ha elmegyek vásárolni. Kicsit igényesebb vagyok akkor lehet háromba is.
papa.49
Retekvári téged is inkább a budifalára kellett volna spriccelni legalább nem mondanál ekkora baromságokat!!!
eszegfu
Én értem, hogy a "nyugdijak értéke nem csökkenthet", de a kormány és Rétvári is érti mit mond?! U.is a tapasztalat nem ezt mutatja!
kisrigó
Ez a szerencsétlen idióta, már ma megint hozta a napi baromságot! Igen, még csak kedd van, még megörvendeztethet a héten újabb hazugságokkal. Szóval, megint a statisztika: a 96000 ft-os nyugdíjnál is az éves emelés 18432 ft. Mennyi lehet a sok 50-60000 forintos emelés?! Mire elég? De legalább pofa be, ne akarja egy ilyen nyikhaj, még azt is bemesélni, hogy hű, de jó azoknak, akiknek a zsírján élősködik! Lassan már mazochista, aki meghallgatja ezt a férget! Hiszi is, vagy van az a pénz...?!
verőce21
Szomorú, hogy még mindig vannak kitekeredett gondolkodású nyugdíjasok, akik úgy értelmezik, hogy ti fiatalok és aktív állományúak csak dolgozzatok, termeljetek sokat, hogy tudjanak "nekünk" jó sok nyugdíjat fizetni!
Annak idején kellett volna megmutatni sz@rháziak, milyen f@aszagyerekek vagytok, hogy jó magas nyugdíjat értek el a tehetségetek után.
aremy
@papa.49: és ha besütött a nap budifalvára?
kisrigó
@verőce21: Te miből tanultál ingyen kedvesem? Most meg a fiatalok, illetve a szülők fizethetnek, ha azt akarják, hogy a gyerekek ne maradjanak azon a szinten, mint te! Engem nem tartasz el, a gyerekem segítene, ha szükségem lenne rá, mert ilyen nevelést kapott.
Eladott Ország
Rétvári szégyelld magad!
Mivel sem a sajtótájékoztató mikrofon nem fosott be, sem a köztévé mennyezete nem szakadt rá államtitkár úr keresztény vállaira, midőn az üvöltő propaganda kifele ugrabugrált fogai kerítésén, volna néhány szavam ehhez az újabb dübörgő sikerhez.
Bencike! Azt én értem, hogy az átlagosan évi 24 ezer, havi két ezer, vagy napi 65, 75
forint (a legalább 125 ezer forintos nyugdíjakra érvényes, nem az Andy Vajnáéra) szerinted a fényes jólét paradicsomába katapultálja azt a kábé 2,6 millió nyugdíjast,
akinek megadatott, hogy e szép kort Magyarországon érhesse meg. Értem azt is, hogy havi 1
millió fölötti javadalmazással a zsebedben, szerinted a keresztényi hit felülírja a racionalitást
meg a zord valóságot is, szépen sorban. De milyen vastag bőr van már azon az álkeresztény
pofádon, hogy a napi két ­három vizes zsömle árával egyenértékű nyugdíjemelkedést te
túlteljesített vállalásként add elő?
Persze ez Rétvárit ugyanúgy nem érdekli, mint az összes többi, tömjénfüstbe burkolózott sem nem keresztény, sem nem demokrata politikust.
verőce21
@kisrigó: (09:43) Nekem is van családom akiket eltartsak, nem éppen rád és hasonlókra gondolok amikor a 10%-ot be kell perkálnom a nyugdíjalapba, mert csak egyre növekedik. Nemolyan régen még csak 6% volt!
aremy
az értéke nem csökken csak kevesebbet lehet vásárolni érte.hogy a kereszt boruljon rád!!
dr. prédikátor
Az anyád retkes 3.14 csája az nő te barompofájú retekvári!!!Miröl is pampogsz?? Milyen 24 ezer forintról??? az havi 1000 ft ot jelent te majom!!!Tudod te hogy ma mit lehet kapni ezer forintért???Két kiló kenyér meg két liter tej!!!Ez neked jólét??? te geci!!! Hogy rohadj meg te keresztényszarszájú gané!!!
ágimami
@verőce21: Az a szomorú, hogy vannak ilyen hozzászólók!!!
Mi az hogy" Annak idején kellett volna megmutatni sz@rháziak, milyen f@aszagyerekek vagytok, hogy jó magas nyugdíjat értek el a tehetségetek után."
Én 40 évet dolgoztam tisztességgel, a párom 42 évet és NINCS kiemelkedő nyugdíjunk!! Most ott tartunk, hogy a lányomékat és a 25 éves unokánkat segítjük a "hatalmas" nyugdíjunkból, mert sajnos amit Ők keresnek havonta, épp elég a megélhetésre, tartalékolni minimálisat tudnak, pedig Ők már nyugdíjra NEM SZÁMÍTHATNAK!! Persze, ha havi 50-60 ezer Ft-ot félre tudnának tenni, akkor valahogy csak lenne, de ilyen bérekből LEHETETLEN!!!
Ja, és nem érzem magam "kitekeredett gondolkodású nyugdíjasnak"!!:DDD
magyarbakancs
"Rétvári: a nyugdíjak értéke nem csökkenhet"
De nem is emelkedett!
Sziszifusz
Mindig elcsodálkozom azon, hogyan lehet ennyire vastag bőr egy ilyen önmagát kereszténynek beállító, fiatalember pofáján. Ez a Rétvári, társaihoz hasonlóan, szemrebbenés nélkül már rutinból képes hazudni, és képes lehet egyéb aljasságokra is.
verőce21
@ágimami: (10:28) Jó, ha nem érzed magad "kitekeredett gondolkodású nyugdíjasnak", Te legalább tudsz disztingválni, mi-miért van. Örülök a hozzászólásodnak.
Én a béremből két fő 60-70 ezer Ft-os nyugdíjas havi nyugdíját fizetem, vagy egy átlagnyugdíjasét, de úgy is számolhatjuk, hogy 5 fő minimálnyugdíjasét. Ezt csak a főállású jövedelmemből. (a vállalkozóit szerencsére magam tudom irányítani, előbb költök, ami megmarad, azután fizetek.) Azonkívül el kell tartsam a családom, taníttatnom, élnünk, számlákat fizetnem, stb.
Ezért mérhetetlenül felháborít, amikor "sírnak" a nyugdíjasok a nyugdíjemelések miatt, meg csak kéne az a 13.-14. havi is! Még mit nem?
Takarítottak volna meg annak idején önkéntes magánnyugdíjpénztárban is, meg lehettek volna tehetségesebbek is, hogy ne kelljen öregkorukra csirkefarháton, meg kegyelemkenyéren élniük.

Én ennek ellenére a legtöbb nyugdíjasnál azt látom, hogy szépen meg van csináltatva a fogsoruk, rendezett, tiszta a ruházatuk, rendezettek a körülményeik, amilyenek talán soha nem voltak aktív életükben. Legtöbbjük tudja a helyét nyugdíjas korában is, mint annó aktívan.
Aki pedig itt a blogon sírdogál, azon majd a kihalás segít.
RonaGyuri
Senkit sem zavar, hogy hülyeségeket beszél? Nála tavaly is 24 ezret ért az 1,6%, meg az idén is! =)) vagy azt akarta mondani, hogy idén nem a tavalyi, hanem a tavalyelőttihez mérték az emelést??? Tőlük még ez is kitelik! =))
papa.49
@aremy: Még mindig le lehet takarni a budi falát)))))))))
eszegfu
@verőce21: 9:51 A nyugdijjárulék 1992-1997. között volt 6 %, vagyis majdnem 20 évvel ezelőtt. A legnagyobb baj talán nem is az, hogy ez mostanra már 10 %, hanem az, hogy a munkáltatók által 2011.dec.31-ig fizetett 24 % nyugdijbiztositás megszünt, tehát ez az, ami hiányzik a nyugdijalapból.
Helyette ugyan van 27 %-os munkáltatói teher minden bruttó után, csakhogy ez adó és oda osztják, ahova akarják. Nekem az a véleményem, hogy amig ez a rossz adópolitikai rendszer van, addig mindig hiány lesz a nyugdij kasszában, sőt az aktiv és nyugdijasok közötti ellentét tovább nő...egyre jobban utálják egymást persze feleslegesen, mert erről egyik fél sem tehet. Még csak annyit, hogy sok mai nyugdijas bizony tudtán kivül nem volt bejelentve, alig tudta "összeszedni" az éveit és az a gyanum: a ma még aktiv munkavállalók még nehezebb helyzetben lesznek... de biztosan rajtuk is "majd a kihalás segit"...:((
Eladott Ország
@aremy: Most már annyian vannak, hogy egymásra hányják a keresztet, csak dolgozni ne kelljen. Olyan ez mint napjainkan, mindenki 1956-os forradalmár volt, csak útközben elhagyták a pártagkönyvüket és a munkásőr igazolványukat.
aremy
@Eladott Ország: hát igen emlékszünk hogy a háború után mennyi partizán lett .
verőce21
@eszegfu: (12:04) Jó rég volt a 6% nyugdíjjárulék tudom. Csakhogy mára majdnem a duplája, és még lesz is a duplája(12%)! A nyugdíjkasszát viszont a sok pufajkás, munkásőr, semmihez nem értők tömeges nyugdíjbavonulása döntötte meg a kilencvene években először, akik még mindig közöttünk járnak és bujtogatnak, mert már 46-48 éves korukban nyugdíjaztatták magukat, így-vagy úgy.
Ezeknek a kihalását várjuk, mert ma is itt hőzöngenek a bugrisságukkal minden kilométerkőnél!
Ezekkel van igazán baj, nem a megkeseredett, átvert, meggyötört, be nem jelentett szegény párákkal. Azok viszont nem is írogatnak ide, csak a sz@rkavarók, buditöltelékek.
eszegfu
@verőce21: Elfogadom, hogy nem kedveled a "pufajkásokat". Érdekes módon -- olvastam egy tanulmányt -- a rendszerváltás utáni nyugdijba vonulási dömping leginkább a "melósokat" érintette, ugyanis pillanatok alatt elvesztették állásukat, igy a kormány ezzel a korkedvezményes nyugdijjal igyekezett csökkenteni a munkanélküliséget (ha már csak 5 évük volt a nyugdijig, rájuk vonatkozott). A veszélyes munkakörök, illetve az egészségre ártalmas munka miatti kedvezményes nyugdijba vonulás mindig is volt (rendőr, tüzoltó, katona, balett müvész) -- rendszerváltás előtt is, sőt az uj rendszerben kiharcolták maguknak, hogy minden letöltött 5 év után 1 év kedvezményt kaphassanak pl. a busz és a mozdonyvezetők is. Még egy adat: a rendszerváltást követő időszakban évi 65 ezer ember ment el, ill. "menekült" nyugdijba, majd kb. 3 év mulva ez a létszám jelentős mértékben lecsökkent. Összegezve: nem látom bizonyitottnak a "semmihez nem értők tömeges nyugdijbavonulását"... persze ezek csak az én gondolataim, melyek nem irják felül a Te meggyőződésedet!
quadrocopter
@verőce21: ".. már 46-48 éves korukban nyugdíjaztatták magukat, így-vagy úgy."

Ja, wazze, mint Pintér-Olajfodrász Sándor, aki 47 évesen ment nyugdíjba!.

"... csak a sz@rkavarók, buditöltelékek." - Megtaláltad a tükröt!
aremy
verőce a duna mikor fog már elmosni te nagyon nemzetes? vagy csak nárcisz vagy??
verőce21
@eszegfu: (12:53) Én nem a rendes emberekről beszéltem, nem azokról, akiknek az érvényes rendeletek szerint járt a korkedvezmény. A mozdonyvezetőknek, utazó munkakörökben dolgozóknak még ma is jár, úgy tudom.
De Te is írod, "a rendszerváltást követő időszakban évi 65 ezer ember ment el, ill. "menekült" nyugdíjba" - Ez hat-hét év alatt közel félmillió ember! - hirtelen megterhelve a nyugdíjrendszert.
Egynegyede a mai nyugdíjasgárdának! Ezek nagyrésze ma is itt járkál közöttünk.

Azonkívül, vagy 60 ezer munkásőr volt - "A kezdeti 20 000 tagból lassanként egy 60 000 fős testület lett. Habár soha nem vetették be, jelentős szerepe volt a „puha diktatúra” fenntartásában, a „belső ellenség” felkutatásában." - a gyárigazgatóktól a munkásszálló portásáig. Ezeknek a pufajkásoknak nagyon nagy hányada is nyugdíjba menekült, kb. 4/5-de. Mert megszűnt a gyár, az állami vállalatok, stb.
Nagyon is bizonyítottnak látszik az én tételem, és ezt Te csak visszaigazoltad.
verőce21
@quadrocopter: (12:57) De gondolom abba a tükörbe te jobban belenézhetsz! :)
eszegfu
@verőce21: Ha ugy érzed... legyen...
verőce21
@aremy: (13:13) Tudod a dunai árvíz az Verőcén jön is, meg megy is! Hála az ország legjobb védművének.
Megmondta a polgármester is, amikor Orbán két éve ott ugrált előtte. :)
verőce21
@eszegfu: (13:24) Nem akartalak megbántani, de beláthatod, alájátszottál magadnak. :)
aremy
@verőce21: és neked ki a védműved??
eszegfu
@verőce21: Eszembe sem jutott, hogy szándékosan sértegetni akartál volna, az meg végképpen, hogy megsértődjek!:) Csak nem akartam tovább vitázni ezen, pedig még lett volna észrevételem... vagyis egyáltalán nem "játszottam alá" magamat.
quadrocopter
@verőce21: Próbálj értelmesen viselkedni, még ha annyira nehéz neked, akkor is!
lópicigáspár
Gondolkozok azon, hogy vénségemre beíratkozok valami egyetemre! Ha ennyi ésszel el lehet végezni, nekem is sikerülhetne!
Szókrakész
"Rétvári: a nyugdíjak értéke nem csökkenhet"

De nem is növekedhet, hogy baxátok meg!!!
Nessy
Bence! Vegyetek fel már egy felsőtagozatos diákot, aki ismeri a négy alapműveletet! Azt mondod, hogy 24 ezer forint éves szinten az átlag nyugdíj emelés.
Na, akkor számoljunk!
Átl.nyugdíj 109000 Ft. 1,6 % = 1740 Ft. Éves szinten ez 20880 Ft..
Ez bárhogy számolom, 3000 Ft híján nem éri el a 24000 forintot.
Úgy mellékesen a nyugdíjasok nagyobb részének 100000 Ft alatt van a nyugdíja, ergo még ennyit sem kap!
Apropó, mit szólna netto 1740 forint fizetés emeléshez???
Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak! Tudom, a Birka iskolában ki nem is bégetett, az kapott jó jegyet!
verőce21
@quadrocopter: (13:54) Csak te tanulj meg érdemben és indulatmentesen beírogatni ebbe a blogba, mert nagyon nem vagy egy kultúrember!
Próbáld visszafogni a trágárságaidat, amivel teleírogatod ezt a blogot, mint egy erősen cukros, aki nem bír az idegeinek parancsolni. (vagy mintha állandó pálinkamámorban volna)
verőce21
@aremy: (13:32) Nekem támadóművem van. Az a legjobb védmű. :)
aremy
@verőce21: akkor te is harcban állsz mindenkivel mint a vezéred .
namihami
@lópicigáspár: Ha ez az ""elmebajnok"" el tudta végezni, akkor egy értelmes embernek akár be se kéne járni. Elég volna a diplomát otthon várni, hogy az egyetem (amelyik ennek diplomát tudott ""produkálni"") postán kiküldje.
quadrocopter
@verőce21: ű

Na figyu ide szifilisz!
Ha trágárkodásra vágysz, akkor látogasd meg a hordaoldalakat, különösen bayer.lóf@sz zsótot és a brutálprimkó l.simont ajánlom! Nem ismered ezeket a gennyeket, mi?
verőce21
@quadrocopter: (18:08) Persze az fel sem merül benned, hogy ezen a blogoldalon te képviseled a hordaoldal jelleget. Nem tudom honnan szalajtottak öreg, de amíg nem jártál itt egészen normális kis blog volt ez.
Nem érzed, hogy önként kellene innen távoznod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok