Szomszédai bontották le egy idős asszony lakását Debrecenben – derült ki a haon riportjából. A  77 éves Nagy Sándorné karácsony után két nappal az egyik szomszédjához ment át beszélgetni. Mire hazaért, háza törmelékké változott.

A tüdődaganattal küzdő, 40 kilós asszony közel ötven éve lakott az ingatlanban. Azt állítja, a bontásért egyik szomszédja a felelős, aki rossz viszonyban van vele.

Megkérdeztem tőlük, hogy mit csináltok ti itt? Erre azt mondta a szomszédom, lebontják, mert életveszélyes. Sírni kezdtem, szinte nem is tudtam magamról

- mondta.

Arra ért haza az idős néni, hogy a szomszédok lebontották a házát

Nagy Sándornénál december 27-én járt a katasztrófavédelem két munkatársa, akik megállapították: a lakás életveszélyes. Tudomása szerint a szomszéd hívta ki őket, aki úgy gondolta, az asszony főfala előbb-utóbb rádől az ő háza hátsó részén húzódó gázvezetékre.

A katasztrófavédelmisek azt mondták, hogy hagyjam el a házat, mert véletlen összerogy… De nem tudok hová menni, mert csak 28 ezer forint a nyugdíjam, abból nem futja albérletre. Mindenem tönkretették, semmim nem maradt. Még ez a ruhát is, ami rajtam van, úgy kaptam. Csak a gyógyszereimet, meg egy kis fehérneműt tudtam kiszedni a romok alól 

- mondta az asszony, aki szerint a szomszédok csak akkor álltak le, amikor a rendőrök a bontási engedélyt kérték tőlük, és nem tudták megmutatni.

A polgármesteri hivatal a Pallagi úti idősek házában adna helyet a kisnyugdíjasnak. A katasztrófavédelem eddig nem reagált a lap megkeresésére.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Viktor szopkin!!! Senkit nem hagytok az út szélén úgy e???Körösztényszarszájú politikusok!!!Vélemény ??? mocskok!!!28 ezer ft nyugdij!!!nem sül le a pofátokról a bőr???Geci banda!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@JAJMÁR: @Lepényleső: a teknős majd váj MINDEN MAGYARNAK AKIKET FEDÉL NÉLKÜL HAGYOTT ÉS HAGY egy tekenőt a ZÁRT OSZTÁLYON .ABBA ALHATNAK,MOSAKODHATNAK,DE MÉG A MÁSVILÁGRA IS ÁTHAJÓZHATNAK EZEKBEN A MÍNUSZOKBAN AMI MA VAN.Még hogy ház,minek az,,villák ,kastélyok,paloták,irány a vár...A NÉP NYOMORA NEM HATJA MEG ORSOS VICCTORT.
Nem kevés idős embertársunk a fűtetlen lakásba viszi haza a betegszállító,aztán ha van miből befűt magának,ha nincs akkor ott fagyhat meg a saját lakásában-a szerencsésebbeknek segít a szomszéd,de nem így,hogy ledózeroltatja a házat, állami ,rendőri közreműködéssel?!Borzasztó.
verőce21
Aztán volt egy olyan esetem is, úgy 15 éve lehetett. Cégek között kellett igazságügyi szakértőként közreműködnöm, mert az egyik cég eladott a telephelyéből egy nagy darab területet, amelyiken a vevő egy nagyobb irodaházat épített.
Mindketten titokban tudták, hogy a területen az eladó ellátó gázvezetéke halad át, de elhallgatták. Mivel mindkettőnek jó üzletnek tűnt az adás-vétel, azt írták a szerződésbe, hogy az eladó megosztott telek, per-, igény-, és tehermentes. Mindkettő lapított.

Amikor a vevő felépítette az irodaházát, "rájött", hogy az eladó gázvezetékei (több is volt, különböző átmérőjűek és nyomásúak) az előírt védőtávolságon belül vannak az épületének alapozásához. Követelte azok megszüntetését. Szolgalmi jog nem jöhetett számításba, hiszen a vezetékek tényleg belül estek az épülettől való védőtávolságon.
A vége az lett, hogy az eladónak az összes gázvezetékét át kellett helyeznie az eladott telekrészen kívülre, ami kb. ugyanannyiba került neki, mint az eladott telekrész ára!
Hari
@nemkati: ha egy országban a vezetés minden erkölcsi, morális magatartást sutba dob arrogáns nyíltsággal, mert úgy sincs számonkérés, mert erről jo előre gondoskodtak ez átterjed a társadalom más rétegeiben, ennek az eredménye, morális széthullás ,azaz a társadalom halála. Mert gondolom ezt a tettet max. szabálysértésnek fogják megítélni, büntetés egy nevetséges összeg, a következménye egy élet tönkretétele.
nemkati
@Hari: De hát kint volt a rendőrség is, és megállapították, hogy nem történt szabálysértés! Lebontani a szomszéd házát, az teljesen normális dolog.
TASzSz
Nem lepődnék meg, ha hirtelen előkerülne egy "visszadátumozott" bontási engedély!
GeoCravker
A szomszéddal vissza kellene állítatni az eredeti állapotot. Majd először az illegális bontás miatt megfizettetni a bírságot. Aztán, mivel ő nem katasztrófavédelmis, hatósági jogkör önkényes gyakorlása miatt eljárás alá vonni. Kiegészítve az önbíráskodással.
Valószínűleg elég csinos életjáradék jönne össze a néninek. A szomszéd, de a környéke meg egy életre leszokna a hasonlókról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.