Kudarcba fulladt a Magyar Posta piaci szerepvállalása, pedig az állami cég kedvéért még törvényt is módosítottak – írja a Magyar Nemzet.

A lap hivatkozik egy magyar webáruház tulajdonosára, aki arról számolt be, hogy még mindig nem érkeztek meg a karácsony előtt általa rendelt csomagok:

„az ügyfelek egyre türelmetlenebbek, a posta nyomon követési rendszere pedig egy vicc”

– panaszkodott a cégvezető.

Még tart az ünnepi káosz a Magyar Posta csomagküldő szolgálatánál

Fotó: Balázs Attila/MTI

Karácsony előtt lényegében összeomlott a posta csomagküldő szolgálata. Az internetes áruház december 19-én adta fel azt az egy kilogrammos csomagot Litvániába, amely még tegnap is úton volt, holott karácsony előtt meg kellett volna érkeznie a címzetthez.

Arra is kitér a cikk, hogy a Magyar Posta körüli gyanús privatizációs ügyleteket a kormány úgy próbálta meg eltitkolni, hogy módosította az állami céggel kapcsolatos jogszabályt: a levélkihordáson kívül valamennyi üzleti tevékenysége titkos.

Az állami cég komoly munkaerőhiánnyal küzd, a fizikai munkát végző alkalmazottak minimálbér körül keresnek.

„Abban, hogy a Magyar Posta nem tudott megbirkózni az év végi csomagküldési hajrával, közrejátszhatott az is, hogy többségében pénzügyi szakemberek vezetik az alapvetően logisztikai vállalatot.” – állapítja meg a cikk szerzője.

A cég hatfős igazgatóságában senki nincs, aki korábban logisztikával foglalkozott volna.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A cikk szerint nincs a hat tagú vezetőségben, aki eddig logisztikával foglalkozott volna, viszont mind hű seggnyalója a hazugovicsnak, és tulajdonképp a hazugovicsnak ez pont a lényeg!!!
justhpeter
Kártérítés nincs az üzleti szabályzatban ?
papa.49
A cikk szerint nincs a hat tagú vezetőségben, aki eddig logisztikával foglalkozott volna, viszont mind hű seggnyalója a hazugovicsnak, és tulajdonképp a hazugovicsnak ez pont a lényeg!!!
Lepényleső
Ami az állam kezében van,az minden így működik.Roppant drágán,ímmel-ámmal,lenyúlással?
volvós
"...Az állami cég komoly munkaerőhiánnyal küzd, a fizikai munkát végző alkalmazottak minimálbér körül keresnek..."

Ide tartozik egy korábbi cikk :

A Magyar Posta vezérigazgatója havi 5 milliós
fizetést visz haza ...:-((
Eladott Ország
"Nem vagy ugyan kedves, de a másik opció a tisztelt lett volna. Akkor már inkább kedves.
Képzeld, mi történt! Rendeltem anyámnak gyógyharisnyát, mert dagad a lába, ez meg olyan
gumis izé. Jót tesz neki. A régi elkezdett szétmenni, ezért kellett másik. Meg is rendeltem, de egy hét után sem kapta meg. Nem is fogja megkapni az idén, mert a posta nem tudja kiszállítani. Tudod miért? Azért, mert kitaláltad ezt az Erzsébet­ utalványt. Pont postán és pont most kell kivinni, de nem bírja a posta. Úgyhogy anyám lába tovább dagad januárig. Köszi, rendes vagy. Az jutott eszembe, hogy senki nincs körülötted, aki szólna neked, ha hülyeségeket csinálsz? Egy épeszű ember nincs ott, aki elmondta volna, hogy a hülye ötleteidnek milyen következményei vannak? Mert te leszarod, azt látom. Eszedbe sem jut, hogy a postán emberek dolgoznak. Jut is eszembe! Képzeld, tegnap láttam két fiatal srácot – szerintem középiskolások voltak – postásbringával, postástáskával szédelegtek. Nem találták az utcát, ahová menniük kellett volna. Nekik is az utalványod miatt kell a mínusz két fokban, jeges úton, ismeretlen környéken kézbesíteni. Legalább fizettek nekik? Ha igen, végül mennyibe kerül nekünk, adófizetőknek az utalvány? Amit azért nem lehetett banki utalással küldeni, mert akkor nem tudja a nyugdíjas, kinek legyen hálás? Viktor, te hülyének nézed a nyugdíjas szavazókat? Vagy azért kellett az utalvány, mert megszűnik a forgalmazó cég és a nyakatokon maradt volna majdnem hárommillió ilyen cetli? Viktor, te hülyének nézel mindenkit?"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.