Nem emelnek vádat az autós ellen, aki tavaly elütött egy 9 és egy 12 éves kislányt Balatonfüreden – derítette ki a Veszprém Megyei Főügyészségtől a Velvet. A testvérpár tavaly júniusban szaladt ki a 35 éves nő Hondája elé, ami 48-53 per óra sebességgel elsodorta őket.

Az úton 40-es sebességkorlátozás van érvényben, ám a szakvélemény szerint az autós a sebességhatár betartásával is elütötte volna a kislányokat. Vádat így nem emelnek ellene, pusztán szabálysértésért kell felelnie.

Megússza a vádemelést az autós, aki két kislányt gázolt el

A gyerekek az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közúti közlekedési táblánál nem álltak meg, körültekintés nélkül hajtottak ki a Noszlopy utcára. A nagyobbik lány közel 20 métert repült az ütközés következtében, csonttöréseket szenvedett. Kilenc éves testvérét a mentők a helyszínen újraélesztették, ám két nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Csak egy élményemet mesélném el. Motorral mentem jóval a sebességkorlát alatt. Az utcán gyerekek játszottak, de szépen félreálltak az út két szélére, hát nyugodtan hajtottam tovább. És mikor már hozzájuk értem valamiért a legkisebb meggondolta magát és úgy döntött, hogy ő átrohan és inkább a testvére mellett várja meg míg elhaladok. Pont előttem szaladt át. Fékeztem egy hatalmasat és sikerült megállnom. Annyit tanultam belőle, ha gyerekről van szó és úgy tűnik, hogy megadták nekem az elsőbbséget, az még nem azt jelenti, hogy az az utolsó pillanatig úgy is lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Grafix69
Még annyit ,hogy nem gyalog voltak hanem kerékpárral .
papa.49
@Horizont: Ebben az esetben az ütközés kb. felével kisebb sebesség mellett történik, és ez lehet, hogy elég lett volna a túléléshez...
human
Nem tudjátok, hogy mi újság van az ír gázolóval aki szintén két kisgyerek életét vette el? Vagy mi van a milliárdos Rezesova asszonnyal aki ittasan vezetett és négy embert ölt meg? Mindketten hazájukban töltik az ítéletüket vagy már síelgetnek?
Béla333
A Hollywoodi filmekben ilyenkor szokták a főszereplők a kezükbe venni az igazságszolgáltatást...
papa.49
@human: Az ír pacákot nem adták ki, valami jogi balfaszságra hivatkozva, a hölgyemény meg állítólag a sátoraljaújhelyi börtönben van, és nagyon jó magaviseletű...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.