Még egyszer "köszönöm", hogy hülyét csináltál belőlünk, megaláztál minket – írta Facebook posztjában Orbán Imre, a Jobbik Veszprém megyei politikusa, arra reagálva, hogy Vona Gábor pártelnök levélben üdvözölte a magyarországi zsidó közösséget hanuka alkalmából.

A korábbi Veszprém megyei elnök utal Vona több korábbi zsidó-ellenes kijelentésére is, illetve arról ír, hogy Vona nem kockáztatott semmit, „Mi viszont feláldoztuk az egzisztenciánkat és felégettünk magunk mögött minden hidat, mikor jobbikosok és gárdisták lettünk.”

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Min van meglepődve az úr? Vona is végig ment a damaszkuszi úton, mint a mentora! Bár egy - két körrel még le van maradva!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A saját döntése volt hogy beállt a zászló alá, erre csak azt lehet mondani ,,tetszett volna jobban megnézni, kit is tetszik követni,,!!!
Nessy
Min van meglepődve az úr? Vona is végig ment a damaszkuszi úton, mint a mentora! Bár egy - két körrel még le van maradva!
eugen4402
Mielőtt feláldozták az egzisztenciájukat, kellett volna valami garanciát kérni.
A hidakat meg csak az ostobák égetik fel maguk mögött. Gazdagabb lett egy tanulsággal elnök úr, így járnak a hiszékeny hívők. Mindenkinek meg kell fizetni a tanulópénzt, itt mindenkiből hülyét csináltak, nem is volt nehéz feladat...
Hellcat
Fasza. Bomlik a jobbik amióta két szar döntés elé álltak a tákolmánymódosítás megszavazásával/ nem szavazásával. A fidesz rá is repült egyből már kint vannak a vona gyurecsányos bohócos plakátok is...
Nessy
@aremy: Ott kisvasúttal közlekedik!
justhpeter
Hülyét csinálni csak a potenciális hülyékből lehet.
magyarbakancs
Vona soha nem lesz Miniszterelnök.
Többi meg felesleges körfutás.
Szókrakész
És ez csak a felszín!

Mi rotyoghat a mélyben.

Mint írtam, huzaVona egyszemélyes párt lesz.
Nemhogy a parlamenti küszöböt, még a pincét se fogja elérni.
Köb Jani
Vagy megmaradunk tiszta, független, hazafias erőnek, nem zavartatva magunkat attól, hogy antiszemitának kiáltanak ki bennünket. Ezzel különben sem kellene nagyon foglalkozni. Hogyan is mondta Golda Meir néhai izraeli miniszterelnök? Aki bírálja Izrael politikáját, az antiszemita. Vagy a volt izraeli miniszter: "Az antiszemitázás és a holokausztozás csak egy trükk, mindig használjuk". Ugyanígy fog reagálni a nemzetközi cionizmus is: aki megpróbálja a saját nemzet érdekeit védeni – legyen az akármilyen barátságos a zsidókkal szemben – az antiszemita. Akik bírálják a jobbikot azok antiszemiták, mivel a zsidók bírálják a jobbik nemzeti érdekei védelmét:, így ők igazán az antiszemiták.
Eriksson
A jelen példától eltekintve, de annak apropóján jegyezném meg: Ha számomra egy párt programja azt kínálja ami egybevág a véleményemmel, világnézetemmel, akkor lehetséges, hogy felvállalom és támogatom az ideológiai közösséget.
Viszont ha a pártom vezetője fél évenként változtatja a világnézetét, pártjának irányelveit, akkor azt mondom, hogy viszlát. Mert azok már nem azok az elvek amikre voksoltam.
moiszikf
Vona nem véletlenül csinálja, amit csinál. Hosszútávon többet fog nyerni, mint amennyit most veszít.
Köb Jani
@moiszikf: Amit most veszít, hosszútávon nem lesz képes megközelíteni sem, mert most ezzel a hanukával nem csak szavahihetőségét vesztette el, hanem a tagságával együtt mindent vesztett, amit eddig a nemzetieskedéssel ért el. (Lényeg burkoltan bár de nagyon igaz.Legalább
jó hangosan kerüljük meg mindazt, amiről suttogva se szólhatunk bünti miatt)
moiszikf
@Köb Jani: Az egész sztorit egy régóta sulykolt hazugságból indítják - még a hőbörgő jobbikosok is - miszerint Vona és a Jobbik (a teljes tagság és minden szimpatizáns egyöntetűen) náci, de minimum antiszemita. Csak sajnálni tudom azt, aki nem a haza féltése okán lett jobbikos és gárdista, hanem mert valamiféle karakán, okokkal és indokokkal nem törődő zsidóellenességet várt.
Egyébként van olyan főrabbi is (Kelemen Katalin), aki egészen másként reagált volna.
akibic.hu/kozosseg/item/3139-kelemen-katalin-rabbi-valasza-vona-gabor-hanukai-udvozletevel-kapcsolatban
Köb Jani
@moiszikf: Én zsidó gyökerekkel rendelkezem, de meglátásom eddigi tapasztalatom a négy zsidó felekezettel egyben akik nem Magyarországot tekintik hazájuknak, azok soha nem tesznek az ország érdeke szerint:, ezek a kettős állampolgárság hívei azaz zsidó- magyarok, a másik Magyarországon született zsidó gyökerek hordozói, magyar érzületűek ezek az országérdekében tevékenykednek. Amikor a tóra és a biblia nem külön álló hanem egységes lesz úgy lesz egységes a magyar és zsidó. Magyarázni kóvályogni lehet a vallás történelembe de az emberek érzületükben nem lehet, nem szabad a vallást felhasználni, annak sérelmeit indokolni hamis érdekekkel azt képviselve. Érthetőbben ha a Tóra és biblia:, MAGYÓRA lesz és Büntetlenül lehet tagadni egyéni meggyőződéssel azt amivel nem lehet egyetérteni. ( (MAGYÓRA = MAGYAR( T) - ÓRA lesz . STB.
moiszikf
@Köb Jani: Teljesen egyetértek. A baj csak az, ha én írtam volna le a zsidóságról ezeket a gondolatokat amit TE, (vagy éppen Vona Gábor,) azonnal tüzes vassal rám billogoznák a "NÁCI" feliratot. Pusztán a téma felemlítése miatt.
Egyébként én tisztába vagyok olyan "sztorikkal" is, mint pl. az MTK alapításának körülményei. A történelmünk jelentős részében, zsidó és magyar, mint két többezer éves kultúra, simán megfért egymással.
kukac50
Kedves jobbikosok ez egy jó szándékú gesztus volt,ugye ez nem probléma mert ha igen az nagy baj!
Köb Jani
@moiszikf: Én zsidó gyökerekkel rendelkezem, de vallom az igazság értelmét, az igazság mindig antiszemita. De erről nem az igazság tehet. Vass Albert a patkányokról írt, ( ,,a patkányok honfoglalása") de Köves Slomoék magukra vették, miért? Talán mert magukra ismertek, én miért nem haragszom vagy veszem magamra ha metszet farkúnak becéznek azért mert tényleg metszett vagyok. Ez igaz, akkor mit ajvékoljak az igaz ellen. Ha a poloskáról, patkányról esik szó, miért veszi azt a zsidóság azonnal csakis és egyedül önmagára? Mi ennek a pszichikai oka? Kisebbségi érzet - e ez a zsidóságban, vagy a leleplezéstől való félelem önvád önmardosás.Miért nem Anti német propaganda, habárki, akárki megírja egy gyilkosról, hogy az német volt, de azonnal antiszemitizmus, a világ szégyene, keresztényietlen magatartás, hada írják, hogy a tolvaj a gyilkos, az uzsorás zsidó volt? De ha szabad megírni, hogy valaki német, magyar, angol, miért tilos megírni, hogy zsidó,v, magyar zsidó kettős állampolgár, mikor ez az igaz! @kukac50: Vona ezzel a hanukázási üzenetével a zsidóság előtt alattvalóvá vált, megjuhászkodott eb. Köves Slomó válaszából ez világlik ki, nem a gesztus!
moiszikf
@Köb Jani: Köszi, hogy ezt leírtad! Én is írtam leírtam már több helyen is ezeket a gondolatokat, ki is tiltattak.
Köb Jani
@moiszikf: Ami tény, és való, azt csak a butaság képes másítani!
Köb Jani
@moiszikf: De a megbeszéléshez újabb adalék a porondon, a jobbik részére:,Újabb zsidó eligazítás született arról, mit kellene tennie Vona Gábornak az "esetleges párbeszédhez szükséges feltételrendszer kialakulásáért". Az EMIH és a Mazsihisz elnöke már szabott néhány feltételt - utóbbi például azt, hogy nem szabad felemlegetni Kohn-Kun Béla, Rosenfeld-Rákosi Mátyás, valamint fajtársaiknak a magyarság ellen elkövetett szörnyű bűneit. Most egy bizonyos Szántó T. Gábor, a Szombat című zsidó folyóirat főszerkesztője "továbbfejlesztette" ezt: miközben nem szabad beszélni a zsidók által elkövetett magyarirtás fejezeteiről, kötelező foglalkozni a "Holokauszt emlékezetével" (így, nagy H-val, hadd lássa mindenki, hogy ilyen csak egy van, csak nekik, az is miattunk), azaz szorgalmasan ápolni a "kiirtott zsidóság" mítosza által életben tartott lélekölő magyarellenes bűntudatot. Nesze neked Vona megkaptad a nemzeti polgárosodás feltételeihez a feladatodat, mit szolnak az eredő pártagok!
Kutyuska
@eugen4402: Tipikus parazita, azért lett politikus, mert dolgozni büdös. Aki tisztességes és megtanul egy-két szakmát, nem áll be politikusnak, hanem munkával tartja el magát.
Köb Jani
@moiszikf: Végre közeledünk az igaz kimondásához.
Kende Péter az ATV egyik műsorában zsidózta le Majtényi Lászlót.
Kende Péter jogász-közíró az ATV Csatt című műsorában beszélt arról, "borzasztó izgalmas társadalmi kísérlet" a volt adatvédelmi biztos, az Eötvös Károly Intézet vezetőjének jelölése a köztársasági elnöki posztra amiatt, hogy
"mennyien lesznek, akik hajlandók támogatni még azt is, hogy egy szemmel láthatóan zsidó származású embert jelöljenek egy ilyen posztra."
A zsidózást az mno.hu szúrta ki, az ide vonatkozó rész 23.44-től kezdődik.

A beszélgetés többi résztvevője kicsit hebegett ezután, Rónai Egon műsorvezető még figyelmeztette is Kendét, hogy most lezsidózta Majtényit, aki ezt soha nem állította magáról. Kende szerint miután ő maga is zsidó, ezzel nem követett el olyan nagy bűnt, bár azt hozzátette,

"halvány fogalmam sincs, hogy neki van-e zsidó identitása, noha évfolyamtársak voltunk, és annak idején még jóban voltunk, ez sose került szóba." A Majtényi jelölésében szerepet játszó Magyar György ügyvéd a műsorban finoman felszólította Kendét, hogy az előbbi gondolatmenetet vonja vissza, aki erre nem volt hajlandó, és szerinte nyugodtan lehet erről beszélgetni. Szerinte "ha egy átlag magyar ember, ha ránéz Majtényire, érez valami olyasmit, hogy ez zsidó."

Erre - ha minden igaz - Magyar György azt hajtogatta, "nem kell ez."

Kende Péter Majtényit amúgy egy "lenyűgözően értelmiségi palinak" tartja, aki hallatlanul művelt és csodálatosan ír.
moiszikf
@Köb Jani: Ezt Vona helyében, egyszerűen figyelembe se venném. Már ha a Hanuka üdvözletet valóban csak szimpla üdvözletnek szánta. Úgy állnék a kérdéshez, hogy: "Én köszöntem, te visszaköszönés helyett csak felém köptél. Akkor ki a bunkó?" Ezt párszor kihangsúlyoznám, aztán a témát ejteném is.
moiszikf
@Köb Jani: 19:20-ra
Én anno megnéztem az első 56 Gárdista felavatását a várban, úgy gondoltam, történelmi a pillanat. Kende Péter, három társával (őket nem ismertem) és 1-2 táblával ellendemonstrált. Volt ott néhány rendőr, de atrocitás nem volt, a résztvevők többsége csak némán megcsóválta a fejét "rettegők" láttán. Hát én egy kicsit megleptem, mert odaszóltam neki(k): Nem kell parázni, nincs fasizmus. Egyébként meg szuper a "A Viktor" című könyve, köszönet érte. Volt egy kis döbbenet, imádtam! :-))))
Köb Jani
@moiszikf: Ez a találgatási kategória vagy ez vagy az, de mindkettő nem lehetséges, avagy egy kavalkád. Kende maga se tudja, hogy mi lehetséges a hármas találgatásánál, fő hangsúly a kapuson van, ki által rúgott labdát nem tudja kivédeni. Orbán Viktor személyisége nem is olyan bonyolult, mint sokan hiszik. Kövér László a tudatalattija, és Simicska Lajos a felettes énje. Bár talán ez így nem is igaz. Lehet, Simicska Lajos a tudatalattija, és Kövér László a felettes énje. Köznapibban fogalmazva: az egyszemélyes focicsapatnak – amelynek Orbán Viktor a kapusa, hátvédje, összekötője és legfőként a középcsatára – Kövér László a trénere, Simicska Lajos pedig a menedzsere. S a csapatnak – egyelőre – nem Várszegi Gábor a tulajdonosa, hanem ők hárman maguk, valamint családtagjaik, barátaik és üzletfeleik, akárcsak Nyuszinál, ahol Micimackó és Malacka egyaránt kimaradt a tulajdonosi körből. Ámbátor Magyarországon ma tízmillió Micimackó él, Orbánék viszont nincsenek többen százötvennél. De hiába: „Minél inkább havazik, annál inkább hózik”. Az Orbán-családban négy férfi van. Ebből kettőnek Győző neve, egynek Viktor. A negyediket Áronnak hívják, ez vagy azt jelenti? ihletett, tisztánlátó, vagy inkább azt: a bátorság hegye. lehet a minden áron jelentése is, ami a győzelem végkimenetelét örökíti meg, mely folyamat következetessége napjainkban mutat betekintést a hatalom birtoklás cinizmusának netovábbjában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.