Nagyjából ezer pálya épült társaságiadó-kedvezményből (TAO) az elmúlt öt évben, a versenyengedéllyel rendelkező játékosok száma pedig megduplázódott – mondta Gudra Tamás, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) gazdasági igazgatója csütörtökön, az M4 Sport Sportreggeli című műsorában.

 Öt év alatt ezer focipálya épült TAO-pénzekből Magyarországon

Az igazgató emlékeztetett arra, hogy 2011 őszén indult el Magyarországon a TAO-támogatási forma, amelynek keretében a vállalkozások dönthetnek úgy, hogy nyereségadójuk egy részét nem az adóhatóságnak fizetik be, hanem abból az öt látványsportágban – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong és vízilabda – működő valamelyik sportszervezetet, vagy a sportági szakszövetséget támogatják az utánpótlás-nevelés, vagy a sportlétesítmények fejlesztése területén.

"A labdarúgásban évente 25-35 milliárd forintnyi támogatás érkezett a TAO-ból, a többi négy sportágban pedig összesen nagyjából ugyanennyi"

- fogalmazott Gudra Tamás, aki úgy látja, sok hasznos fejlesztés történt az elmúlt öt évben, s a pályaépítések jelentős része az iskolák és az önkormányzatok segítésével, illetve használatára valósult meg.

A gazdasági igazgató szerint ez a világon egyedülálló sporttámogatási forma azért különösen fontos, mert "Magyarországon a sportlétesítmény-fejlesztésben az elmúlt 20-25 évben nem történt semmi, s a TAO ezt a hiányt igyekszik pótolni".

A TAO jövőjével kapcsolatban utalt arra, hogy a magyar kormány 2017 júniusának végéig kapta meg az engedélyt az Európai Uniótól a TAO-ra, de már változatlan formában megkérte a hosszabbítást, s véleménye szerint valószínűleg meg is kapja majd az engedélyt.

"Ha mégsem, akkor egy másfajta támogatási formát kell találni"

- állapította meg Gudra Tamás.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Ez a lényeg.
˝Ha mégsem, akkor egy másfajta támogatási formát kell találni˝ Ismerve ennek a rabló társaságnak a kreavitását, találni is fognak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
"Azt mondják, a hit hegyeket mozgat meg és ha a felcsúti Puskás Akadémiára gondolok, akkor ezt feltétlenül igaznak érzem. Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor édes gyermeke ugyanis kitartóan hitt abban, hogy a kertvégi impozáns stadiont hetente megtöltő, futballszerető népek legnagyobb örömére a Makovecz­ stílusú kazánház is megépülhet a páratlan szépségű ­értékű településen. Az Akadémia kért és megadatott neki: 2, 55 milliárd csepegett be a tao támogatásokból és további fél milliárdot adott az Isten. Ezért ma büszkén elmondhatja – és az Akadémiával együtt mi is ­, hogy összesen 3,1 milliárdból teszik fűthetővé két új edzőpálya talaját. Hála legyen a magasságosnak, a fiúk eddig sem panaszkodhattak: a tao­ program 2011-­es indulása óta összesen 286, 2 milliárd forintnyi támogatási igazolást adtak ki, a felcsúti
focicsapat ebből 11, 1 milliárdot tudott beseperni. Megbeszéltük már számtalanszor, hogy ha egy cég, ha sok cég egy rakás pénzt látványcsapatsportok és látványos sportcsapatok támogatására fordít azért, hogy azt leírhassa társasági adójából, az burkolt állami finanszírozásnak minősül. Rosszul mondom: adóeltérítésnek hívják. Hogy nem kell adót fizetnie annak, aki jó helyre támogat. Tekintve, hogy olyan pénzek kerülnek különböző – többé és kevésbé látványos sikereket elérő – klubokhoz, amelyek egyébként az állami költségvetésben landolnának."
bakegya
SZOMORÚ VÉGE LESZ ENNEK A HÜLYESÉGNEK!
Nagy Mária
@bakegya: Most ez nem is én vagyok, mert ilyet bizisten nem szoktam... Nem lehet, hogy olyan sokan vannak, hogyha egy kis gyűjtőtáborozásra kerül sor, akkor kényelmesen fűtött talajon pihengessenek? (Nem úgy, mint a határt védők, mert azt egy napig sem bírnák ki.)
öcsi55
A mondás szerint a meg nem szerzett nyereség az veszteség,ez szerintem igaz a költségvetésre is .Vagy is a TAO egyértelműen veszteség.Nem beszélve arról,hogy az államosított zsarolás kategóriájába tartozik.Nem fizetsz TAO-ot nem kapsz állami megrendelést!
öcsi55
A mondás szerint a meg nem szerzett nyereség az veszteség,ez szerintem igaz a költségvetésre is .Vagy is a TAO egyértelműen veszteség.Nem beszélve arról,hogy az államosított zsarolás kategóriájába tartozik.Nem fizetsz TAO-ot nem kapsz állami megrendelést!
qxy
az TA(J)O @ életbe ennyi szemét ember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.