Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú, Pest, Heves és Hajdú-Bihar megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Extrém hideg lesz – Narancssárga figyelmeztetést adtak ki több megyére

Mint írják, a hőmérséklet az előttünk álló éjszaka az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben már elérheti a -15 fokot. A viharos szél miatt tovább csökkenő hőmérséklet

péntek éjjel az északi, északkeleti megyékben -18, -20 fok köré is lesüllyedhet.

A légmozgás is intenzív lesz, a legerősebb széllökésekre a Dunántúlon számíthatunk, csütörtökön általában 60-80, de a Bakonyban és a Közép-Dunántúlon 80-90 km/h közötti maximális széllökések is előfordulhatnak. A Balatonnál ugyanakkor 90-100 km/h körüli lökések is valószínűek.

Extrém hideg lesz – Narancssárga figyelmeztetést adtak ki több megyére

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Hideg van mínusz 21 fok volt fél hétkor,hol van a fára a rezsicsökkentés?
A kéményseprők azt mondják száraz fával fűtsünk, de az árusító helyeken csak olyan fát lehet vásárolni amin még tegnap a rigó fütyült, ma már vágott fa 3500 forint mázsánként .
36
Figyelem a meteorológusok tipródását, már napok óta. Gondolom meg lett mondva nekik, hogy a hideg időt, extrémnek kell beállítani. Tél van és kész. Szerintem a Nap aktivitása csökkent.
JAJMÁR
@papa.49: Durva ez az erőlködés, amit a hideg miatt a köztévé produkál. Nevetséges ahogy szenzációt - és pótproblémát - csinálnak belőle. Nem a hideg miatt fagynak halálra emberek, hanem a jövedelmi szegénység miatt. Nagy erőfeszítéssel gyógyítják a nemzet lelkét, hogy lám-lám, milyen összefogásra képes, ha baj van. (..és átvezetik a vak nénit a túloldalra, ha nem is akarja)
Persze, szükség van a civilek segítségére, de azt is látni kell, hogy ez tüneti kezelés. Ettől még a baj marad.
papa.49
@JAJMÁR: Odáig rendben is van, hogy tél van, a gond akkor lesz ha sokáig ki fog tartani, mert a gáztárózók kb. 20-25 % ra voltak feltöltve, és azokat teljesen kinyerni se lehet!!! A napi fogyasztás 80 millió km3, és van kb. 800 millió km3 amit még ki lehet venni, ez 10 nap, ha muszkák elzárják a csapot rákettyintettünk rendesen, mert a hideg talán még februárban is kitart hóval megfejelve!!! Hol van az az idő mikor majd 2 hónapig mi adtunk a szerbeknek gázt ???Látszik hogy a fiúk megint elbasztak valamit rendesen, ahogy szokták, de most meg kell fogni a dádét, és a Kossuth téren nyílt tűzön meg kell pirítani kissé a pacákot!!!
JAJMÁR
@papa.49: Ok! Megyek segíteni, csak azt írd majd meg, hogy mikor. Mikor lesz a "most" :)
papa.49
@JAJMÁR: Rendben leszünk ott egy páran akiknek már tele a hócipője ezzel a balfék bandával, végre már le kell vetni őket mint a rossz kabátot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.