Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú, Pest, Heves és Hajdú-Bihar megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Extrém hideg lesz – Narancssárga figyelmeztetést adtak ki több megyére

Mint írják, a hőmérséklet az előttünk álló éjszaka az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben már elérheti a -15 fokot. A viharos szél miatt tovább csökkenő hőmérséklet

péntek éjjel az északi, északkeleti megyékben -18, -20 fok köré is lesüllyedhet.

A légmozgás is intenzív lesz, a legerősebb széllökésekre a Dunántúlon számíthatunk, csütörtökön általában 60-80, de a Bakonyban és a Közép-Dunántúlon 80-90 km/h közötti maximális széllökések is előfordulhatnak. A Balatonnál ugyanakkor 90-100 km/h körüli lökések is valószínűek.

Extrém hideg lesz – Narancssárga figyelmeztetést adtak ki több megyére

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eugen4402
@papa.49: Nem örülök neki. Felénk ma bejött egy echte Novoszibirszk-jelenség, szerencsére csak 30 percig tartott, aztán már csak halvány nyomai látszottak a gyepen. Volt őrülten süvöltő szélvihar, kavarogva szakadó hóesés, bámultam kifelé az ablakon, és tippeltem magamban, farkasok jönnek először, vagy rénszarvasok..? Tévedtem: szikrázó napsütés jött, és alig-dühöngő szél...
papa.49
@eugen4402: Igaz mi keletre vagyunk tőled de itt egész nap süt a Nap, szinte meleg van, most kezd a szél lengedezni...
eugen4402
@papa.49: Ne adja Isten, még a végén bejön a prognózis, és a hét végére rekord mínuszok szakadnak ránk. Tőletek jön a szibériai hideg, tőlünk áramlik az alpesi szélvihar. (legalább a rovarok lárvái megfagynak. Lehet, hogy mi is..)
papa.49
@eugen4402: Hát a ,,kukacokért,, nem is haragszom, legalább több gyümölcs marad a családnak, mert nálam 100 % ,,biogazdálkodás,, folyik a permetező kanna pihen szépen a sufniban ÖRÖKRE...
eugen4402
@papa.49: Én csak egy esetben kerülök vészhelyzetbe: ha az orkán szétqrja az elektromos hálózatot, leáll a kazán keringető szivattyúja, és villany nélkül minden meghal. Igaz, PB-palackom van, de az nem megoldás. Akkor marad a "mayday...mayday..."
papa.49
@eugen4402: Most még nekem is csak gázkazán van de tavasszal ahogy az idő engedi építek mellé egy vegyes tüzelésű kazánt, mert ez ,,rezsi csökkentett gáz,, inkább fűtőérték csökkentett, úgyhogy muszáj lépni át kell alakítani a rendszert...
verőce21
a zelmútnyócév is olyan volt nekem mint egy hosszú hideg tél.
Szókrakész
És hová lett a nagy globális felmelegedés?
verőce21
@hetöndöe: (22:34) Neked meg most is sz@r !
JAJMÁR
Jó friss a levegő, no meg a bacik is kipusztulnak talán. Egyébként ragyogóan süt a nap, hó egy szem sincs. Szél se.
papa.49
@JAJMÁR: Erre mondják pestiesen ,,nem talált,, mondjuk itt is hideg van -10 fok, de azért ezt ki lehet bírni még...
36
@Szókrakész: Ez olyan, mint a világvége elméletek. Megfigyeltem, hogy mindíg télen "jön a világvége". Sötét van. Hideg van. Nehogy már, akkor jöjjön a világvége, amikor nyaralunk!:)))
wpym
Ez, ezen az eghajlati ovon nem extrem. Tel van es pont. Ha 50 fokos fagy lenne, az lenne extreme itt.
kukac50
Hideg van mínusz 21 fok volt fél hétkor,hol van a fára a rezsicsökkentés?
A kéményseprők azt mondják száraz fával fűtsünk, de az árusító helyeken csak olyan fát lehet vásárolni amin még tegnap a rigó fütyült, ma már vágott fa 3500 forint mázsánként .
36
Figyelem a meteorológusok tipródását, már napok óta. Gondolom meg lett mondva nekik, hogy a hideg időt, extrémnek kell beállítani. Tél van és kész. Szerintem a Nap aktivitása csökkent.
JAJMÁR
@papa.49: Durva ez az erőlködés, amit a hideg miatt a köztévé produkál. Nevetséges ahogy szenzációt - és pótproblémát - csinálnak belőle. Nem a hideg miatt fagynak halálra emberek, hanem a jövedelmi szegénység miatt. Nagy erőfeszítéssel gyógyítják a nemzet lelkét, hogy lám-lám, milyen összefogásra képes, ha baj van. (..és átvezetik a vak nénit a túloldalra, ha nem is akarja)
Persze, szükség van a civilek segítségére, de azt is látni kell, hogy ez tüneti kezelés. Ettől még a baj marad.
papa.49
@JAJMÁR: Odáig rendben is van, hogy tél van, a gond akkor lesz ha sokáig ki fog tartani, mert a gáztárózók kb. 20-25 % ra voltak feltöltve, és azokat teljesen kinyerni se lehet!!! A napi fogyasztás 80 millió km3, és van kb. 800 millió km3 amit még ki lehet venni, ez 10 nap, ha muszkák elzárják a csapot rákettyintettünk rendesen, mert a hideg talán még februárban is kitart hóval megfejelve!!! Hol van az az idő mikor majd 2 hónapig mi adtunk a szerbeknek gázt ???Látszik hogy a fiúk megint elbasztak valamit rendesen, ahogy szokták, de most meg kell fogni a dádét, és a Kossuth téren nyílt tűzön meg kell pirítani kissé a pacákot!!!
JAJMÁR
@papa.49: Ok! Megyek segíteni, csak azt írd majd meg, hogy mikor. Mikor lesz a "most" :)
papa.49
@JAJMÁR: Rendben leszünk ott egy páran akiknek már tele a hócipője ezzel a balfék bandával, végre már le kell vetni őket mint a rossz kabátot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.