Rongálás miatt gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Novák Elődöt, a Jobbik volt országgyűlési képviselőjét – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök esti Híradójában.

A volt képviselő ellen azért indult eljárás, mert 2015. október 23-án megpróbálta leszedni a sarlót és a kalapácsot a budapesti Szabadság téri szovjet emlékműről.

Emlékeztettek arra: Novák Előd társaival vésővel és kalapáccsal indult az emlékmű ellen. A képviselő szerszámokkal "nekiesett" a talapzatnak, a rendőrök azonban másodperceken belül elvették tőle a szerszámokat, így a bontás abbamaradt.

Az emlékmű talapzatában keletkezett kár miatt az ügyészség nyomozást indított – tették hozzá.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a volt országgyűlési képviselőt gyanúsítottként hallgatták ki temetkezési emlékhely megrongálásával elkövetett rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt.

Novák Előd nem akart az ügyben nyilatkozni a Híradónak.

Az is elhangzott, hogy Novák Előd a szoborrongálási ügy után nem sokkal kikerült a Jobbik vezetéséből: Vona Gábor elnök először bejelentette, hogy a párt következő tisztújítása után nem szeretné az alelnökök közt látni, majd amikor a képviselő közölte, hogy indulni kíván a tisztségért, kizárták a frakcióból. Két nappal később Novák Előd lemondott parlamenti mandátumáról.

Mivel így a mentelmi joga is megszűnt, az ügyészségnek már nem kellett az Országgyűlés hozzájárulását kérnie, hogy meggyanúsíthassa a politikust. Kihallgatásán Novák Előd nem kért ügyvédet – hangzott el a hírműsorban.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Ja ez már szakállas történet. Már majdnem arra a következtetésre jutottam, hogy ő is porrá zúzta az irodáját, egy neki nem tetsző döntés után, de ott még nem tart.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.