Szilveszteri buli videót küldtek a családnak a tiszalöki börtön lakói. 

Belső vizsgálatot és fegyelmi eljárást indítottak annak a három parancsnoknak az ügyében, akiknek vezetése alatt különböző magyarországi börtönökből videófelvételek szivárogtak ki, továbbá volt olyan rab is, aki a saját Facebook profilját is bentről kezelte – számolt be az RTL Híradója.

A mobiltelefonnal készült videón táncolnak és énekelnek a rabok a körletben, pedig a börtönben a telefonálásnak szigorú szabályai vannak, az elítélteknél csak ellenőrzött, úgynevezett rabtelefonok lehetnek, azok viszont fotózásra, vagy videó készítésére nem alkalmasak.

A belügyminiszter indoklás nélkül visszavonta három büntetésvégrehajtási vezető kinevezését: a tiszalöki, a budapesti és a szombathelyi parancsnokét.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Ennyi erővel a belügyminisztert is felfüggeszthetnék.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
És a rabok mit kapnak azért a kb 5 vádpontért, amiben megfoghatók?!?!?!

Vagy őket nem kell?!?!?!
quadrocopter
Egy röhej, hogy zárt intézetben nem tudnak rendet tenni! Hamarosan fegyverük is lesz a fácánoknak!
Cicamama55
Ez egy minimális büntetés, hisz feltételezem, hogy jó pénzért kaptak kiváltságokat az elítéltek, nem mindenki részesült e kegyből.
1magyar
Aki meg dolgozik napi 12 órát 70-80 ezer ft-ért fizeti nekik a NAPI 8000.-ft-os ellátásukat.

Röhej, hogy a bűnözők jobban élnek mint a becsületesen dolgozók. Törvények?
unio meg még jobbat akar nekik?
nezelodo
Így kell ezt csinálni, meg kell ágyazni annak, hogy a sittről politikai mozgalmat szervezhessenek azok akik már régen rászolgáltak arra, hogy ott múlassák az időt!
christike
Nagyon helyes , ha visszavonták ! Remélem el is bocsájtják az egész bagázst! Ez nem megengedett. Lehet telójuk, de "lebutított",mellyel adott időpontokban a kapcs.tartójukkal cs.tagjaikkal-ügyvéd tudnak kommunikálni . Ez már túlment minden határon ! Szégyen ,hogy ezek a szutykok ország -világ előtt tették közröhej tárgyává a bv. ,mint intézményt ,és a vezetőket , akik eszerint elnézik még ezt is nekik!
eszegfu
Az természetes, hogy egy intézmény müködéséért a vezető felelős, még akkor is, ha nem ő "intézte" közvetlenül a szabályok megszegését. Gondolom, hogy a bv vezetők azonnali elbocsájtása után azért megvizsgálják: kik a felelősök, hogy ezek a tiltott eszközök bejuthattak az intézménybe?! A fogvatartottak a börtönőrök "segitsége" nélkül nem juthatnak csak a szabályoknak megfelelő eszközökhöz, igy azt kell mondjam: "közröhej tárgyává" saját magukat tették, a "szutykok" pedig pusztán éltek az alkalommal... sőt azt gondolom, hogy a rabokat akkor lehetne büntetni ezért, ha az őrök a körlet átkutatásakor, ellenőrzéskor megtalálják a telefonokat. Ez csupán az én véleményem.@christike
christike
@eszegfu: egyetértünk ! Rosszul fogalmaztam ,bár egnap már leírtam, hogy a Bv. Intézet vezetője úgylátszik nem állt /finoman szólva/ a helyzet magaslatán, sőt , alkalmatlan a vezetésre . Ahol ilyen és hasonló megtörténhet, ott komoly vezetői hiba következménye. Mindazmellett nevetségessé tették a vezetőséget . Iskolai gyak . során láttuk, hogy pld. a 'parkettásként " emlegetett Kkmétiben , a látogatók, is egy detektoros ajtón keresztül jutnak be. A raboknál meg akkor nem lehetett semmilyen mobileszköz. / lebutitott / . Fülkéből lehetett telefonáli, ha engedélyt kaptak rá. Legalábbis így mutatták be az intézményt. A Csillag már nem ennyire "tiszta ' sajnos . Pénzért mindenhez hozzájutnak .
sokanvagyunk
Ennyi erővel a belügyminisztert is felfüggeszthetnék.
magyarbakancs
A börtön ellenőrzést, végzők kik nem ingyen csinálják ,hol kujtorogtak,vagy mi a @szt csinálnak?
Természetesen nem kell láncon tartan a rabokat, de táncolni, bulizni, közösségi oldalra szel fizni nem hiszem,hogy meg kellene engedni.
A szilveszteri bulizást az örök nem vették észre?
eszegfu
@christike: Valóban félreértettem, a tegnapit pedig nem olvastam, de most már világos!:)
Hellcat
Érdekes...belső vizsgálat és repülnek a felelősök...politikábanis íyg kéne de ott a legnagyobb gazemberek pofonköpik az elszámoltatókat.
Eladott Ország
A börtönvezetőknek nagyobb a szociális érzékenységük, mint a kedves vezetőnknek és fideszes élcsapatának.
dr. prédikátor
@sokanvagyunk: Igen! fel kellene függeszteni , egy jó magas lámpaoszlopra

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.