A tavaly ősztől december végéig tartó időszakban 80-an fagytak meg Magyarországon, közülük 27-en a lakásukban – mondta a Magyar Nemzetnek Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum alapítója. Megjegyezte, hogy ez a szám majdnem kétszer akkora, mint 2015 azonos időszakában, és egyre többen vannak, akiknek ugyan van hol lakniuk, de fűtésre már nincs pénzük.

A lap felidézte, hogy a kormány tervei szerint tartós megoldást jelentene az a jogszabály, amely lehetővé tenné, hogy a segélyszervezetek lakást béreljenek az állami támogatásból.

Sok ingatlantulajdonos azonban nem szívesen adná ki a lakását hajléktalannak, ezért a Baptista Szeretetszolgálat szociális lakásügynökség létrehozásán gondolkodik. Ezzel kapcsolatban Ghyczy Gellért, a Baptista Integrációs Központ munkatársa a lapnak azt mondta, ezzel nagyjából 3-4 ezer hajléktalan lakhatását tudnák megoldani, de félő, hogy a szervezetek inkább munkásszálló-szerű épületekben helyezik el a hajléktalanokat a kevés forrás miatt.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Azt nem tudom, hogy a megfelelő mérő órák bekötéséről Lagzi Lajcsi gondoskodik­ e, de –
rezsicsökkentés ide vagy oda – nem lesz egy olcsó mulatság. Hogy mulatság lesz, az biztos, egy nagyon szűk réteg elmebeteg mulatsága. Egy velejéig korrupt, szájnyalogató rendszer
élethű torzója ez: 3 milliárdos Felcsúti művészeti kazánház a miniszterelnöki budi másik végében. Még szerencsére van egy nemzeti gázszerelőnk, aki megoldja a nemzeti foci pálya padlófűtést ingyen, különben ennek a többszörösébe kerülne. Persze ez még mindig távol áll a fűtött térköves sétálóutcáktól és az alulról melegített Kossuth­ tértől, ahol az okafogyottan tüntetők lába nem fagyna kockára télvíz idején. Mutassák meg azt az embert, aki szerint a nemzeti padlófűtés kiépítésén kívül nem maradt más tennivaló. Miközben Magyarországon ősztől december végéig csaknem kétszer annyian fagytak meg, mint a múlt tél azonos időszakában."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Kíváncsi lennék az elmúlt éjszaka szomorú eredményére, de gondolom már 30 évre titkosított az adat!!!
human
@papa.49: A közrádióban elemzők beszélgettek arról, hogy az ország lakosságának hangulatát rontják azok a közvélemény kutatások, amik elszomorítják az embereket. Egyet értettek abban, hogy olyan kérdéseket kell feltenni, aminek pozitív eredménye lesz. Rögtön Kósa híres interjúja jutott eszembe: youtu.be/Jh90A_EHoW0
human
@Mirabilis: Ha kivágnak egy fát azt már hiába adják vissza. Szerintem legalábbis már nem nő tovább. Ha a fagyás vagy a lopás közt kellene választani és is a lopást választanám. Ez az egész csak arra hívja fel a figyelmet, hogy nem működik a szociális háló. Sajnos nem is fog egyenlőre. Olyan országban élünk ahol egy gyereket patkánnyal etethetnek és az ügyészség szerint ez még csak nem is bűncselekmény, mert ez az életmód része lehet.
Borsodi
Javul a gazdaság egyre jobban élünk,már nincs annyi éhező ember.
Eladott Ország
@Borsodi: Azért kellett eladni a családi ezüstöt. Azért lesz, az aranytömbből trombitaréz, (el)sw(h)appolva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.