Interjút adott a hvg.hu-nak Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség távozó elnöke. Ebben azt állítja, a személyét és ezáltal az úszószövetséget ért támadásokat elégelte meg, ezért mondott le posztjáról, nem pedig politikai nyomásra.

Gyárfás: önként mondtam le, senki nem ösztönzött

„Egy tény: én önként mondtam le, erre senki nem ösztönzött”

– jelentette ki Gyárfás, aki állítja, még csak informális üzenetek sem jutottak el hozzá ilyesmiről. Ami pedig a médiában erről megjelentek, az mind „állítólagos” „úgy hallottuk” és nevenincs forrásokra hivatkozó közlés. Az ugyanakkor igaz, hogy a hiszterizált hangulatban „egyesek vérszemet kaptak.”

„Én oktondi módon azt hittem, hogyha csendben maradok, akkor lecsillapodnak a kedélyek. Tévedtem, azonnal fel kellett volna lépni a hamis vádaskodásokkal szemben”

– mondta a saját szerepéről. Azt viszont egyáltalán nem érzékelte, hogy a kormány ezeknek az állításoknak hitelt adott volna, sőt abban a tudatban volt, hogy élvezi a kormány bizalmát, talán jobban is, mint – Csányi Sándor MLSZ-elnök kivételével – bármely más szövetség vezetője.

Gyárfás azt is állítja: Schitt Pál miatt romlott meg a viszonya a Fidesszel. Ő is azok közt volt, akik szerették volna, ha Schmitt az EP-képviselői megbízatása idején átadja a Magyar Olimpiai Bizottság vezetését valaki másnak.

„Sajnos ez a szándék, tőlem függetlenül, politikai síkra terelődött”

– mondta Gyárfás. Azt is állítja ugyanakkor, hogy azzal nyerte el Orbán Viktor bizalmát, hogy Magyarország elnyerte a 2021. évi vb rendezési jogát. A miniszterelnök egyetlen egyszer hívta fel, mikor Mexikó visszalépett a 2017. évi vb rendezésétől, Orbán pedig megkérdezte: valóban lenne-e erre esélyünk a rendezésre.

Gyárfás állítólag támogatni tudta volna utódjaként Bienerth Gusztávot, amíg nem olvasta a nyilatkozatát, mely szerint „Gyárfásnak nincs helye a magyar úszósportban”. Ez számára összecseng Hosszú Katinka mondatával, amely szerint „Gyárfás a legártalmasabb embere az úszósportnak.” 

Hosszúról egyébként azt mondta: „Katinka fantasztikusan úszik, méghozzá hátszél nélkül”. A vele kialakult konfliktusról ugyankkor úgy véli: 

„A játékosuralom a sport legnagyobb ellensége.”

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Gyárfás Tamást, aki ugyan nem úszik olyan gyorsan, mint Katinka, de az biztos, hogy minden körülmények között a felszínen tud maradni, sőt állítólag még járni is tud a vízen. Legalábbis ezt állította róla néhány büntetett előéletű ember, de azok hazudósak."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
és kinek az unszolására indultál újra?
Eladott Ország
@Mirabilis: Való igaz. Nem látunk a kamarillapolitika mögé.
aremy
@Mirabilis: ugye te sem hiszed hogy hogy a gyárfás vagy az ő sleppje segítette?legalább annyira mint a kiss lászlót ugye hogy nem.
qxy
Na meg jellemző a zsidó észjárásra.mindenre van magyarázat.
.-Rabbi.- Híveim. mától minden meg változik. minden más lesz . még a vajas kenyér sem eshet a vajas oldalára ha le ejted.
.-Másnap Kón.- Rabbi nézd meg . Kenem reggel a kenyeret, le esett és nézd . A vajas felére esett Tegnap azt mondtad, ilyen nem fog elő fordulni .
Erre a Rabbi .-sanda szemekkel.- Te Kón .biztos hogy a jó felét kented meg te a kenyérnek???
aremy
@Mirabilis:az országnevét öregbíti és az a pénz jár neki ha már minden versenyről arannyal tér haza.
aremy
@Mirabilis: azért nagyon szurkolsz hogy így legen . ez is olyan hungarikum.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.