Interjút adott a hvg.hu-nak Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség távozó elnöke. Ebben azt állítja, a személyét és ezáltal az úszószövetséget ért támadásokat elégelte meg, ezért mondott le posztjáról, nem pedig politikai nyomásra.

Gyárfás: önként mondtam le, senki nem ösztönzött

„Egy tény: én önként mondtam le, erre senki nem ösztönzött”

– jelentette ki Gyárfás, aki állítja, még csak informális üzenetek sem jutottak el hozzá ilyesmiről. Ami pedig a médiában erről megjelentek, az mind „állítólagos” „úgy hallottuk” és nevenincs forrásokra hivatkozó közlés. Az ugyanakkor igaz, hogy a hiszterizált hangulatban „egyesek vérszemet kaptak.”

„Én oktondi módon azt hittem, hogyha csendben maradok, akkor lecsillapodnak a kedélyek. Tévedtem, azonnal fel kellett volna lépni a hamis vádaskodásokkal szemben”

– mondta a saját szerepéről. Azt viszont egyáltalán nem érzékelte, hogy a kormány ezeknek az állításoknak hitelt adott volna, sőt abban a tudatban volt, hogy élvezi a kormány bizalmát, talán jobban is, mint – Csányi Sándor MLSZ-elnök kivételével – bármely más szövetség vezetője.

Gyárfás azt is állítja: Schitt Pál miatt romlott meg a viszonya a Fidesszel. Ő is azok közt volt, akik szerették volna, ha Schmitt az EP-képviselői megbízatása idején átadja a Magyar Olimpiai Bizottság vezetését valaki másnak.

„Sajnos ez a szándék, tőlem függetlenül, politikai síkra terelődött”

– mondta Gyárfás. Azt is állítja ugyanakkor, hogy azzal nyerte el Orbán Viktor bizalmát, hogy Magyarország elnyerte a 2021. évi vb rendezési jogát. A miniszterelnök egyetlen egyszer hívta fel, mikor Mexikó visszalépett a 2017. évi vb rendezésétől, Orbán pedig megkérdezte: valóban lenne-e erre esélyünk a rendezésre.

Gyárfás állítólag támogatni tudta volna utódjaként Bienerth Gusztávot, amíg nem olvasta a nyilatkozatát, mely szerint „Gyárfásnak nincs helye a magyar úszósportban”. Ez számára összecseng Hosszú Katinka mondatával, amely szerint „Gyárfás a legártalmasabb embere az úszósportnak.” 

Hosszúról egyébként azt mondta: „Katinka fantasztikusan úszik, méghozzá hátszél nélkül”. A vele kialakult konfliktusról ugyankkor úgy véli: 

„A játékosuralom a sport legnagyobb ellensége.”

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Gyárfás Tamást, aki ugyan nem úszik olyan gyorsan, mint Katinka, de az biztos, hogy minden körülmények között a felszínen tud maradni, sőt állítólag még járni is tud a vízen. Legalábbis ezt állította róla néhány büntetett előéletű ember, de azok hazudósak."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
"A játékosuralom a sport legnagyobb ellensége.”..

igen?
az alkalmatlan, bőven nyugdíjaskorú vezetők hozzák az érmeket, nekik szól a himnusz szerte a világban?

gyárfás csakazértis mondja a magáét...mindenféle hülyeséget kitalál, csak megkapja végre az áhított Kossuth, vagy egyéb díjat...jólenne egy nagykereszt gyémántokkal is...
hogy miért támadják, nem is érti. na ez a baj.
Szókrakész
"Gyárfás: önként mondtam le, senki nem ösztönzött"

"Hosszú" lenne az a névsor, akik "nem ösztönöztek" a lemondásra.
Eladott Ország
"Gyárfás Tamást, aki ugyan nem úszik olyan gyorsan, mint Katinka, de az biztos, hogy minden körülmények között a felszínen tud maradni, sőt állítólag még járni is tud a vízen. Legalábbis ezt állította róla néhány büntetett előéletű ember, de azok hazudósak."
human
Azért + pont Gyárfásnak, hogy nem nemi erőszak miatt kellett lemondania. Már ennek is örülni kell.
qxy
Önként . Ja
ez is megtörtént.-
Jól menő vendéglő sok vendég a hét majdnem minden napján. Jó kaják, kellemes légkör, jó hangulat . Na jött három Szerb " becsületes üzlet ember oldalukon pisztoly"Párbeszéd a tulajjal
.- Eladó a kocsma?
.- Nem.
.- Dehogynem.
.- ( és már az oldalába is a pisztoly.
.- Ja , tényleg . Eladó.
.- Na ugye. ja, és ugye már ki is fizettünk ugye?
.- ki ki ki természetesen.
aznap a tulaj fogta a kabátját és kiballagott a kocsmából.
utána egyszer voltunk lent a haverokkal, kis buli, sok ember, egy pezsgő pukkant. Vagy hat emberke hirtelen az oldalához kapott jobb kézzel. " Gondolom csak azért mert ecccerre viszketett az oldaluk???"Na nem is mentünk többet .
A lényeg., Ő is önként mondott le mert tele volt a töke a sok vendéggel és nem akarta tovább csinálni.
wagabund
Most olvastam a zindexen, hogy Orbán a parlamentben fogadta a lemondott szent embert...dícsérte a húsz éve tartó áldozatos munkáját, és jelezte, hogy továbbra is számít rá..

most két lehetőséget saccolok...
-vagy megkérdezte tőle a főnök, Tamáskám...milyen kitüntetéseket szeretnél?..
-vagy lapogatás közben a fülébe súgta, hogy kifelé menet nyúljon a zsebébe...(borítékban egy kis selyemzsinór, és egy cetli: nem nyert felirattal...)

azt irja a zindex, hogy a szövetség még mindig rajong gyárfásért...minden ellenkezőt pedig a versenyzőkre próbálnak kenni...ők a hibásak mindenért...(na jó, meg a sajtó is)
wagabund
@qxy: ezt nevezzük mi eccerű emberek példabeszédnek...
Lepényleső
Akkor vagy ő nem ért magyarul,vagy én nem beszélem az anyanyelvemet?
Eladott Ország
@Mirabilis: Az igaz, de Katinka és a többiek mégis panaszkodtak a felkészülési körülményekről.
Jozefina
Önként, jó pénzért és várhatóan zsíros megbizatásért.
aremy
és kinek az unszolására indultál újra?
Eladott Ország
@Mirabilis: Való igaz. Nem látunk a kamarillapolitika mögé.
aremy
@Mirabilis: ugye te sem hiszed hogy hogy a gyárfás vagy az ő sleppje segítette?legalább annyira mint a kiss lászlót ugye hogy nem.
qxy
Na meg jellemző a zsidó észjárásra.mindenre van magyarázat.
.-Rabbi.- Híveim. mától minden meg változik. minden más lesz . még a vajas kenyér sem eshet a vajas oldalára ha le ejted.
.-Másnap Kón.- Rabbi nézd meg . Kenem reggel a kenyeret, le esett és nézd . A vajas felére esett Tegnap azt mondtad, ilyen nem fog elő fordulni .
Erre a Rabbi .-sanda szemekkel.- Te Kón .biztos hogy a jó felét kented meg te a kenyérnek???
aremy
@Mirabilis:az országnevét öregbíti és az a pénz jár neki ha már minden versenyről arannyal tér haza.
aremy
@Mirabilis: azért nagyon szurkolsz hogy így legen . ez is olyan hungarikum.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.