Minden idők legnagyobb deficitjével búcsúztatta az évet a kormány, egyetlen hónap alatt sikerült 907,6 milliárd forinttal lerontani az államháztartás egyenlegét – írja a napi.hu. Az éves hiány így végül 848,3 milliárdra jött ki.

December hónapban a kormány naponta adott ki tíz-és százmilliárdokat különböző célokra: élen jártak ezek közt a sportberuházások, az olimpiai felkészülés, de került pénz a vidéki városokhoz és az egyházakhoz is, a miniszerelnöki dolgozószobák belsőépítészetére pedig 4 milliárd forintot különítettek el.

Soha akkora hiányt nem hoztak össze az államkasszában, mint a múlt hónapban

Az óriási költekezés célja lehetett, hogy a kormány 2 százalék felett tartsa a 2016-os gazdasági növekedést, ezért juttathattak százmilliárd forintokat a gazdaság szereplőihez.

2015-ben az éves hiány 970,7 milliárd forint volt, az idei egész éves terv 761,6 milliárd lehetett volna. Az eddigi legrosszabb, 486,5 milliárdos államháztartási hiányt szintén az Orbán-kormány hozta össze 2011 decemberében.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ráadásul Matolcsy elb@szta az aranytartalékot is !
Bravó !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Akkor tényleg megérdemlik a jutalmakat az MNB-ben és a qrmányban.

Meg a kötelet is.
nyanya001
Ráadásul Matolcsy elb@szta az aranytartalékot is !
Bravó !
Eladott Ország
www.portfolio.hu/unios_forrasok/gazdasagfejlesztes/egy_filler_sem_jott_meg_brusszelbol_orbaneknak_lepni_kellett.239924.html
Nem jött meg a pénz az EU-ból, elakadt a pénzcsap. Az UNIÓ emlői nélkül lefagy a gazdaság, nő a hiány az államkasszában.
CsipkeRózsa
Erre hivatkoztam egy régebbi cikkben:

propeller.hu/itthon/3259080-elkepeszto-atutalast-hajtott-vegre-ev-utolso-napjaiban-kormany?all#c1773863

Ott ezt írtam be:

"Az nem lehet, hogy az államháztartási hiányt kellett befolyásolni? "
Nessy
nem eltünt, csak egy "nem ismert" sorára került a költségvetésnek.
Ezt mondták az MNB-ben. Ők meg csak tudják!
Szerintem ennek a "sornak" a neve Orbán és tsai folyószámlája!
Hellcat
Az aranyat is elbaszták az utolsó grammig...kurva jól teljesítünk.
Nessy
@Hellcat: Az is komoly teljesítmény, hogy mindezt győzelemként adják elő, és sikeresen el is hitetik pár millió emberrel!
Hellcat
@Nessy: Kibaszott nagy böjtje lesz ennek...Őszintén bevallom volt amikor meginogtam...volt amikor átfutott az agyamon, hogy "bazdmeg ezek lehet tényleg elértek most valami pozitívat?" Mert tudom hogy EZ kizárt...aztán jön mindig az ilyen cáfolat...vésztartalékból ment az erzsi utalvány pl...mert kurva jól teljesítünk ugye...aranytartalék volt nincs...meg most ez a hiány...
papa.49
Ennek kurva szar következményeik lesznek, lehet nem is kell sokáig várni oszt. vége a dalnak!!!
qxy
A megoldás??
Orbán, ide elém.
.- Ki engedte meg hogy ??? és ekkor közbe vágna én meg durr egy füles. Kérdezem még egyszer durr egy füles. Szerintem amikor ibolya kék daganatba mogyoróvá püffed a szeme és így ki megy, utána nem kellene két nap és dalolna mind. egy hét alatt meg lenne. Drasztikus lopás, drasztikus ügy intézés. egy kettőből ki verném a szart is de meg lenne a pénz.Az hogy hozom az ügyvédemet??? azt még jobban meg verném Jogász?? az ügyvéddel verném meg mint Toldi a farkasokat.Hányszor kellene ezt meg tenni? szerintem egyszer mert mind beszarna.Egy ország érdekében meg is tenném.
CsipkeRózsa
Egy példa a fölösleges pénzszóráshoz:

A 2,8 millió nyugdíjas Erzsébet utalványa mitől lett 42 milliárd forint?

Amennyiben a 10 ezer Ft-ot a nyugdíjhoz adták volna, akkor csak 28 milliárd Ft-ba került volna.

Kinek volt érdeke, hogy 14 milliárd Ft-ot kidobjon az ablakon?
wagabund
"Soha akkora hiányt nem hoztak össze az államkasszában, mint a múlt hónapban"...

az kap egy hangszórót, aki megmondja, hogy a fentiekért ki kit fog felelősségre vonni?

..-hogy?... hogy senkit? és senki?

naugye.
nevemnick
Ilyenért már a normális országokban 3.14csán rúgták volna az egész kormányt.
papa.49
A fütyiszes ,,gazdasági csoda,, kifulladt, kezdődik az ámokfutás, az államcsőd előtt!!!
Minden gazdasági adatot, számot meghamisítanak, még azt se tudják, hogy tegnap a másik faszkalap mit hazudott!!!
Ne legyen igazam, de félek, hogy az lesz!!!
wagabund
@papa.49: jól látod(sajnos)... mint te is láthattad a tévében, a gazdasági miniszter azzal dicsekedett, hogy ilyen mértékű állami bevételről még csak nem is álmodtak..dől a pénz az adóhivatalba...

akkor most valaki hazudik? vagy rossz tévét néztem?
qxy
@anka: Tudod, egyszer elkezdtem sokan mondták hogy követnek. Tudod mi volt a baj?? az hogy elhittem hogy követnek. Amikor a kisgazda párt nagyon fent volt és verte a nyálát N
papa.49
@wagabund: Szerintem jó tévét néztél csak egy hazug pacákot láttál benne, aki az ordas hazugságokat hintette szét, a bégetőbirkáinak!!!
Te tudsz már valamit a főhazugról, vagy még mindig ,,szegelik az agyát,, valahol???
Lepényleső
S mivel jobban teljesítünk,így a következő hónapban már ez sem lesz igaz?
qxy
@qxy: folyt..- nyálát én szó szerint ki rúgtam az ajtón az illetékes köcsögöt..- Otthon apukám otthon anyádnak annak magyarázd el. és már repült is. az egész terem.- Na ezt kell csinálni így kell meg az igazság meg minden. öt perc és már is volt egy ön jelölt vezető aki buzdította a népet. Na jött a szembesítés. Ki volt ott??? Senki. ki mit mondott?? senki semmit. ki mit tett senki semmit. Én kiálltam és el mondtam ahogy történt. Meg nyertem. Na ezután előjöttek a " bátrak " " Így kell ezt össze fogni, mi együtt és mi majd és közösen meg mi. meg ha . Oda fordultam hozzájuk és ugyan azt mondtam nekik mint akit kidobtam.Az ilyen esetet három alkalommal tettem meg. és egyedül voltam a végén.Ha elkezdem, egyedül és csendben. 4000 méterről hangtompítóval nem is nehéz.Tudni kell a széljárást, a paramétereket . kiszámolni mindent és mehet a mehet Csak ez marad. Az hogy sztrájk, meg figyelmeztető felvonulás??? szart sem ér. A fidesz is tudja hogy elöbb te unod meg nem ők.
anka
@qxy: - nem jó helyen kerestél támogatókat!
A mai politikai palettán nincs egy hiteles politikus..., sajnos!
qxy
@anka: Igazad van . de nem is lehet találni mármint a Magyarok közt.
qxy
@anka: a mai politikai palettán? soha nem volt az országnak hiteles politikusa.
Kádár?? az is egy madzagon rángatott János volt a ruszkik mozgatták.akkor kezdett csődbe menni az ország, csak ezt nem szabadott mondani és ma is kevesen tudják az igazat.
nemkati
@qxy: 15:22, 16:31
Nem szoktam ezzel a féreggel (0rbán) álmodni, de egyszer nemrég megesett. Valami hasonlót álmodtam, a képébe vágtam az összes (majdnem összes) gazemberségét, és nem hagytam válaszolni. Olyan jó érzéssel ritkán ébredek, mint akkor ez után az álom után. :))
lusta
Kit érdekel, amikor Stoch megnyeri a négysáncot.
nemkati
@lusta: Na ezt gondolja a magyar kormány is élén a focibuzi 0rbánnal is. Ezért vagyunk az utolsók között Európában minden téren. Én a helyedben nem örülnék ennek ennyire. A közel 10 millió magyarból 9 milliót rohadtul nem érdekli a foci, de szeretné túlélni ezt a kormányt, hát nem mindenki fogja. Mert a jóléti intézkedések helyett stadionok épülnek ahova pár ember jár csak, 5 év alatt 200 focipálya épült, ahova párszáz ember jár, a közpénzből milliárdossá lett (tett) százak kastélyokat, palotákat vesznek ahova a 9 millió soha nem tud bejutni.

Itt az ideje, hogy a focibuzi eltakarodjon már végre! Magyarország nem csak a 3 millió 0rbán- és Fidesz-fanból áll, hanem a többi 7 millió normálisból is, akik a süllyesztőbe kívánják ezt a bandát.
papa.49
@köhögő bolha: Megérdemelsz 1000 lájkot))))))))))))
wagabund
@papa.49: ez csak a szokásos pletyka...azt halottam, hogy diétázik, mert picit kövérebb a tekintélyes férfi mérettől..

és mint tudjuk, a fidesz(is) sérelmezte a kövér tábornokokat(is) nos (majdnem)mindenki lapos hasú lett, erre a fővezér kötényhassal jár brüsszelbe? igaz, ott meg csupa alkesz, pénzügyi csaló veregeti a vállát..

(azt ugye hallottad, hogy újabban feszegetni kezdték junker hatalmas méretű, több milliárd eurós károkozásait?)
papa.49
@wagabund: Te ezek egyre inkább hajaznak a valamikori ,,népszövetségre,, ott se oldottak meg semmit, csak ültek karba tett kézzel, és várták hogy a ,,föstő,, kirobbantsa a II. VH. !!!
Még szerencse, hogy most nincs egy ilyen ,,föstő,, mert ugyan a mi paprikajancsik erőlködik, de ő csupán az egér farkán a pattanás, nem számottevő!!!
nemkati
@wagabund: "és mint tudjuk, a fidesz(is) sérelmezte a kövér tábornokokat(is)".

A Fidesz nem sérelmezte a kövér tábornokokat, főleg a fideszes kövér tábornokok nem sérelmezték. Egyedül 0rbánnak nem tetszenek a kövér tábornokok. Neki csak a kövér miniszterelnökök tetszenek. Legalábbis egy. De az nagyon.
nemkati
@papa.49: Amikor a pocakos tábornokokat fennhangon kezdte ki nem állhatni, akkor már egy zsírdisznóra hajazott a formája. Furcsa is egy hatalmas pocakot cipelőtől hogy nem bírja a pocakosokat. A kövérek közül is csak a nemtábornok Kövéret.
papa.49
@nemkati: Te ennek van a ,,putrijában,, tükör egyáltalán, vagy fél a tükörképétől???
Nem csodálnám igen randa!!!
nemkati
@papa.49: Á, minek neki tükör, amikor minden alattvalója (aki a közelébe van engedve), csókosa, volt iskolatársa, kinevezettje, kedvezményezettje pontosan megmondja neki, hogy milyen: Viktor, te csodaszép vagy, sportos (nemhiába ugrasz le olykor a felcsúti stadionodba edzeni), okos, sőt zseniális, karcsú, kívánatos... stb.
papa.49
@nemkati: Kívánja a hóhér, ezt a dádét)))))))))))
Lanchaster
@nyanya001: Egy túróst b@szta el! Pénzügyi, gazdasági témában szaksajtót tessék olvasgatni, ne Propellert.:D
"A legfrissebb tartalékadatok jelentésének időpontjában a korábbi betéti jellegű aranyra szóló követelés helyett az MNB azonos kockázat mellett, magasabb hozamú arany-deviza swap ügylet alkalmazásával fektette be az aranytartalékot, azaz derivatív jellegű aranyra szóló követelése jelenik meg. A derivatív ügyletek statisztikai elszámolásának megfelelően ezen tartalékelem átmenetileg a jegybankmérleg más során jelenik meg, ugyanakkor az aranytartalék szintjét ez nem befolyásolja, csak a követelés jellegét. A konkrét ügyletek részletei, illetve a deviza- és aranytartalékra vonatkozó befektetési stratégia részletei nem nyilvánosak.
Mindezek nyomán minden alapot nélkülöz az a híresztelés, hogy az MNB eladta volna az összes aranytartalékot."
www.portfolio.hu/gazdasag/nem_eladta_hanem_mas_sorba_dugta_az_mnb_az_aranytartalekot.12.242232.html
papa.49
@bakcsubakka: A milliom szemű szarbankár megmondta a ,,negatív erősödés is erősödés,, már csak nekünk kéne erősödni, hogy a halál nemi szervére tűzzük ezt a sok csirkefogó, tolvajt!!!
nemkati
@Lanchaster: Ja, így már értem. :))
Csak azt nem értem még mindig, hova lett az arany???
Peller Anikó
Ahha, csodálkozom, hogy csak most adták el az aranyat, mit csinálhattak vele eddig? Nézték?

Az arany helyett vettek swappot. Mi az szappan?
Nessy
@Lanchaster: Ajaj! Ami Matolcsyék kezébe kerül, annak annyi! Hova is lett a MANYUP? ha valaki most az egyéni számlákat kezdi emlegetni, sikító frászt kapok!
Nincs az a közpénz, ami ne válna magán pénzzé a kezükben, természetesen törvényesen!
Az a fránya államadósság meg egyre "jobban teljesít", már ami a növekedését illeti!
quadrocopter
"Magyarország erősödik" - már azonos sinten vagyunk Albániával!

Hogyan lehet az, hogy egy magát "néppártinak" tartó horda, a személyes hobbikra és a személyes vagyonosodásokra b****a el a közpénzt?
Desischado
@papa.49: Akkor már keten vagyunk. Régóta mondom, hogy ezek tönkreteszik az országot, aztán meg felhúzzák a nyúlcipőt. Mi meg ott maradunk a legnagyobbsz@rban! Bár ne legyen igazam! Mindezt azért, mert van kb két három millió nyalonc és birka az országban!
nyanya001
@Lanchaster: Aztán ha nem jön be, akkor ugyan lesz mint 1990-ben
www.ujszeged.hu/index.php?page=cikkek&cikk=6
Aztán marad a túrós az országnak !
wagabund
@papa.49: 19.24...

azt hitem ilyen nem történhet meg az életemben...az amik harckocsik ezreit telepítik néhány európai NATO országba az Ukrán/Orosz konfliktusra hivatkozással...

valamire nagyon készülnek..itt van ez a sok migráncs, ezek meg háborúzni akarnak az oroszokkal..

-mondja Sztóksz, maguknál mindenki hülye?
-igen mylord, nálunk mindenki.
karma1
@papa.49: Jon a Mercedes januar-februari eves karbantartasi leallasa... Akkor fog megint minuszokba menni a gazdasag...
kakaósbögre
mostmár csak arra lennék kíváncsi hogy hol vannak ilyenkor a fidesztrollok,mondjuk verőce
karma1
@Lanchaster: Azert, mert berobbantal ide, mint Pisti a budiba mustkostolas utan, azert meg nem te vagy a nagyokos... Speciel EZT az altalad belinkelt cikket mindenki olvashatta epp itt, a Propelleren.
A cikkiro nagyon ugyesen zsonglorkodik az idegen- es a szakszavakkal, de a "swap" bizony csak "csere"-t jelent, amit ok a "lopas" szo szinonimajakent hasznalnak.
Magyarul: azt csinaltak, mint a maoriak 200 eve Ujzelanddal: SWAP-oltak az orszagukat 2 marek uveggyongyert...
Ha maskor eloszor jelensz meg valahol, illik nem leb@szolag bekopogtatni a kozossegbe...
De ha troll vagy, akkor ez rad nem vonatkozik, azok munkakorileg bunkok...Mint te most...
papa.49
@karma1: Érdekes tavasznak nézünk elébe, ha most az Unió is becsukja a bugyellárist azt hiszen mire a fák virágozni kezdenek már térden lesz az ország!!!
Az amit a szartolcsyék hazudoznak köszönő viszonyban sincs a valósággal, ha valóban valami készül átvették ,,szocialista megőrzésre,, az aranytartalékot, mondjuk arra már akár keresztet is vethetünk!!!
wagabund
én még azt tanultam nagyon régen, hogy az arany(fedezet)tömböknek ott kell állnia minél nagyobb kupacban, egy jól őrzött teremben...
...namost ma hallom a tévében, hogy biza az aranynak lába kélt..kérdésre azt nyögte ki a faszi, (de úgy, hogy a padlót nézte)hogy nyugalom, van helyette pénz...

olyan nyugtalan lettem...asszem most tették szopópózba az országot.
papa.49
@wagabund: Hát állítólag valami hadgyaksira jönnek, de ugye a tapasztalat azt mutatja lehet ez erő demonstráció is, ki tudja!!!Mindenesetre a muszkák is gyakorlatoznak, és milyen érdekes pont a nyugati határaikon, meg hát voltak a putyinnak nyilatkozatai, hogy ők milyen erősek, meg felkészültek, stb... Én mindenesetre nagyon szívesen kimaradnák az egészből, de hát mink picike pont vagyunk még Európa térképén is nem hogy a nagyhatalmakén!!!
papa.49
@wagabund: Ahogy mondod azért ,,aranyfedezet,, a neve ott van mindenki láthatja, az illetékes akár meg is tapogathatja, tehát van valaminek ,,FEDEZETE,, ha a helyén csak papírfecnik vannak még ha dollár is az NEM FEDEZET, hanem pénzügyi ÁTVERÉS!!!
Peller Anikó
Ekkora pofátlanságot már csak akkor lehet elkövetni amikor már be vannak csomagolva és készenlétben állnak a helikopterek a meneküléshez.

De a vadbarmok még mindig lipsiznek. De a gyurcsányozás is menő még.
lusta
Ugyi mi a V4 vezető gazdasága leszünk, nélkülünk a junió meghal. Szóval a cseheknek nem mínusz, hanem plusz a szaldójuk. Pedig ott nem is volt rezsicsökkentés, mégis 25%-al csökkent a gáz ára.
Peller Anikó
@CsipkeRózsa: ne aggódj nem veszett el, csak elveszítette köztulajdon jellegét. Γƾ
Nessy
@Peller Anikó: A közjó érdekében meg védték, mint a nyugdíj pénzeket!
Borsodi
Éljen Orbán a királyunk aki focista és a legnagyobb búvész a világon, mindent eltüntet és nem észrevétlenül csak következmények nélkül..
Peller Anikó
@Borsodi: Ja, búvész. Bánatvész. Hol a Au? Elvész. Elmés te a bős pisába aranyom, Γƾ
wagabund
@CsipkeRózsa: tegnap 12.57...

na erre sem volt válasz...(valami bűzlik dániában)
előbb-utóbb ki kell dőlni a bilinek...már csurig van... ugyanis amennyit költenek, nincs annyi adóbevétel...tehát vagy nyomják a pénzt fedezet nélkül, vagy felélik a (arany)tartalékokat(is)...

mindkettő hatalmas bukás(a népek)
Borsodi
@nyanya001: Orbánnak lehet abból csinálják a vc jét és ezt nem viccből írtam.
Borsodi
@Peller Anikó: Nem értelek engem küldesz a bús picsába vagy Orbánt?
Borsodi
Aranyvécét is építenek Orbán dolgozószobájába?

Teljes pompájában tárulkozik ki a szemünk előtt Bástya elvtárs, Orbán Viktor szerénysége, amikor ránézünk ezekre a tételekre: a milliárdos költözésre a Várba (ami egyébként a világörökség része és nem is szabadna átalakítani), a 4 milliárdért kialakított dolgozószoba, vagy a 10 millióért foglalkoztatott személyes fotográfus. Vajon mik azok a tételek, amikről a nyilvánosság nem is értesül?

500 milliárd a Ligetre és a Várra. A HVG cikke igencsak alámegy a valós számoknak: kb. 250 milliárdos végösszeggel számolhatunk a Liget beépítésénél és újabb 250 milliárdba kerülhet a Várba költözés. Hogy függ össze a kettő? A Liget beépítésére azért van szükség, mert Orbán a Várba költözik és onnan a kulturális intézményeknek más helyszínre van szükség. A Liget Projekt tervezett költsége 150 milliárd (nem EU-s finanszírozásból, hanem adóforintokból), a Várba költözés is kb ennyi. De ha megnézzük, mennyibe is kerül a vizes vb megrendezése, könnyedén dobhatunk még pár száz milliárdot a végösszeghez.

4 milliárd egy dolgozószobára. Igaz, hogy ez a 4 milliárd már benne van a fenti költözés költségeiben, de mégis bujkál az emberben a kisördög: hogy lehet elszórni 4 milliárdot egyetlen dolgozószobára? Lesz-e benne arany budi, mint Janukovics vidéki kúriájában?

10 millió a művészfotókra. Szecsődi Balázs futott be, mint a legolcsóbb ajánlat a Közbeszerzési értesítő szerint. Az előző tételekhez képest ez már csak aprópénz, hogy a Vezért mindig előnyös oldaláról fotózzák.
Peller Anikó
@Borsodi: gondolom nem Te lovasítottad meg az au rumot. Akkor a gecibán.
kukac50
Magyarország erősödik???
Reklámra egy forintot se költsön a kormány mert hazugság amit reklámoznak!!!
RonaGyuri
Nagyobb a gond, mint az elsőre látszik, ez a lényegük:
Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára úgy nyilatkozott, hogy „Pénzszórásról pedig szó sincs, a gazdaságpolitikai célok értelmében hozott a kormány olyan intézkedéseket, amelyek megnövelték a költségvetés kiadási oldalát”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.