A reformáció erkölcsi forradalma reményt, ugyanakkor példát és mércét is jelent mindannyiunknak – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóján Budapesten, a Művészetek Palotájában pénteken.

Kövér szerint a reformáció erkölcsi forradalma reményt nyújt mindannyiunknak

Egy alapvetően erkölcsi válságban gyökerező, sokféle – identitásbeli, kulturális, demográfiai, gazdasági, társadalmi és politikai – kihívásokkal szembesített Európában a reformáció erkölcsi forradalmára napjainkban visszatekinteni reményt nyújt mindannyiunknak – fogalmazott.

Hozzátette: reményt jelent arra, hogy Isten teremtményeiként mindig képesek vagyunk a megújulva történő megmaradásra, hogy ismét olyan nemzetépítő államot alkothatunk magunknak, amely az anyanyelvünk mellett képes oltalmat és védelmet nyújtani minden magyar embernek. Reményt ad arra is, hogy a magyarok a XXI. században újra megtanulhatnak Isten előtt lehajtott fővel, de a világ nemzetei között a tőle kapott méltósággal járni, valamint arra, hogy az Írás örök igazságaiba kapaszkodva az elkövetkező 500 évben is meg fognak maradni – hangsúlyozta.

Kövér László szerint a reformáció erkölcsi forradalma nemcsak reményt, hanem példát és mércét, felelősségünk és kötelezettségeink felismerésének lehetőségét is jelenti.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
@Nessy: Én is elképedve hallgatom ezeket az "újdonsült" keresztényeket. Azoknak az embereknek prédikálnak, akik a Kádár rendszerben is ugyanúgy kereszténynek vallották magukat, vallásos életet éltek, mint amikor a rendszerváltás után "divatba hozták" ezek a "hirtelen" megtért emberek...Én inkább becsülöm azokat a szocialistákat, akik napjainkban is vállalják elveiket, mint ezt a sok hazug ember. Lásd KDNP sorait!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
"valamint arra, hogy az Írás örök igazságaiba kapaszkodva "

Akkor ezt miért nem tartjátok be?

1. Uradat, Istenedet imádd és csak neki szolgálj!

2. Isten nevét hiába ne vedd!

3. Az Úr napját szenteld meg!

4. Atyádat és anyádat tiszteld!

5. Ne ölj!

6. Ne paráználkodj

7. Ne lopj!

8. Ne hazudj, és mások becsületébe kárt ne tégy!

9. Felebarátod házastársát ne kívánd!

10. Mások tulajdonát ne kívánd!

Külön kiemelném az 5., 6., 7., 8., 9., 10. pontot.
nezelodo
@Szókrakész: "Mi a lópéniszért kell mindig harcban, forradalomban gondolkodni?!?!?!"
Tudod Te azt, hogy azért mert ő és a családja a munkásmozgalom régi harcosa, és még mindig vágyódik azokra a régi szép vérzivataros időkre, de csak álmában meri kimondani.
Eladott Ország
nepszava.com/2013/12/magyarorszag/kover-a-pszichopata-kommunista-gennygoc.html
"Kövér László a kommunista gennygóc.
Budapest – Mégiscsak igaza volt Kövér Lászlónak, amikor azt mondta, hogy kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna. Erre legjobb példa ő maga. Kövér egy civilizált országban nem léphetné át az elmeosztály küszöbét. Bármelyik szakember megmondja, hogy Kövér egy pszichopata szociopata, aki közveszélyes orvosi eset, pszichológiai alkalmassági vizsgán megbukna, egy daru kezelésére is alkalmatlan lenne. Ez az elmebeteg rászabadult az Országgyűlésre, katonaságot alapított a törvény házába, bünteti az ellenzéki megnyilvánulásokat. Ha van gennyes seb ennek az országnak a testén, azt Kövér Lászlónak hívják."
Jozefina
Kövé és az erkölvs??? Elég érdekes!! Talán ha hozzá tenni, hogy a fidesz-kdnp erkölcs!!! Az illik hozzá!!!
Nessy
@Szókrakész: Tökéletesen egyetértek Veled! Már párszor én is érdeklődtem a státusz keresztényeknél a szűkitett X parancsolat felől, de nem válaszoltak!
Lehet az iskolában szépen mesélni erkölcsről, hitről, hazaszeretetről, keresztény gyökerekről, ha a kapun kilépve, a való életben azok ellenkezőjével találkozik a nebuló!
Szókrakész
@Nessy: A baj az, hogy még ha jó szándékú lenne is az iskolai oktatás, de a nebuló hazamegy, bekapcsolja a tévét, internetet és mellbe vágja az abszolút ellenkezője.
És az ilyen műsorok mellett, mint gőzeke, vv 1-35, maunikasó, a rengeteg idióta, devianciát, konzumidiotizmus reklámozó, hirdető agymenés, ..., azonnal megkérdőjeleződik a Jézusi tanok, Isten igéinek szükségessége, érvényessége.
Mert minek erőlködjön, ha a tévében szereplő idióták érik el a sikereket, lesznek gazdagok, híresek?!?!?!

De ez is valakiknek a célja.
A magyar fiatalság lázadjon, legyen idióta, ne akarjon becsületes, okos, iskolázott lenni.
Míg a kitervelők a gyerekeit szigorú (saját) erkölcsi szabályaik mellett iskoláztató, egyetemeken is átpasszírozó, vezetőt formáló nevelést nyújtanak, biztosítva az összes anyagi hátteret hozzá, úgy privát, mint a már az előző generációk által tényleges vezetővé nevelt gyerekeik által parlamentileg megszavazott támogatásokkal.
A magyar pedig fiatalon lázad, szórakozik, piál, bulizik, ...
Aztán szép lassan elszáll felette az idő és ráébred, hogy már 40-50 éves és senki nem lett, nincs beleszólása még a saját életébe sem, mert az ellenpólus iskolázott gyerekei mint már vezetők, védve a státuszukat pont a magyarok ellen döntenek.

Ébresztő!!!

Ezért is kell elgondolkodni, hogy van-e sikere az iskolai vallási tanok oktatásának?
Mert ezek az elferdített tanok csak a rabszolgagyártás forgatókönyve.

Istenhez, a jó, becsületes élethez nem ezen dogmák szerint jut el az ember.
Főleg úgy nem, ha közben meg pont az ellenkezőjeként élve tud csak túlélni, lenni valaki.
Azonnal ez az ellentmondásos élet lelki konfliktust generál.
És az ember sokszor hajlamos a könnyebb utat választani.

Kevés olyan "becsületesen" éjt nappallá téve napi 18-20 órát dolgozó mészárosa van a magyaroknak, akik ellent tudnak állni a kísértésnek, lopási hajlamnak, harácsolásnak, hazudozásnak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.