Gázfogyasztási rekordokat hozhat a következő pár nap a súlyos mínuszok miatt, de gázellátási gondok nem lesznek. A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal szóvivője az InfoRádiónak azt mondta: 2015-16 telén 2,3 milliárd köbméter volt a fogyasztás, ehhez képest jelenleg van a tárolókban ugyanennyi, azaz 2,3 milliárd köbméter. Idén január elsején 2,3 milliárd köbméter gáz volt a tárolókban, ami a tavalyi mennyiséghez képest egy kicsit kevesebb. De ha azt nézzük, hogy a 2015-ös télen a fogyasztás az egész téli időszakban – amit szeptember első napjától február utolsó napjáig számítunk – ugyanennyi, vagyis 2,3 milliárd köbméter volt, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy a lakosság ellátása biztosítva van. Mind kelet felől, mind pedig a nyugati vezetékeken az ország gázutánpótlása a vezetékeken folyamatos. Az elmúlt időszakban nem kellett korlátozni a nagy ipari fogyasztók gázfogyasztását, és hogy ne is kelljen, azt majdnem egymilliárd köbméternyi biztonsági készlet...

(Forrás: 24.hu, Cefi által)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
@Nessy: Emlékezz vissza e 2010 előtti európai hidegre, hogy mennyi felhasználható gázunk volt tartalékban, a valódi párnagázon kívül. Mennyit is tudtunk adni a Horvátoknak korlátozás nélkül?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cefi
@Nessy: Emlékezz vissza e 2010 előtti európai hidegre, hogy mennyi felhasználható gázunk volt tartalékban, a valódi párnagázon kívül. Mennyit is tudtunk adni a Horvátoknak korlátozás nélkül?
Peller Anikó
@Cefi: szerencsére a devizatartalékunk még megvan, mivel kihagytad a felsorolásból.

Jaa nem, most látom már az sincs meg. Azt is elswappolták.

De ha mégegy fideszes geci be mer ide ugatni leköpöm a tévét.
Nessy
@Cefi: jaj, az rég volt, tán igaz sem volt, mondaná valamelyik hívő.
Egyébként emlékszem, és a kisebb gázszámlára is, mert nem sokkal léptem túl a kedvezményes 1200 m3 éves fogyasztást.
Cefi
@Nessy: @Peller Anikó: Mi pedig fizetjük ezeknek az árát. Húzzuk az igát, hogy a fideszcsőcselék megkapja a maga nyugdíját. De mi lófaszt sem kapunk, ha eljön az időnk...
nyanya001
Majd bevezetik a korlátozást ha kevés lesz a gáz, oszt jó napot !
papa.49
Az a helyzet azokból a tárolókból nem is szabad az utolsó cseppig kiszívni a földgázt mert akkor beomlanak, mindig kb. 20 % töltöttségen kell lenni legalább, ebből látható hogy nem túl nagy tartalék van kb. 10-15 % ha a muszka elzárja a csapot hamar jön a cidri!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél