A harckészültség megőrzése érdekében a hideg időjárás miatt több intézkedést is tettek a határon szolgáló katonák munkavégzésének biztosítására, a többi között átalakították a szolgálat rendjét - közölte az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka. Ruszin Romulusz dandártábornok elmondta, a téli felszerelés mellé a katonák további meleg ruházatot, kámzsákat, polársapkát és -pulóvert kaptak. Mindenki kapott termoszt, és naponta többször osztanak nekik meleg teát és kávét – tette hozzá. A főtiszt hangsúlyozta, a határ védelme, a feladatok ellátása az első. A hideg időjárás miatt azonban szükséges volt, hogy változtassanak a szolgálati eljárásokon. A határ teljes hosszában olajkályhákkal fűtött sátrakat állítottak föl, szolgálat közben a katonák ott melegedhetnek, akár a készételkonzervjeiket is megmelegíthetik.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Remélem valóban igy van, ahogy a dandártábornok mondja: megkapnak "mindent" a határon szolgálók!
Csak valahogy elhomályositja ezt a dolgot, amit az őszi képeken láthattunk... pedig akkor "csak" eső és szél volt, meg a tákolt kalyibák...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
@Hellcat: A katonai eskü egyértelmű. ...hazámat a Magyar Köztársaságot életem árán is megvédem!... Ez a helyzet úgy néz ki, mintha fejszével kezdeném felvágni a mikrométerrel bejelölt vasat... nem arra való. Hogy rendkívüli helyzetben bevetik őket, az teljesen rendben van, de itt nincs rendkívüli helyzet. Kivéve vezírünk fejében lévő káoszt!
Hellcat
@lópicigáspár: Értem én hidd el nekem...DE ez is benne van a pakliban amit ugyan úgy elvállaltak...Sok ember már rég megfagyott hála a qrbáni törödősnek szóval ők még örülhetnek...
Nessy
@lópicigáspár: ha jól rémlik, már nem Köztársaság, csak Magyarország. ( Még egyelőre)
lópicigáspár
@Nessy: Az államforma köztársaság, hogy ezek meg hogy hívják magukat, lesz@rom! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.