Miután Medgyessy Pétertől Kőszeg Ferencen át Haraszti Miklósig több közéleti szereplő érvelt amellett, hogy a Fidesz csak akkor buktatható meg, ha a baloldal összefog a Jobbikkal, az atv.hu megkérdezte a baloldali, liberális értelmiség néhány véleményformáló szereplőjét, mit szólnának egy ilyen összeboruláshoz.

Heller Ágnes, filozófus szerint, az összefogás talán nem is jó szó, de támogathatnák egymást, amit azonban nagyon nehéz lenne elmagyarázni a szavazóknak. Tamás Gáspár Miklós, filozófus azt mondta, választási bojkottra szólítana fel mindenkit, ha a baloldali pártok összefognának a Jobbikkal. Ungvári Tamás, író úgy véli, elfogadhatatlan bármilyen baloldali összefogás egy olyan párttal, amelyre a nácizmus árnyéka vetül, Konrád György, író szerint az ördög öreganyjával is össze lehet fogni, ha teljesülhet a cél, a választási törvények demokratikus megváltoztatása. „Viszont, ha a Jobbik lesz az ördög öreganyja, ez a cél nem fog megvalósulni.” Kornis Mihály író azt mondta: „Ha a Jobbik és a halál közül kell választani, a halált választom.”

Kornis: Ha a Jobbik és a halál közül kell választani, a halált választom

MTI Kornis Mihály (Fotó: Kollányi Péter/MTI)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Miután a terroristázás, hazaárulózás, Vona Gábor becsődölt kifütyülése majd lebuzizása sem jött be, a fideszbulvár szarvető ágyúit takarékra kapcsolták. A kormány most inkább klasszikus politikai lejáratással próbálkozik. Ennek jegyében a baloldali pártok és a Jobbik "titkos közeledéséről" szóló konteót tolják ezerrel. Csakhogy a hazai balliberális oldal valódi döntéshozói, a kilencvenes évek veterán árokásó értelmiségi gittegylete, hallani sem akar a "nácikkal" való összeállásról."
A balliberális lapok véleményrovatának véres kardot körbe hordozó antifasiszta sámánja, Kornis Mihály. Az író a nácizmus elleni dzsihádban már eljutott az öngyilkos merénylők elszántságáig."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
krumpli
@Horizont: 91-óta csak cserélgetik egymást...
Csizmás Kond
@Horizont: ..van amikor a vallás butítja az embert de aki ennyire közismert az szerintem a saját öndicsőülésében hülyül bele...
és ha már ismét fidesz vagy nem fidesz...szerinted ha azok kerülnének az élre akik a hallottak alapján és mián akarnak vezetni jobb volna ?
Csizmás Kond
@Horizont: Én nem hiszek abban, hogy minden mai bajnak Orbánék lennének az okozói...de ez nem is érdekes, viszont az olyan gondolkodás, hogy előrelátás nélkül kormányt cserélni a legveszélyesebb dolog.
A mélyrepülés sem igaz már.
ME kinevezése pártfüggő, és amíg a kormányt csak pártalapon lehet megalakítani addig a miniszterelnök kiléte mindig az adott formációtól függ, tehát akárhányszor újraválasztható.
Azt a kort is értük amikor az elnököket mi kellett válasszuk...akkor sem volt sem jobb sem igazságosabb...nem tudom hogy lenne jó de szerintem mindig csak annak fog kedvezni aki érdekelt az ilyenben...a többi, mi le vagyunk tojva.
Csizmás Kond
@Horizont: ...aranytartalék...na ne viccelj...az már rég nincs.:)
Nem csípek senkit, csak az összehasonlítások alkalmával eddig még mindig ő jött ki kedvezőbb eredménnyel az én szememben. Sokan, általában mindenki csak a mát látja, mert ebbe van belebolondulva és nem lát az orránál előbb...és ez a mai helyzet is épp ezért van így mert akkor is legtöbben csak a akkori pillanatnak éltek, nem érdekelte mi lesz holnap...na ez lett és ha ma elszarjuk holnap még ilyen sem lesz...de ki a szart érdekel az is...aki megéri legyen az ő gondja nemigaz ?...nekem ezért nem tetszik ez a mai hozzáállás.
...és gázszerelő...nekem ő sem nagyobb tolvaj mint Gyurcsány...sőt ez legalább spekulál, üzletel és kapar de az a félnótás a közösből szelt magának...és nem csak ő de ő a legísmertebb.
A kimenésről meg csak annyit hogy legtöbbet a szülői bíztatás sodort ki mosogatni...mert ma mindenkinek az a menő ha kint van...és mindegy hogy kukázik vagy mit csinál...ez nem kormányügy sőt ismerek olyant aki jólmenő építkezési céggel rendelkezik és két gyereke mégis külföldön kószál.
...és nem kell szeretni őket, én sem szeretem de míg nincs jobb náluk addig nekem ne magyarázzon senki és főleg ne azzal a kelekótya mesével próbáljon szédíteni, hogy lecseréljük és majd lesz valahogy...tele a tököm a sok próbálkozással.
Csizmás Kond
@Horizont: A pénz pénzt szül. Akinek van az csak azt kell megkeresse hol tudja szaporítani.
Az ilyen Mészáros-féle gondolkodás szült már sok mágnást...ilyen Soros és a többiek...
...és nem ez az ízlésem...de biztos vagyok benne hogy neked az még ennyire sem tetszene...:)
...a korok sem ízlés szerint jönnek...azok csak jönnek és van akinek ízlik és van aki köpik tőle...majd jön egy másik és ugyanaz a folyamat...másnak ízlik és más köpik...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.