Nagy Gáspár verseivel fordítani tudott a magyar nemzet sorsán – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budakeszin, a tíz éve elhunyt Kossuth- és József Attila-díjas költő szobrának avatásán.

"Politikai, szellemi testamentuma velünk él, iránytűnk és vezércsillagunk, kormányzati munkánk vezérfonala" – mondta a kormányfő Nagy Gáspárról, hozzátéve: úgy emlékszünk a költőre, mint aki személyes küldetésének tekintette az 1956-os mártírokra való emlékezés örökérvényű keresztény parancsát. "Ezzel a '80-as évek derekán elevenébe talált az akkor 30 éves júdásfa árnyékában hűsölő elvtársaknak" – fogalmazott.

Orbán: Európa sorsa egy szalmaszálon függ

Nagy Gáspár le merte írni, amiről mások legfeljebb csak beszéltek, s beszélni mert arról, amiről a legtöbben csak hallgattak, "szelíd hajthatatlanságával széttörte az októberi tavasz hőseiről gyártott kommunista hazugságokat" – méltatta a tíz éve elhunyt költőt a miniszterelnök, aki szerint "a végelgyengülés felé araszolgató gulyáskommunizmus okkal tartott az ő tetemre hívó szavaitól".

Azt is mondta, hogy Nagy Gáspár azok közé tartozott, akik "a ma oly divatos, egynémely országban kötelező politikai korrektséget a hamis próféták legfőbb ismérvének tekintették".

Ma minden nap egyre sürgetőbben kérdezzük, hogy "vajon mi lesz hazánkkal, ezzel a boldogtalan, farizeusi Európával, amely cinkos lelkiismeretét modern mesékkel csitítja, miközben sorsa csak egy szalmaszálon függ". Nagy Gáspártól jön a felelet: "a remény sohasem meghaló, ha minden utolsó szalmaszál abból a jászolból való" – zárta beszédét Orbán Viktor.

Oláh Katalin szobrászművész alkotását a Jobb Kor Polgári Egyesület állíttatta az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott emlékbizottság támogatásával.

A Budakeszin, a Fő téri parkban elhelyezett mellszobrot az ünnepség végén Spányi Antal püspök áldotta meg, majd a résztvevők – köztük Nagy Gáspár családja – elhelyezték a szobornál az emlékezés virágait.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Csak tudnám, ki írja neki ezt a marha szöveget!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Szövegíró: - Főnök! - a propin mint a szivacs, isszák a szavaid... - sőt, teljesen megrészegedtek tőle. :D
Ördögvadász
Néznek, csakhogy rövid látók, egyesek. Néznek, de nem látnak.

Mi történik jelenleg az öreg kontinensünkön? Semmi?
Kinek dolgozik az EU bürokrata gazember banda? Kinek, Neked?
Nézel, de szándékosan átnézel. Vagy szemüveget teszel. Szándékosan. Hogy ne láss.

740-ben a kazár népet, vagy törzset nagy veszély fenyegette.
A keresztények fenyegették, hogy kiírtsák a népet ha nem keresztelkednek meg.
A muzulmánok ugyancsak fenyegették őket.
Bulan királynak akkor egy nagyszerű ötlete támadt, egy új vallást vesz fel a népe és ezáltal nincs többé sem a keresztényeknek, sem a muzulmánoknak kiszolgáltatva.
Mivel a zsidók egyaránt kereskedtek a keresztényekkel és muzulmánokkal, Bulán király felvetette a népével a zsidó vallást.
1016-ban a kazár népet szétverték és a konvertált zsidók nagyrésze Európába került.
Ezek közül valók a Nathan, Amschal, Salomon, Carl, James családok, vagyis a
"The Founder",
MAYER AMSCHEL ROTHSCHILD

Ezek, ez a misztikus "család" a VÖRÖS ÖRDÖGÖK (youtube: RED-The Economist), akiktől több mint négyszáz éve retteg a világ. Ezek azok, akik a világot, az emberiséget, a kapitált uralják.
Európa ezeknek a kezükben van, a gazember Juncker&Co ezeknek a jószolgái.
Ezek az úgynevezett ILUMINATI-k

Ezzel a maffia bandával kell Putyinnak farkas szemet nézni. A vérét, orosz vért (és orosz aranyat természetesen) követelnek.

Ébredj magyar! A csipásokat használd és nézz fel a VEZÉREDRE!!!
Itsuka Nakimaga
"1016-ban a kazár népet szétverték és a konvertált zsidók nagyrésze Európába került."

Igen, a honfoglaló magyarokkal elkeveredve! Te elvakult ló...
Itsuka Nakimaga
@Ördögvadász: Juncker ellen azért tiltakozott, amiért itthon is csak ilyen Kósa, vagy Németh Szilárd típusú, mindenhez buta és mindenre alkalmatlan senkikkel veszi körül magát. Őket tudja könnyedén kötőféken vezetni az orránál fogva, mint a stupid szavazóit.
Juncker más kategória. Ő legalább annyira "fondorlelkületű", mint Orbán maga, ezért a mi kedvesch vezérünk rögtön látta, hogy őt nem fogja az ujja köré csavarni!
volvós
...és f@szán felolvasta a saját véleményét...a g...i !!
Lepényleső
Ebből nekem az világlik ki,hogy az elnökünknek van saját borbélya is aki megejti az aktuális
borotválkozásokat vezérünkön,hiszen ha nem így lenne,akkor nyilvánvalóan esetenként
tükörbe kellene néznie,s akkor csak felismerné azt,aki szembe néz vele?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.