Hetvenketten keresték az eltévedt párt a Pilisben szombat éjjel.

A központi segélyhívóra 2017. január 7-én 17 óra 8 perckor telefonált egy nő, hogy párjával a Pilisben eltévedt – írja a police.hu.

Eltévedt a Pilisben egy pár a -18 fokos hidegben

Fotó: police.hu

Csongrád megyéből érkeztek a területre, helyismerettel nem rendelkeztek. Elmondásuk szerint a Dobogókő és Pilisszentkereszt közötti erdős területen túráztak, azonban az útvonalról letértek. Tartózkodási helyükként a térkép és a túristajelzések alapján a Sikárosi-rétet határozták meg.

A Komárom-Esztergom megyei és a Pest megyei rendőrök azonnal a helyszínre indultak és a társszerveket értesítették. A területre speciális mentőcsoportok, polgárőrök és a területet ismerő erdészek érkeztek.

Milus Gábor rendőr ezredes, Komárom-Esztergom megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes 72 fő részére tartott eligazítást. A szakemberek részletes térképen határolták be a kirándulók lehetséges tartózkodási helyeit.

A kutatócsoportok -18 fokos időben indultak útnak. Nem sokkal később a helyi vadászházba telefonált a korábban bejelentést tevő hölgy, hogy az erdőből kitaláltak és épségben visszajutottak a szálláshelyükre.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Nem kéne beszívni ilyenkor az erdőben..:) Nem olyan vészes az a pilis és egyiknél sem volt egy googli maps, de ha nem is. Mindenhol ki vannak rakva a túrajelzések. Minden út rómába vezet:)
papa.49
Rengeteget jártam a Pilisben de ilyen időben nem indulnák útnak az biztos...
eugen4402
Teljesen egyetértek a fenti véleményekkel. A kuka tartályig nem vagyok hajlandó kimenni az udvarra, nem hogy a Pilisi Parkerdőben elkóborolni. Majd elmúlik a zimankó, megjönnek a fecskék és a gólyák, hajnalra kinyílik a hóvirág és az ibolya, és rügyek fakadnak a gallyakon... Addig meg marad a szobafogság, melyet a Természet rótt ránk halmazati büntetésként... :-)))
eugen4402
@Horizont: Lehet, hogy ma rossz hírműsorokat hallgatok, de egy csongrád-megyei nyugdíjas házaspár volt az "elkövető", illetve eltévedő "tettes-páros"...
Ám ez alig-alig értékelhető enyhítő körülményként, ilyen időben felelőtlenség elcsámborogni még a szomszéd utcába is, nem egy olyan erdőben, ahol most járok először, és nem ismerem a helyi veszélyforrásokat
wagabund
akár az egyik elmebeteg sógorom...valahol a Bükkben elkóborolt, aztán lövése sem volt, hol van..és még ő sérelmezte, hogy lebaszták, ráadásul közölték vele, ez sokba fog kerülni...

az a marha azt állította, azért vannak a keresőemberek, hogy megkeressék az eltévedteket...
papa.49
@Horizont: Én csak egyre lennék kíváncsi ,,turista térkép,, volt-e náluk, mert ha az van és értik a térkép olvasást akkor simán haza találnak szállásukra, igaz még ott vannak a veszélyes helyek, sziklák, mélyedések, stb. ami fel sincs tüntetve a térképen, Mindenesetre nagyon felelőtlenek voltak...
eugen4402
@Horizont: Néhányszor bolyongtam ott a Pilisi Vadonban, de nem tértem le a "főútról", mert van egy meghatározó kölyökkori élményem. (Barátaimnak akartam bizonyítani, hogy én nem tudok eltévedni, tökéletesen tudom hol vagyok. Kivittek egy városszéli erdőbe, elköszöntünk egymástól, találkozunk egy óra múlva az országúti lehajtónál... Tíz perc múlva fingom se volt merre járok...A fák mindenhol fák egy erdőben, gondolkozni kezdtem és hallgatóztam: Országút... autók, motorok hangja eligazított. 3 perccel korábban értem az elágazáshoz, mint a többiek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.