A szélsőségesen hideg idő beállta óta eltelt két éjszaka után sem érkeztek hírek kihűléses esetekről; a hajléktalanok éjjeli menedékhelyein az elkövetkező napokban is lesz még hely – mondta Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a hajléktalanellátó intézmények továbbra is nyitva állnak, senkit sem küldenek el, ezért arra kért mindenkit, hogy "jöjjön be a közterületről". Az erről szóló pénteki felhívásnak megvolt az eredménye, nagyon sokan mentek be az intézményekbe az utcáról – tette hozzá.

Elmondta, hogy a mintegy 11 ezer férőhely eddig elegendőnek bizonyult, még akkor is, ha néhány helyen százszázalékos a kihasználtság. "Úgy tűnik, a további napokban is tudjuk kezelni a helyzetet", pótágyakkal, matracokkal tudják fogadni az embereket – fogalmazott.

Az államtitkár a fenntartók, és szolgáltatók mellett köszönetet mondott a lakosságnak, amiért az utóbbi napokban az átlagos bejelentésszám többszöröse érkezett veszélyeztetett emberekről. A rendőrség is számos esetben akadályozott meg kihűlést – fűzte hozzá.

Czibere Károly arra kért mindenkit, hogy ha kihűléssel fenyegetett embert lát, vagy ilyenről tud, tegyen bejelentést a menhely.hu-n található elérhetőségek valamelyikén. Az elmúlt 48 órában volt olyan eset, amikor a saját lakásában kihűlőfélben lévő emberről tettek bejelentést, akit így sikerült megmenteni – emelte ki.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Most mondjunk hálaadó misét?
Majd akkor jöjjön a győzedelmi ének, ha tavaszig nem lesz több kihúléses eset. Akkor elmondhatják, hogy ez jó mulatság, férfi munka volt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Most mondjunk hálaadó misét?
Majd akkor jöjjön a győzedelmi ének, ha tavaszig nem lesz több kihúléses eset. Akkor elmondhatják, hogy ez jó mulatság, férfi munka volt.
volvós
Te állat álomtitkár elvtárs !!,
Erre van eszed, hogy ilyeneket közölj !!!
Majd 2018 után, ha lógtok a lámpavason, az lesz
a hír, hogy szép lassan ti hültök ki !!!
lampa laz
Ez aztán a jó hír baszki, az elmúlt két napban nem hűlt ki senki..., mert Mo.jól teljesít!
Rohadjatok meg a fűtött stadion gyöpén.
Grafix69
Akkor most vannak szegények vagy nincsenek ? Na ?
papa.49
@volvós: Nincs adat mert már TITKOSÍTVA van!!!
jankó321
VAZZE!!!
Ez mekkora Nemzethy siker!

Az is lehet, hogy a delikvens haléktalan még nem jelentette a hatóságnak, hogy megfagyott?
Vagy, mivel megfagyott, tartósítva van és csak később, az olvadás után kerül be a statisztikába!
:-)))
volvós
@papa.49:
Egyszóval szemét adathamisító banda !!!
Tele a kormány [email protected]ó herevere " államtitkárokkal "
Eladott Ország
"Nárcisz kutya luxus körülményei is javultak.
Suhanjunk tovább a történetben. Nem hinném, hogy a kamu ­rezsicsökkentés bárkit megmentett a hajléktalanságtól. Az kétségtelen, hogy például Szijjártó Péter olcsóbban tölti fel az úszómedencéjét és Nárcisz kutya luxuskörülményei is javultak, de a legszegényebbek, akik jó esetben hullott fával, nem jó esetben műanyagflakonokkal, pet palackokkal, rongyokkal és szeméttel fűtenek (ha fűtenek), nem sokat profitáltak ebből. Arról nem beszélve, hogy micsoda őrült összeget elvert arra a kormány, hogy reklámozza a rezsicsökkentést, miközben az energiaárak maguktól is csökkennek a világpiacon. Ha azokat a milliárdokat, amelyeket az önreklámozásra költött a kormányzat, a lakhatási krízisben lévő családok talpra állítására, esetleg a szolgáltató cégek fejlesztésére fordította volna, akkor máris jobban állnánk. Az adósmentő program is főleg azoknak a parlamentben jó pénzért melegedő politikusoknak járt előnyökkel, akik gond nélkül ki tudták fizetni az előtörlesztést. Mindenki más ugyanúgy nyögi a törlesztőket, vagy nem nyögi, hanem várja a kilakoltatást."
papa.49
@Horizont: A pacáknak amúgy is igen ,,tenyérbe mászó,, a pofája, és ráadásul szemrebbenés nélkül hazudik, na ez is megérett a lámpavasra!!!
papa.49
@volvós: Az bizony, majd kifog derülni kicsit később másik az általuk nem ellenőrzött portáloktól a valós adat, azt viszont rögtön le fogják tagadni!!!
solidedge
Viszont az ezt megelőző időszakban 80 ember fagyott meg a télen. A közmédia ezt sunnyogva elhallgatja.
aremy
@jankó321: nekem is ez ugrott be hogy majd a felmelegedés után fog ki derülni hogy mennyi az annyi.
elnyomott
Egy szavát sem hiszem!
Bizony emelkedett a megfagyottak száma és bizony vannak kritikus helyzetben élők, akiken ha civilek nem segítenek, nem élik túl a telet.
Átok az "illetékesekre" akik hazudnak és akik tétlenek!
elnyomott
@solidedge: - azóta már száz fölé emelkedett!
karma1
Imadkozol erte, ugye, te szemet, hogy ne huljon ki senki se mar... Es Salgotarjanban mi lesz? Ha az elmult 2 nap megvolt fagyhalal nelkul, nem biztos, hogy a mai nap is enelkul mulik el...
jankó321
@aremy: Lehet, hogy kiderül majd egyszer. De azt biztosra vehetjük, hogy nem a közmédiából.
nyanya001
@Horizont: Igen, de még csütörtökig kitart a szokatlanul hideg idő
akkor mi az anyja retkes 3,14csájáért nyilatkozik ez a felfújt,, jóllakott hólyag ?
Ahogy elnézem a tetves pofáját, neki igencsak jól mehet, fingja sincs
mi a szegénység, a nyomor.
Zeta
Úgy legyen , de ez valahogy nem hihető!
Ahhoz túlságosan el van nálunk hanyagolva a kérdés.
dr. prédikátor
Te geci!!! Az hogy nem hült ki senki az NEM RAJTATOK múlott!!!Hanem annak a sok önkéntesnek köszömhető akik járuják az éjszakát!!!Ganaj!!!
qxy
@dr. prédikátor: na épp ezt akartam írni köszi. de ez nem geci. Mert abból ember lesz. Ezek meg? esetleg hajnali gyerek? azaz fele geci fele húgy.?
qxy
amúgy nem szabad disznóságokat mondani
A faluba zene gyüjtés van.
.- Papa tud valami régi nótát amit kevesen ismernek?
.- Tudok hát.
.- elénekelné ide a mikrofonba?
e hát.. Csavaros a
csavaros a disznóóóóó faszaaaaaa
. Közbe vág a riporter. állj állj Bátyám, ha lehet kérni a disznóságok helyett ha lehet hümmögjön. érti?
.-Értem há.
Na kezdjük.
.- Csavaros
csavaros a hüm hüm faszaaaaaaaa
adrenalink
@Horizont: És gyanítom, hogy a valóság sajnos biztos, hogy több. Csak legalább fogná be a pofáját ez a nemtudomki!
simmering73
Te cibere. Miért hazudsz. Két fagyhalál (férfi, nő) Budapesten.
adrenalink
@Horizont: Ez semmi. Van olyan, már nem emlékszem rá, hogy rémálomtitkár, vagy kormánymeghízott, akinek a titulusa leírva 2,5 sor. Az a lényeg, hogy homály fedje, hogy ténylegesen mi is a feladata. Illetve egy feladat van: dicsőíteni urunkat, és parancsolónkat...:-((
adrenalink
@Horizont: Felelőssége van, mert, ha nem kellő hatásfokkal dolgozik a vezír toppon maradásáért hamar lapátra kerülhet.
mormota
Magyarország erősödik!"- tényleg, mert régebben" nem fagytak az utcán emberek, el tudtak menni dolgozni, a kormány nem dobta őket az utcára, és nem lehetetlenítette el az életet!
Az embereknek rá kéne döbbenni, hogy a kedves vezérünk lassan ott tart mint Nicolae Ceaușescu, ha bár anyagiakban lehet megelőzte, de a hazugságban még inkább!
adrenalink
@Horizont: Rogánban azért nem vagyok én annyira biztos. Mivel saját bevallása szerint a vezír töretlen uralmának biztosítása a fő feladata, ha porszem kerül a gépezetbe, simán süllyesztőbe kerülhet. Lásd Kocsis Máté, aki a "sikeres", de eredménytelen népsavazás után csendben el lett távolítva a kommunikációs igazgatói posztról.
volvós
@Horizont: 13:29

Mint régen a szocializmusban
Szöke Nö kinnmarad , egy év mulva
jön haza, kérdi a barátnöje
- Na mesélj mi történt, dolgozol ??
- Igen a csehszlovák TV II. kisérleti
adás tartalék helyettes bemondónöje vagyok...:-))))
aremy
brigás szólj a ciberének most volt a hírekben hogy zuglóban két megfagyott hajléktalant találtak.és még hol van az enyhülés.
aremy
@qxy: nem minden geciből lásd a fűrjünket.
Lepényleső
A megfagyás nem kihűlés? A hazugság már követelmény?
Borsodi
@Horizont: Nem Orbán volt hatalmon és ennek én is örülök mert már biztos nem élnék,nem vállalnánk ebbe a nyomorba gyereket az biztos.
quadrocopter
Legalábbis nem jelentkezett senki, hogy kihűlt vollna!
papa.49
Cibereleves megint hazudsz szokásodhoz híven!!!
karma1
@adrenalink: 13.48-ra: Je, erre a valakire en is emlekszem, illetve a titulusa hosszara, majd rakeresek a Hocipoben, mert ott irtak le az illeto nevet.
De latom, a celjukat tokeletesen elertek, mert se Benned, se bennem nem az maradt meg, hogy XV mit csinal allamtitkarkent, hanem arra emlekszunk, hogy valaki kurvahosszu titulussal csinalja a nagy semmit...
Hogy fogjak igy az illetot megtalalni a szamonkereskor? Megkeresem, es majd megirom Neked a nevet, meg a titulust...:o)))
namihami
Nem fagyott meg senki? Ez a jó hír és egyáltalán, ezt jó hírként kell bejelenteni?
Na Cziberekartárs, csak annyit mondanék: hogy vezesd a lovat anyádra.
(bocs. a csúnya kifejezésért, de -15 fokban és első felindulástól...)
adrenalink
@karma1: Nekem most hírtelen Kerényi Imre ugrott be, de lehet, hogy tévedek.
karma1
@adrenalink: Asszem nem kerenyi, hanem valami altalaban nevenincs fazon, de belenezek majd a Hocipokbe (Az utolso hiteles sajtotermek, akik senkitol sem fuggenek, amig Farkashazy Teddy el, addig meg megirja az igazat, aztan majd azt a lapot is bedaraljak meszarosnak, habonynak) Ezt az ujsagot kapom az otthoni rokonoktol, nagyon szeretem benne a cikkeket...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.