Megválasztották a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) új elnökét vasárnap délután. Komolyabb meglepetés nem történt: Gyárfás Tamást a nagy esélyesnek tartott Bierneth Gusztáv váltotta a szövetség élén.

Bierneth a MÚSZ rendkívüli közgyűlésén egyedüli jelölt volt a posztra, a másik két induló, Hornyák Viktor és Tóth István nem kapta meg a szükséges támogatást: Hornyák 41, Tóth  44 szavazatot kapott, utóbbi kettő nem lépte át az 50+1 százalékos küszöböt. Biernethre összesen 126 fő szavazott.

A 62 éves Bienerth korábban a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és a Magyar Kézilabda Szövetségnél is dolgozott, jelenleg a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alelnöke, egyúttal a turizmusért felelős kormánybiztos.

(sport365)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
"A Bienerth név nem feltétlenül lehet ismerős (nem baj, majd ezután), pedig emberünk egyáltalán nem kispályás. A kormányba ágyazott üzletember képviselte például azt a céget, amelyik 24 millió forintért ollózott össze az internetről egy 49 oldalas tanulmányt a Fradi­ stadion előkészítéséhez. Volt a Nézőpont Intézet Alapítvány kuratóriumának elnöke is, de például az első Orbán kormány idején az ő vezetése alatt álló Price Waterhouse Coopers nyerte el az esetleges magyarországi olimpia megrendezésével kapcsolatos tanulmány elkészítésére vonatkozó megbízást. Mindenki nyugodjon le: alig 390 millióba került. Schmitt Pál mellett Bienerth is igazgatósági tagja a Budapest 2024 Nonprofit Zrt.­nek, amit a 2024-­es nyári olimpiai játékokra beadandó pályázat előkészítésére hoztak létre 250 millió forint
alaptőkével. Az ő nevéhez fűződik ama korszakalkotó kijelentés is, miszerint Vajna olyan fontos az országimázsnak, hogy „húsz kellene belőle”. Kell még valamit mondanom? Igen. Azt, hogy egy pénteki sajtótájékoztatón Seszták Miklós fejlesztési miniszter a kormány nevében bejelentette, hogy Bienerth Gusztávot támogatná a MÚSZ elnökválasztásán."
namihami
""...Oké, Viktor. Ez is megvolt. Ezentúl ez is a mienk.""
Ez a Bienerth véletlenül nem a Mészáros lánykori neve? Mert ez is ugyanúgy ért mindenhez, mint a Nagybarát. Ez is volt már minden, csak akasztott ember nem. Nem ártott volna előtte összecsapni a vizilabdával, hogy ennek a sportnak is lenne némi köze a labdához. Ott már van némi ta.. nem volt állása.
evacica
@Eladott Ország: Bienerth meg vették kilóra, számára van az a pénz amiért kapható mindenre!
evacica
@namihami: Bienerth okosabb mint Lőrinc barát, de a pénzt szereti. és nagy a család!
Eladott Ország
@evacica: Bienerth Gusztávról akkor beszéltünk először, amikor a turizmus államosításának első lépéseit megtette a kormány. Amikor – mások mellett – Orbán Ráhel, Andy Vajna, meg ez a csodálatos ember szigorúan zártkörűen és messzemenően politikamentes civil alapon – a fontos szakmai szervezetek részvétele nélkül – összeült megbeszélni a szép magyar jövőt turizmus és vendéglátás ügyben. Rogán Antal kezdeményezésére. Utoljára pedig akkor vettük a billentyűzetünkre a nevét, amikor idén nyáron – a szakterület kormánybiztosaként – mesélt a főváros turisztikai fejlesztéseiről.
evacica
@Eladott Ország: Hát igen ő az az ember aki mindenhez ért, textil-külkereskedelemtől turizmusig szóval ami jön mindenhez. csak jól fizessen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.