Januártól az eddigi másfél millió helyett már ötmillió forint kártérítést fizethet vissza a biztosítónak az az autós, aki részegen vagy kábítószer hatása alatt okoz balesetet.

Megnövelték azt a limitet, amit, egy autóson a biztosító – miután kifizette helyette a kárt – behajthat. Ez a limit most ötmillió forintban lett maximálva, és ezt úgy kell érteni, hogy ha alkohol vagy kábítószer hatása alatt az autós úgy okoz kárt, hogy ilyen szerek hatása alatt állt vezetés közben, akkor ötmillió forintig a biztosító behajthatja rajta ezeket a tartozásokat. Illetve azt az összeget, amit utána fizetett

– mondta el Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. kommunikációs igazgatója a Hír TV-nek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Nagyon helyes. Bár az emberéletet ezzel sem lehet visszaadni, és általában nem az ittas vezető szokott meghalni, hanem a vétlen.
Eladott Ország
"És ha holnap rossz lábbal kel fel az éppen aktuális tárcavezető, akkor nem annyi jár, hanem
amannyi? Akár ötmilliós kártérítést is behajthat a jövőben a biztosító, az rendben van, mert az emberéletet nem lehet pénzben kifejezni, de itt is érvényesül a kettős mérce nem csak Brüsszelben és jár a profitorientált biztosítónak extraköltség. De a plebejus kormányunk spórolhat, mert egy Afganisztában szolgálatot teljesítő, az életét naponta kockáztató katonának nincs biztosítása, de egy aranylábú futballista kislábujjának akár kettő is. Itt van a lényeg: a biztosítás alapjáraton kockázatmegosztás. Az államnak nem éri meg biztosítást kötni, mert ő maga is egy kurva nagy kockázatközösség, vagyis a sok katona utáni kockázatot hatékonyabban tudja kezelni, ha nem kell külön megfizetnie a biztosítói felárat. Ami ebben a történetben számomra vérlázító és felháborító, ez a kulcsmondat: a miniszter egyedi döntése alapján kártalanítják (ha egyáltalán emberi életekkel összefüggésben lehet ilyet mondani) a hátramaradottakat. Vagyis az van, hogy képzett, az átlagnál veszélyesebb munkát végző szakemberek/katonák életére biztosítást kötni valóban hatalmas költség (szerencsére a túlárazott közbeszerzések minden pénzt megérnek, ott nem kell spórolni). A kormányzat dönthet úgy, hogy nem fizeti meg a profitorientált biztosítónak járó extraköltségeket. Amiről itt beszélünk, az az, hogy megszűnt a biztosítás és nem lépett a helyére semmi."
quadrocopter
A biztosító már akkor is jól jár, amikor visszavesz a bonus/malusból, mert a biztosítási díjat felemeli és az általa tértett kárösszeg többszörösét szedi így be!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.