A nyíregyházi főiskola KISZ-titkára volt valaha a kormánypárti Magyar Idők főszerkesztője, Gajdics Ottó. Amikor Nagy Imrét újratemették, gyomorgörcsöt érzett, "hogy úristen, most mi lesz".

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

102 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ugyan már, Orbán, Dajcs, Rogán ifjúkommunista titkárok után egy kis npiti lapszerkesztő mit számít!
Az viszont hányingert okoz, amikor ezek a "megvilágosodottak" szinte ellenállóként mesélnek magukról! Pondrók!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Ugyan már, Orbán, Dajcs, Rogán ifjúkommunista titkárok után egy kis npiti lapszerkesztő mit számít!
Az viszont hányingert okoz, amikor ezek a "megvilágosodottak" szinte ellenállóként mesélnek magukról! Pondrók!
nezelodo
Nem kellene ennyire görcsösen hárítani ennek a "nagyszerű embernek", nem sok minden volt rábízva egy olyan kicsi főiskolán egy KISZ titkárra, inkább elvi jelentősége van, amiatt, hogy most milyen szerepet vállalt. Csodálkoztam volna ha nem említi meg a "patás ördögöt", mert főszerkesztő akar maradni.
Pergető
Bizony, aki a régi rendszerben élt, mindenki ellátott valami feladatot. És? Akkor mi van?
RonaGyuri
@Pergető: a mindenki, az azért erős túlzás, s főleg ezek ócska káder-kölkök még hasítottak is. Orbán biztosan!
namihami
Ismét megdöngette a kaput a fagyi és a nyalás-effektus.
De tudok olyat is:
1. Az kiabál a leghangosabban...
2. Amíg lósz@r van...
Vagy egy Rejtő-klasszikus: Ha biztosan ott akarsz lenni a névsorolvasásnál...
Gyönyörű dolog az irodalom. Már mindenhez és mindenre megírták a szentenciát.
Pergető
@RonaGyuri: Ugyan! Ki nem vett részt kommunista szombaton, vagy társadalmi munkán? Ugyan ki nem volt úttörő, kisdobos, vagy KISZ tag? Volt mit tudom én hány millió párttag. Ők hová lettek? És az egymillió munkásőr?
Itt van mind. Ki ilyen, ki olyan oldalon és tépi a száját!
RonaGyuri
@Pergető: mondom sokan, de nem mindenki! =))
Pergető
@RonaGyuri: Hát, nem nagyon tudnék olyan embert mondani aki patyolat tisztán került ki a régi rendszerből!
Olyat, aki kiszolgálta rengeteget ismerek!
namihami
@Pergető: Ez igaz. Csak nem köpködi a régi ""haverokat"" és nem akar meggazdagodni a mostani nyalásból.
Olyat is ismerek, aki párttag is lett, mert a pályán akart előbbre jutni (értett is hozzá, de mégis kellett- hasznos volt), de ma nem a Békamenet első sorában veri a nyálát.
lusta
@Pergető: Nem mindenki volt ám KISZ titkár. Akárki nem lehetett.
Pergető
@lusta: Mondtam. Ha nem KISZ titkár volt, akkor KISZ tag! Vagy mennie kellett ilyen- olyan társadalmi munkára és már a rendszer kiszolgálója volt. Onnan nem lehetett tisztán kikerülni. Aki abban élt, annak mindnek lehet a szemére vetni, de érdemes-e? A legtöbb a túlélésre játszott, nem azért mert kommunista volt!
1magyar
Én is voltak kisz-tag, mert akkor mindenkinek kötelező volt. Hazudik aki azt mondja, hogy nem.
Én a környezetemben diákként nem ismertem olyat aki nem. Középiskolában már nem foglalkoztak vele, csak általánosban. Onnantól már csak szinte hobbi szinten, aki ráért az ment.
Pergető
@namihami: Mondtam, erről szólt a történet. A túlélésre játszott mindenki és inkább belépett a pártba, csak, hogy a megfelelő pozíciót megkapja.
verőce21
Meg a katonatisztek, rendőrök és határőrök is kiváló párttagok voltak!
namihami
@Pergető: Csak nem biztos, hogy most mindenáron sz@rral próbálja bekenni a másikat. Az ilyen (Gajdics Ottó) szimplán abban reménykedik, hogy tevékenysége révén nem csak rajta érződik majd az illat. A gond csak az, hogy ő belehempereg, a másikra pedig ő keni. És ez a nemmindegy.
Pergető
@namihami: Neked nem szimpatikus Gajdics Ottó. Másnak meg Németh Péter. És akkor mi van?
Mindkettő a saját elvei szerint keni! Ez a dolguk!
kissé felnőttem
@Pergető: ezt is hozzá kéne tenni nem volt kommunista, csak párttag, becézve piroskönyves a kettő messze nem ugyanaz ám.
cs.n.
Igaza van @Pergető: -nek. Mit számít ez? Gajdics egy f.sz így is, úgy is. :)
Pergető
@kissé felnőttem: Persze, karrier miatt tették amit tettek, vagy léptek be, nem eltökéltségből. Most hogy szabad az oldalak között választani, ment mindenki, amerre látott. Szerintem botorság a múltat ezen a szinten felhánytorgatni, mivel a motivációról nincs információnk!
Pergető
@cs.n.: Nem szereted Gajdicsot? Hát így járt. Egyik se fog a kardjába dőlni!
kissé felnőttem
@1magyar: hát nem tudom, 1961- ben nem kérdezték meg, akarsz nem akarsz terelték az osztályt. de első percben megnevezték kit választhatunk osztálytitkárnak ez négy évig megtartott. utána a seregbe is ugy válaszolhattál, hogy értettem. ez meg anno
az Úr 1965, esztendeje.Utánna már civilként senki nem terelhetett. Nekem volt önálló véleményem még a pártból sem dobtak ki mert templomban esküdtem,
ja mert tag sem voltam azóta is szabadon
cs.n.
@Pergető: Miért szeretném? Közpénzből eltartott orbánszoponc. Ha nem dől a kardjába, hát nem, leszarom. :)
Pergető
@cs.n.: Te. Nekem meg a Havas Henrik nem szimpatikus, de nem hiszem, hogy ettől rosszul alszik!
quadrocopter
@verőce21: Szokás szerint, általában ez sem igaz! Abból lett párttag, akivel tervei voltak a szervezetnek, föleg vezető kinevezési tervei!
Mese, hogy minden katonatiszt, rendőr, vagy határőr párttag lett volna!
RonaGyuri
@Pergető: a patyolat tisztaság és az Orbán vagy Gyurcsány félék hasítása között sok árnyalat volt. Egyébként mit jelent a kiszolgálni? Az utcaseprő, aki jól elseperte a szemetet, a mozdonyvezető, aki pontosan vezette a vonatot, az orvos, aki életeket mentett. Egy sportoló aki eredményeket hozott és egy tudós, aki ragyogó eredményeket ért el kiszolgált!!!
Pergető
@RonaGyuri: Szerintem aki akkor élt, az mind azt a rendszert építette. Lehet, hogy nem meggyőződésből, de akkor is azt tette.
Edmond Dantes
Összeáll a kirakó játék.Orbán is KISZ titkár volt,Rogán szintén... meg a többi díszpinty,most még ez a dülledt szemű nyalonc ifjú kommunista Gajdics is kilépett a színre.Engem nagyon nem érdekelne,hogy mik voltak,akkoriban mit nyaltak,de emberek, ezek most bőszen és önfeledten kommunistáznak !!! Egyre gátlástalanabbul néznek bennünket hülyének,legalább lopás közben tartanák a pofájukat.
verőce21
@quadrocopter: (17:18) Nem mese ez Emese, 80- 85%-ban igaz "mese". :)
RonaGyuri
@Pergető: ez jogos, de nem nagyon nem mindegy, hogy csak nem tettél ellene és befogtad a pofád, vagy mint ezek a most nagy-pofával komcsizók (A Fidesz szinte csak ilyenekből áll) a rendszer termékei és kegyencei voltak!
quadrocopter
@verőce21: Tehát akkor mégsem erről van szó: "Meg a katonatisztek, rendőrök és határőrök is kiváló párttagok voltak!" Ja és honnan van a százalék, mert ennyi vezetőt lehetlen lett volna kinevezni!
Pergető
@RonaGyuri: Tudod miért komcsiznak? Mert van rá igény és van rá kereslet!
Elkezdenek komcsizni és a hallgatóság extázisba esik! Adni kell a népnek egy ellenség képet, mert az erősíti az összetartást!
Nessy
Nem az a gond, ha KISZ titkár volt, hiszen nem lehetett FIDESZ aktivista akkoriban. Az inkorrekt, amikor mindenki mást, aki hasonló cipőbe járt, kedvesen libsibolsi, komcsi jelzővel illet!
Klaszikus esete a "más szemében a szálkát, magáéban a gerendát..."
verőce21
@quadrocopter: (17:34) Sok nem vezető párttag is volt! Honnan, hogy minden párttag főleg vezető kinevezési tervben volt? Ez nem igaz!
quadrocopter
@verőce21: Persze, hogy volt nem vezető párttag is, elvégre kb. 800.000 emberról van szó!
Akit a szervezete kinézett leendő vezetőnek, azt vagy javasolták, vagy jelentkezésre bíztatták a pártba! Ez a két megoldás létezett, nem titkolva, hogy hallatlan előny a párttagság és az egyben védelem is!

Na, szóval, honnan van a 80-85 %?
verőce21
@quadrocopter: (17:45) A 800 000 párttaglétszámban Emese! :)
quadrocopter
@verőce21: Aha, szóval a szokásos túlzásaid, melyek köznapi néven hazugságok?
qxy
Ki tudja? Mikor volt Kádár Szegeden?
verőce21
@quadrocopter: (18_01) "Honnan, hogy minden párttag főleg vezető kinevezési tervben volt? Ez nem igaz!" - na ez a hazugság Emese!
kissé felnőttem
@Edmond Dantes: lehet ugy fogalmazni önmagukról szólt az akkori a mostani meg más köpönyegben, nekem ez ami kavarja a vacsorám helyét kissé, jó egy feles házi segit a temészet meg majd megoldja amit elrontott
30-50 év és multidőben lesz a ma emlegetve.
kissé felnőttem
@qxy: mármint a csillagban lakó ? netem bizonyosan meglelhető körmét valahol huzták nyuzták vagy éppen ott?
kerekkocka
Gondolom erre volt az a nagy pofája a HÍR Tévében ennek a Birkaszeműpatkánynak! Ritka egy állat fajta!
kissé felnőttem
@kissé felnőttem: 1933 egyébként de böngészőbe név, üdülőhely neve és meglelhető
kissé felnőttem
@qxy: ez neked szólt itt magamnak irtan ajjaj 1933 amugy a csillagtura
nezelodo
@Pergető: "Szerintem aki akkor élt, az mind azt a rendszert építette. Lehet, hogy nem meggyőződésből, de akkor is azt tette."
Ugye ezzel nem az akarod mondani, hogy most nem így van? Nagyon sok emberről tudok, néhány el is mondta, hogy a legutóbbi"népszavazásra" azért ment el, mert a hozzátartozói között közszolga van. Volt aki külföldről azért utazott haza sokszáz km-t hogy szavazzon, mert lecsekkolják ott volt-e és nem akart ártani egy családtagjának. A Kupaklala királysága alatt videózták a a népet, ott van e akinek ott kell lenni a közös tapsoláson, "nem volt jó", ha nem látszott a videón, a hétfői videoelemzéskor. Most is fortélyos félelem igazgat sokaknál meg az amnézia, de a szavazatszámláláskor egyre megy...
Pergető
@nezelodo: Na ez azért nem hihető! Azt még elhiszem, hogy a közmunkást lesi a polgi embere, hogy volt e szavazni, de rokonnak hazajönni, mert félti a rokonát ez olyan Andesenes nekem.
Ne essünk már túlzásokba. A fülkébe egyedül van. Honnan tudnák, hogy kire ikszelt?
qxy
@kissé felnőttem: Igen aki lehúzta a körmét Szegedi volt.ezért soha nem is jött le Szegedre.
quadrocopter
@verőce21: Ne félre beszélj! Honnan a 80-85 % - Bélám?
nezelodo
@Pergető: Nem az érdekli őket, hogy kire, hanem elment-e. Amúgy akkor Andersen feltámadt, mert valós személy, személyes történet...
verőce21
@quadrocopter: (21:05) A 800 000 párttagban Emese!
aremy
@Pergető: azért engem meg említhetnél!!!
1magyar
@kissé felnőttem: Párttag én se voltam, kérdezték ugyan tőlem,de mondtam, hogy én nem akarok belépni. Ennyiben maradt.Az már választható volt, de nyilván a párttagok több kiváltságot élveztek,ahogyan most is a kormánypárt tagjai.
Semmi nem változik soha.
1magyar
Minden hatalmon lévő csoport csak akkor tudja fenntartani magát ha támogatottságot élvez.
Minél többen támogatják annál biztosabb.
Ez így volt mindig és így is marad.
Akkor úttörők voltunk,kisz-tagok, kisz-gyűlésre jártunk, számháborúkra a kis-erdőbe, csoportfoglalkozások voltak a gyerekeknek.Jó volt az, nem drogcsoportok alakultak.
Most meg cserkészeknek hívják őket.
karma1
erdekes, a regi AVH-sok legalabb szegyelltek, hogy mik voltak azelott...Valtozo idok ezek a "magyar idok", persze, ha a kiraly pupos, akkor a pupossag lesz az alapallas, es aki egyenesgerincu, az lesz a "mas",... orban kisz-titkarsaga utan masnak se kell szegyellnie ugyanezt...:o(((
tutajos
@Pergető: Tudta?
A Munkásőrség összlétszáma nem 1 000 000 volt, hanem csak 60 000 !!!
"Na, ugye!"
tutajos
@1magyar: Tudta?
Soha, sehol, senkinek nem volt kötelező KISZ tagnak lenni! (legfeljebb ajánlott)
"Nix ugribugri!"
Pergető
@tutajos: Oké! Én csak tippeltem a taglétszámot illetően! És nem volt kötelező KISZ tagnak lenni, de bizonyos pozíciókat nem tölthettél be a tagság nélkül!
karma1
@Pergető: Ne keverd ossze a kommunista szombatot a parttagsaggal, KISZ titkarsaggal, es foleg ne hozd peldanak a munkasoroket. Kommunista szombaton en is voltam, mert fiatal voltam, sok volt a munkam, amit igy is, ugyis el kellett vegeznem, tulorapenzt nem fizettek a tervezointezetben, ahol 21 evesen dolgoztam. De ahhoz nem kellett se kommunistanak, se szocialistanak lennem, plane nem part- vagy kisz-tagnak, munkasornek.
De MINDENKI, aki valamilyen szervezethez csatlakozott (KISZ, part, munkasorseg), az ELKOTELEZTE magat a tagsaggal a rendszer mellett, es ezzel tudatosan epitgette a karrierjet. Ha ket jelentkezo kozul az egyik KISZ-tag volt, a masik nem, akkor tutira a KISZ tag volt a nyero.
Ettol fuggetlenul volt elet a parton kivul is, ha nem voltal sehova sem elkotelezve, megorizted a sajat elveidet. Sem en, sem a csaladom soha nem volt semmilyen partnak a tagja, egyes embereket, politikusokat szerettunk, masokat nem - ennyi.
Szoktak mondani, hogy a IIVH utan akarmilyen nemet ferfival talalkoztal, arra nyugodtan ra lehetett fogni, hogy naci, mert hogy mindenkinek kotelezo volt belepni a naci partba. Kozben beszeltem olyanokkal, akik mondtak, hogy egy loturost volt mindenkeppen kotelezo. NEM VOLT, mint ahogy a kommunista partba se kellett belepned, max. nem kaptal magasabb fizut, nem voltak mas elonyok, autohoz, lakashoz jutas,.
1magyar
Kommunista szombat önkéntes volt, örömmel mentünk mert elég laza volt, főzés a végén, buli.
karma1
@1magyar: Altalanosban nem is volt KISZ titkar, csak a 8. ev vegen be lehetett lepni, ha akartal. En a legvadabb kommunista idokben jartam altalanosba, kisdobos es uttoro is voltam, de a kozepiskolaban NEM volt kotelezo, erre egeszen biztosan emlekszem.
Gondold vegig: ha van egy part, es MINDENKI belep oda, akkor a vilagon nem tortent semmi, mert mindenki , ellenzek nelkul ugyanazt akarja, es akkor mar kivaltsagok sem leteznek, mert 8 millio embernek nem lehet kivaltsagokat adni. A futyisznek sincs 8 millios tamogatasa, kizarolag 5-6000 ember tartozik a szuk magba, ahol ugralnak a milliardok, + millios fizetesek, es egy csomo elony, ingyen lakas, ingyen autohasznalat, ingyenes orvosi ellatas, millios nyugdij (schmittpaja bacsi masfel millas nyugdijat vesz fel).
Mit gondolsz, birna orban fizetni minden nyugdijasnak akar csak 500 ezer forintos nyugdijakat? Mert szerintem nem. De nem birna eltartani meg egy meszarost, vagy garancsit sem, sem egy vagy tobb vajnat se.
Ezert vannak ma a gyorsan felkapaszkodott milliardosok, kivaltsagos oligarchak.
Ha valami mindenkinek jar, akkor hol a kivetelezes? Ha mindenki kisz tag, parttag, akkor hogy kapjon meg egy jo allast ket KISZ tag kozul az egyik?
1magyar
Nem értem a fideszesek mit hablatyolnak erről,szidják a szocializmust, nekik volt a legjobb dolguk a vége felé már.Legfeljebb az lehet a bajuk, hogy nem lehetett milliárdossá válni.
Nessy
@karma1: Sőt, ha nem volt megfelelő a pdigréd, fel sem vettek. Igy megszokta az ember, hogy a fönökének tagkönyve, neki végzettsége van.
Azért még nem döltünk a kardunkba. Aztán volt egy idő, amikor egy bizonyos szintig nem volt gond ( 80-s évek) , most megint ott tartunk.
Lényeg, hogy politikai tisztánlátását ne homályosítsa el szaktudás a kinevezettnek, szeresse a focit, és legyen valakinek a valakije.
1magyar
@karma1: Én is voltam kisdobos is meg úttörő is. Először kék nyakkendő 5.től piros úttörő.
Én is azt mondom, hogy középiskolától már senki nem foglalkozott ezzel.
eugen4402
"Nem tudhatom", hogy másfelé milyen programokat szerveztek a KISZ-esek, de nálunk zenekarokat működtettek, hétvégeken bulival, érdekes filmeket mutattak be, és millió kirándulást szerveztek. Nem kellett noszogatni senkit, csődült a fiatalság, mert vonzó programot kínáltak a KISZ-székház elvtárs(urai)...
karma1
@Szókrakész: Picinyem, lapozz... Nem GYurcsany allt elo mellveregetve, egyebkent mindenkinek lehet tevedese a multjaban is. De ahogy egy fentebbi hsz-ben is irja egyik tarsunk, nem az a baj, hogy valaki parttag volt, vagy KISZ titkar, vagy munkasor, hanem az, hogy akirol MOST kiderul, hogy az volt, azt a sajat ex-tarsai marjak, szaggatjak, karaktergyilkoljak, libsi-bolsizzak. Na EZ a gusztustalan.
Nessy
Én még a DISZ idejében voltam gimista. Ab start DISZ tagok lettünk mindannyian. Én is osztálytitkár lettem. ( csak tudnám miért?) Eddig tartott politikai pályafutásom.
karma1
@1magyar: 08.03-ra: Hat ez bizony hajszalpontosan igy van, ahogy irod.
Pergető
@karma1: Azt hiszem egyetérthetünk. Annyit megjegyeznék, hogy a Vörös Hadsereg 98% párttag volt, míg az SS-nek csak 35 %. A statisztikát azt hiszem Földi Páltól olvastam!
karma1
@Pergető: Valami hasonlo adatot ismerek en is...:o))))
Bar igy utolag mar a fene tudja, melyik eszme volt eroszakosabb. Egy biztos: Mao Ce Tungnak sikerult mindenkit benyomnia a partba...;o)))))
Pergető
@karma1: Nem is az adat a lényeg, hanem az, ha szerettél volna jutni valamire elvárták, hogy kiszolgáld a rendszert. Ez ma sincs másképp, csak épp kevésbé erőszakos, mint a Szovjetunióban, vagy a náci Németországban!
karma1
@Pergető: Igazad van, a modszerek finomodtak, ugyanilyen modon kenyszeritik szerencsetlen munkanelkulieket a kozmunkara, amibol nem lehet valogatni, es lasd pl. az erpataki idiota orosz mihalyt, aki kovet toret kozmunkasokkal, stb.
Most csak siman megzsaroljak az embert, aki ettol hirtelen megvilagosodik, hogy mit kell tennie, es kinek kell megkoszonnie hihetetlen nagy szerencsejet. Ha nem igy tesz, levadaszhato lesz barki altal, mert orban leveszi rola a kezet...
Pergető
@karma1: Picit tamáskodnék ezt illetően. Valóban a kiszolgáltatott embereket kihasználják, de miért is lett kiszolgáltatott? Épp az ő gyerekeiket kell összeszedni, hogy járjanak már iskolába. Hat, vagy nyolc osztállyal milyen munkát fog találni? Megint csak a gyereke is kiszolgáltatott lesz, mert gyakorlatilag a kaszáláson és az árokásáson kívül semmit nem lehet rábízni!
Itt az ő felelősségüket is ki kéne hangsúlyozni!
Aki Én
@verőce21: Csakhogy a katonák, határőrök... ma nem abból élnek, hogy az általuk fenntartott és abból hasznot húzó rendszert szidják, kritizálják a kivedlett, ex-komcsi kormányod propagandagépezetében. (gondolom ez az a pont, ahol elvesztetted a fonalat)
Vagyis nem az a szégyellni való, ha valaki komcsi, vagy akár fiatal komcsi volt önként és dalolva (dalolva értsd: besúgó is), hanem ha az éppen általa és aktív segédkezésével fenntartott rendszert ma kritizálja. Érted? Azt kritizálja és szidja nonstop a magadfajta kreténeknek, amit ő és társai működtettek.
Tehát nem csak hogy komcsik, de hazug, köpönyegforgató, mindig az aktuális hatalomhoz dörgölőző, elvtelen kutyák, akik világ életükben a seggnyalásból éltek.
Persze neked ezek az emberek az igaz hazafik, a nemzet megmentői.
Pedig ha tudnád...
Aki Én
Hát melyik nagy komcsizó nem volt az a mai hatalomból? Ha lenne fél nap szabadidőm, felsorolnám őket.
emerencia
@Pergető: "Szerintem aki akkor élt, az mind azt a rendszert építette. Lehet, hogy nem meggyőződésből, de akkor is azt tette."

Ez sajna most is így van, akarva akaratlanul "építjük" orbán illiberális rendszerét pedig inkább leépíteni kellene. Idősebben már legalább erről meg vagyok győződve.
Fiatalon anno nem nagyon tudtam eligazodni a politikában, nem is nagyon érdekelt. Ezért mentem kultúrosnak a KISZ-ben. (Nem hivatásosnak.) Így nem várták el tőlem, hogy politikai agitációt végezzek, nem kérte tőlem számon senki, hogy kit miről győztem meg. Helyette vetélkedőket szerveztem, színház, mozi, könyvek, stb. Nagyon örültem, ha jöttek a kollégák és mesélték, hogy milyen jó darabot láttak a színházban vagy pl. csodaszép volt az evangélikus templomban az orgona koncert amit ajánlottam. Ez volt az egyik szép oldala Kádár késői rendszerének. Szerettem csinálni pedig egy fillért sem kaptam érte és ma sem szégyellem magam miatta.
kissé felnőttem
@1magyar: Előttünk voltak cserkészek meg leventék, amit pótolni akartam a KISZ -táborok, Hanság csatorna Kukorica.cimerezés gyümölcsszedés itt volt a mozgalom kiválasztódása aztán már a pártoskodás, Érdekességként a régi kort itt kezték mocskolni.Hortistáztak, nyilasoztak ,wolksbundoztak, bukott katonatiszteztek, ja azért voltak kádár huszárok is ,ávéhás -ok. beléptek ugye a Munka sőrők és lettek munkásőrők, belőlük lett lövészetkor 40 q kommunista ide- oda mozgatása . de az elkövetkező 30-50 év feledteti ezt is, ami vigasztaló bár még nem istenbizony nagyapán az elsőbe isonzózott, apám a másodikban a donnál mi véletlen kibekkeltük a békeéveket. aztán ki kit kommunistáz csak meg kell nézni.Hát azt mondom szégyenkezni nem kell NINCS miért. Akko raz volt az életforma majd az utókor eldönti mennyire volt haladó, de egyet ekkora gyűlölködés viszont NEM volt
Szókrakész
@karma1: Ezeknek a komcsi múltja nem tévedés, hanem hit, pénz, hatalom és önös érdek volt.
1magyar
@kissé felnőttem: Az utókor sem tudja reálisan megítélni. Ötmillió érdek különbözik minden társadalomban.Még a jelenben sem tudjuk, tudják a vezetők sem mi a helyes. Az utókor meg főleg mindig másképp ítél.
verőce21
@Aki Én: (09:39) Nosza, sorold fel őket Buzuki!
Aki Én
@verőce21: Q... a...! Ne szégyelld a másságodat, elég ha nem dicsekszel vele vén majom.
Gondolom közel laksz a váci fegyházhoz, és a szabadban sepregető fiatal rabok inspirálnak. Nincs ezzel különösebb baj, míg befogod a beteg pofád.
Mondtam már, húzz fel egy háztájit, és ne rajtam vezesd le a felgyülemlett beteges vágyaidat. Az, hogy elfogadom, nem jelenti, hogy érdekel. Érted kiközösített lúzer?
Tudom, mert már elárultad, hogy szeretnéd ha megkaphatnál, de nem fogsz, mert én az egészséges réteghez tartozom. Tudod, család, gyerekek, egészséges identitás, az állatok kedvelése és nem használata...
verőce21
@Aki Én: (13:15) Nyugodjál le, még belezakkansz a nagy hárításba.
Na mi van? Nem sorolod a komcsikat? :)
Aki Én
@verőce21: Ne éld bele magad, minden kívánságod nem fogom teljesíteni.
A teljesség igénye nélkül, mert természetesen messze nem teljes a lista:
Járai Zsigmond – MSZMP-tag
Matolcsy György – MSZMP-tag
Martonyi János – MSZMP-tag
Pintér Sándor – MSZMP-titkár
Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János – MSZMP-tag
Vonza András – MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
Chikán Attila – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Harrach Péter – MSZMP-tag
Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
Boross Péter – MSZMP-tag
Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:
Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály – KISZ-titkár
Rogán Antal – KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár

És ha már a szeretett vezető állandóan másokat és mások felmenőit komcsizza, akkor illendő megemlíteni, hogy apja MSZMP párttitkár volt. A fő komcsizó Kövér összes felmenője vér komcsi volt... Ez egész addig nem baj, míg nem követnek el emberiség elleni bűnt, illetve amíg nem éppen ők komcsiznak.
Tudom, neked ez sok egyszerre, ezért ráérsz holnap reagálni. Ma úgyis csak retardálni tudnál :)
verőce21
@Aki Én: (13:40) Ezt már százszor láttuk buzuki, valami újabbra, bővített kiadásra gondoltam, amikor kérkedtél az ismereteiddel.
nemfideszes
@verőce21: Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke
Stumpf István - MSZMP tag, a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) elnöke, a Hazafias Népfront egyik utolsó alelnöke
Járai Zsigmond – MSZMP-tag
Matolcsy György – MSZMP-tag
Martonyi János – MSZMP-tag
Pintér Sándor – MSZMP-titkár
Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János – MSZMP-tag
Vonza András – MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
Chikán Attila – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Harrach Péter – MSZMP-tag
Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
Boross Péter – MSZMP-tag
Balogh Gyula – MSZMP-tag
A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:
Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály – KISZ-titkár
Rogán Antal – KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár

... bár ezzel szerintem te is tisztában vagy, csak hát ugye a "gerinc", pontosabban annak hiánya...
Aki Én
@verőce21: Az ismeretekkel nem lehet kérkedni. A magadfajta égtelen ostobasága viszont szégyenkezni való. Na huss vissza, nézegesd a kisfiús képeket te beteg állat.
nemfideszes
@verőce21: Neked nem elég ennyi sz@r ember a fidesz háza táján?
... a híveket pedig nem ismerjük név szerint...
Aki Én
@verőce21: Figyelj lúzer! Rólad mindig ez jut eszembe. Vajon miért?

www.youtube.com/watch?v=DiKFV9Ka-GU
Eladott Ország
Hiába csak a seggek változtak, a nyelv maradt. Nyelvében él a nemzet, de nyelvével még senki nem nemzett.
Aki Én
@Eladott Ország: „A kommunizmus megbukott mindenféle értelemben. De a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem mezítelen életét és a zsákmányt." (Márai Sándor)
solidedge
Ez az úgynevezett parafadugó elmélet. Bármennyire is örvénylik a víz a dugó mindig a felszínen marad. Az úr minden rendszer hű kiszolgálója.
quadrocopter
@verőce21: Mi a helyzet kisnyúl? Butuska orcádba dörgölték a való világot? Mert te megérdemled!
verőce21
@Aki Én: (13:56) A britek királyában én is magamra ismerek!
Benned meg az "ellenlábasra"!
verőce21
@Aki Én: (13:48) Csupa dinamikus, megbízható káder. Valakiknek segíteni kellett az átmenetet, a fiatalok részére átadni a kormányzati tapasztalatot. Fele már úgyis elment a levesbe.
Aki Én
@Pergető: Nem azokkal van baj, akik elvből vagy kényszerből KISZ tagok voltak, vagy dolgoztak kommunista szombaton. Azok akkor is befogták a szájukat. Azokkal van baj, akik megfigyeltek, besúgtak, nem tűrték a kritikát, gyakorlatilag működtették a rendszert, önként, élvezetből tették. Ezek a dörgölőző, általában semmihez nem értő, hazug patkányok ma is ugyan azok, és nekik a legnagyobb a pofájuk.
Ők azok, akik ígérték, kétharmaddal megtehették volna, mégis kussolnak az ügynökaktákról. Vajon miért? Ezt csak az ilyen verőce féle kretének nem képesek összerakni.
Pergető
@Aki Én: Mindig is voltak besúgók és voltak házmesterek.
Gyakorlatilag még egyetlen politikai vezetés sem szabadította fel az adatokat, ami beszédes!
Aki Én
@Pergető: Voltak és vannak is. Csakhogy ezek pofáznak mindig erről, ezzel nyerték meg a tudatlan réteget.
1magyar
@Pergető: Bizony, 25 év alatt senki sem tette meg.
Aki Én
@1magyar: orbánék korábban is gáncsolták, és a kétharmad sem volt elég erre... Hazug tetvek, kivedlett koncsik mind.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.