Magyarországra látogat a szír katolikus egyház vezetője, Mar Ignatius Joseph III. Younan - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn. Az egyházi vezető Orbán Viktor miniszterelnök meghívására jön Magyarországra, több napot is itt tölt. Az antióchiai szír katolikus pátriárka szerdán délután előadást tart a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Beszédében bemutatja "egyházának súlyos helyzetét és a közel-keleti keresztények szenvedéseit" - emelte ki az Emmi. A résztvevőket köszönti Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, Török Tamás, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár. A pátriárkát 1996-ban a szíriai-török határon fekvő Al-Qamishli város Szent Péter és Pál-bazilikájában szentelték püspökké. A szír katolikus püspöki szinódus 2009-ben választotta meg Rómában Ignatius Pierre VIII. Abdel-Ahads antióchiai szír katolikus pátriárka utódául, ezt később XVI. Benedek pápa is megerősítette.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ezek szerint ott is fel fogunk újíttatni egy templomot?
Van még olyan ország, ahová nem szórták-szórják az általunk, hülye adófizetők által befizetett pénzt?
Ez is idejön, elteszi a pénzt és kifele már halálra röhögi magát, hogy talált még egy verebet.
Zeta
Mi lesz a honi keresztényekkel , nem keresztényekkel? Azok, dögöljenek meg? Mi ez a szemét képmutatás? Templom mellé , pályát is építünk nekik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.