Újabb rendkívül hideg éjszaka következik – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este Facebook-oldalán. Öt nyugati megye kivételével keddre az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták: kedd hajnalban a hőmérséklet általában mínusz 13 és mínusz 20 Celsius-fok között várható.

A Nyugat-Dunántúl reggelig felhős tájain lehet néhány fokkal mérsékeltebb a lehűlés, a hidegre érzékeny, hótakaróval borított, tartósabban derült vidékeken – legnagyobb eséllyel

a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység nyugati völgyeiben – ugyanakkor akár mínusz 25 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.

Brutális hideg lesz ma éjszaka is

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint keddre az extrém hideg miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

Szintén az extrém hideg miatt Baranya, Békés, Csongrád, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint kedden napközben országszerte napos, száraz időre lehet számítani. Az esti óráktól a déli megyékben már előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás. A nappali maximumok mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakulnak.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Hölgyeim és Uraim!
Lehet készülni! Befagy a Duna, és jöhet a királyválasztás! A rezidencia már készül a Várban! A Téli palota! A nyári Felcsúton lészen.
nevemnick
Remélem Pozsonyból már a főváros közelében jár Búvár Kund és nem fagyott halálra...

:D
eugen4402
Van egy kis aggályom. Kerestem az Auróra-cirkáló hétvégi programtervezetét, erre az van kiírva : JELENLEG NEM ELÉRHETŐ... (Error 2017.01.10.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.