Jogerősen három év börtönbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly szeptemberben bántalmazott egy ügyintézőt az ibrányi gyámhivatalban – közölte a törvényszék sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Toma Attila elmondta, a másodfokú tanács – helybenhagyva a Nyíregyházi Járásbíróság ítéletét – B. R.-t közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek.

A vádlottra három év közügyektől való eltiltás mellékbüntetést is kiszabott a bíróság – tette hozzá.

A tényállás szerint a férfi 2016. szeptember 28-án az ibrányi gyámhivatal irodájában megtartott gyermekelhelyezési tárgyalás során a szakértői vélemény tartalmával nem volt megelégedve és hangosan kiabálni kezdett – ismertette Toma Attila. A vádlott – figyelmen kívül hagyva a nő felszólítását – három fémvázas széket dobott az ügyintéző felé, akit nem talált el. A vádlott ezután a tárgyalóból kimenekülő másik ügyintéző nőt a folyosón a hajánál fogva megráncigálta, fejét és arcát több esetben ököllel megütötte.

A törvényszék álláspontja szerint a büntetés általános célja kizárólag a végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabásával volt elérhető – jegyezte meg a sajtószóvivő.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.