Szabadfogas néven hoztak létre egy Facebook-csoportot, aminek a célja, hogy segítsen az utcára kerülteknek ebben az extrém hidegben. A mozgalom lényege, hogy aki tud, az helyezzen ki ruhafogasokat a forgalmasabb helyekre, rajta egy táblával, hogy

Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet.

A Népszava azt írja: több incidens is történt, amióta megindult a mozgalom.

„Hajléktalan, rendőr sehol a közelben. Hiénák várják a szabadrablást, szinte marakodva lesik a portékát, nyomban rámennek a tiszta, minőségi, jó holmikra, undorral lökik félre a sálat, a sapkát"

- számoltak be Budapestről. De hasonló beszámolók érkeztek Debrecenből is.

A Vígszínház előtt kisebb dulakodás is kialakult, csak a közterület-felügyelet, illetve a rendőrök megjelenése után csillapodtak az indulatok. A ruhaneműkre késő délután is egyenruhások vigyáztak.

A XIII. kerületi közterület-felügyelet vezetője azt nyilatkozta: a kezdeményezést pozitívnak, hasznosnak, ám átgondolatlannak tartják.

„A kezdeményezők a széleskörű támogatásban és emberi jóindulatban bízva nem gondoskodtak szociális munkások, vagy más, a hajléktalan ellátásban jártas közreműködők jelenlétéről. Ez kétségtelen problémákat idézett elő"

- fogalmazott.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez már csak ilyen mocsokisztán ország.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Hellcat: (13:30) Mert? Megmiértis? :)
verőce21
@Aki Én: (09:52) Azt csak te írod, hogy "egy jótékony kezdeményezés hülyeség" hülyegyerek!
mégállnekem
A lopás már akkor borítékolható volt, amikor ez valaki az agyából kipattant. Biztos annak mintájára, hogy köss egy sálat minden fára...egy ilyen kezdeményezés egy ilyen országban halott. Aki eddig nem ment a gyűjtőkbe kabátért nem veszi le innen sem...majd turkálókban viszont látja a gazda a kabátját...
herczeg0210
Bele ivódott az emberekbe a múltban gyakorolt szocialista hagyaték. Folyamatosan és a vége felé mindent elloptunk amit csak elértünk. Alsóbb szinten és felsőbb vezetői szinten is. Csodálkoztok? Ilyenné váltunk negyven év alatt...
1magyar
Lehetetlen lopni, hiszen mindenki viheti. Az a lényege. Nagyszerű kezdeményezés az azonnal jelentkező problémára, hidegre, azonnali válasz.
Lehet,hogy többet vitt el valaki, bizony kell egy fóliasátor alá egy embernek 5 kabát is, még az se menti meg a fázástól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.