A Momentum Mozgalom december 2-án népszavazási kezdeményezést nyújtott be a Fővárosi Választási Irodánál, a következő kérdéssel:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?”

A kérdést az FVB december 7-én hitelesítette. Ahhoz, hogy a feltett kérdésben népszavazást lehessen kiírni, 138 ezer aláírásra van szükség.

Ismét népszavazást kezdeményeztek a budapesti olimpia ellen

A NOlimpia kampány képviselői főleg egyetemisták, akit bővebben érdekel a téma, facebookos oldalukon tájékozódhat.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Csak sikerüljön...értelmes épeszű ember idehaza nem támogatja az olimpiát mert beledöglene az ország miközben a qrbán haverjai gazdagodnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kiscsillag66
Nincs még eléggé lerobbanva az ország??? Képzeljük el egy olimpia után!
Macskaszem
Kész csoda, hogy egyáltalán hitelesítették. Remélem összejön annyi aláírás.
desiro
Ha lesz szavazás, de úgy sem lesz, aki meg szavazza mind barom az ország csődbe megy!!!
Hellcat
Csak sikerüljön...értelmes épeszű ember idehaza nem támogatja az olimpiát mert beledöglene az ország miközben a qrbán haverjai gazdagodnak.
wagabund
Az egyetemisták érzik, hogy qurvangy gazdasági bukta lesz, ha megrendezhetjük...
...aztán az a nemzedék egy életen át fizetheti a már kialakulóban lévő arisztokrácia jólétét...ma még csak kőgazdagok, de holnap már született kékvérűek... Az erről szóló több száz éves kutyabőrt most cserzik...(jópénzért, ami a hallgatást is fedezi)
wagabund
@kiscsillag66: 10.52
Nos a belerokkanástól tart a jövő értelmisége...a mostani hatalom pont leszarja, hogy az utánuk következő balek gárda hogy törleszt...mert bukta lesz, csak mikor?( természetesen a "sikeres"olimpia után)
kissé felnőttem
És senki nem tud róla ez a nem semmi?
az hogy értelme is legyen plusssz 4-500 ezerrel simán meg lehetne tetézni és akkor nem mondhatna selejtesnek a választási iroda sem na uccu neki
1magyar
@wagabund: De a jelenlegi vezetőknek is vannak gyerekei,családjai. Kellene,hogy törődjön vele.
Mert az egy percig sem biztos,hogy ők továbbra is majd ebben a helyzetben maradnak a következő nemzedék- és kormányváltás után.A nép lehet, hogy őket fogja "megenni" ha már nem lesz mit.
Zeta
@wagabund: állítólag a GDP kilenc százaléka
Ebbe bizony beledöglik Magyarország!
wagabund
@1magyar: a gyerekeik védettek lesznek, hatalmas vagyonnal...akkorával, amekkorát el sem tudunk képzelni. Ők csakis sötétüvegű Bentley-vel, vagy Rolls-Royce-al fognak járni, és a nép még az autóik előtt is leveszi majd a szegénes sapkáját...

én szóltam..
wagabund
@1magyar: Ha igaz ez a 9 százalék, akkor bizony nekünk annyi. Még a 2%-is talán határeset, de a 9?

na az felér egy Gripen flottával..
kiscsillag66
@wagabund: Sajnos, így van. Ezek nem törődnek semmivel és senkivel. Mehetnének már ahová a többség kívánja.
kerekkocka
@1magyar: 12:05 Igazad van! Lassan eljön az idő, hogy .ezeknek a korcsoknak a fattyúit fogja felzabálni
1magyar
@wagabund: Na nehogy azt hidd,hogy nem tudjuk,tudják kik a felelősek és hol a pénz.
namihami
@wagabund: Nem is fognak itt élni. Már próbáltam célozni arra, hogy valamelyik karibi (ki nem adási egyezménnyel rendelkező) ország tengerpartjáról visszanézve fognak röhögni rajtunk.
Amit elvehetnek tőlük az a valós, persze lopott, vagyonuk max. 5%-a lesz csak.Ez a pharaoni felismerem-nemismerem játék is csak arra kellett, hogy az egyre bizonytalanabbá váló svájci bankok (egyre többször kiadja az adatokart) helyett egy arab bank tárolja a lopott vagyont.
Lehet, hogy a svájvci 1-2%-ért dolgozik, az arab pedig 10-ért, de azok nem adják ki a fiúk adatait és pénzét. Ilyenformán többe kerül ugyan, de biztosan jut is marad is.
quadrocopter
Aki óhajtja auz olimpiát, gyűjtse is össze az árát, de ne a közösből. A brazilok is befürödtek az olimpiával. Egy idegbeteg elmehibbant ne szórakozzon az emberek zsebére!
Nessy
Hol kell aláírni! Engem már nem valószínű, hogy érint, de az unokámnak ne kelljen adósságot törleszteni e miatt.
Ez megint olyan dolog, amit mindenki fizet, de kevesen lesznekakik meg is nézheti a versenyeket, és még kevesebben, akik a pénzűgyi nyertesei lesznek, A sportolók Párizsban vagy Los Angelesben is szerezhetnek érmet!
wagabund
@namihami: 16.29.

Pontos kórkép. Nálad a pont.
agnes200
Ha lesz népszavazás, akkor a kormány közpénzből csinál majd előtte egy hatalmas reklámkampányt az olimpia mellett, nehogy a "nem" győzzön. Mondjuk engem nem fog meggyőzni. De hát sok hülye van, aki azt hiszi, hogy ez jó nekünk, hiszen a falkavezír azt mondja.
egyvandor
A pályázati költekezéseket ez már nem veszélyezteti. Már megérte!
Ha esetleg esély lenne további, felkészülés vagy ne adj isten megrendezés címén történő közpénz költekezésre is. jönnek a zügyvédek "osztjónapot!"
egyvandor
@agnes200: Gorbánéknak mindegy milyen indokkal, de el fognak szórni annyi pénzt amit csak lehet. Ebben nem fogja tudni megakadályozni választásokig senki sem. (S mivel az ellenzéki oldalaknak köszönhetően a választást is nyerik utána sem)
Lepényleső
Mindegy hogy lesz e,a pénz már számunkra el van veszve?
öcsi55
Brazíliának 13 milliárd dollárjába az az 290 Ft számolva 3770 milliárdjába került az olimpia !Ha ezt elosztjuk az ország lakosságával 10 millióval ,377000 és még a hátralevő 7 évvel akkor kiderül, hogy minden lakosra évente 53857 millió forint jut ! Ha minden lakost keresőnek tekintünk az évi átlag bért 2 millióval számoljuk és nem költünk abszolut semmit akkor 2600 év alatt megkereshetjük az olimpia árát.Természetes ha jól számoltam ! Ennek ellenére Lázár miniszter úr kijelentette ,hogy a sport létesítmények 80% akkor is megépítik ha nem rendezünk olimpiát ! Nagyon jó lesz nekünk!!!
Eladott Ország
"Orbán G. Viktor és sleppje ugyanis pontosan tudja, amire minimális agytornával bárki rájöhet:
gyakorlatilag semmi esélyünk nincs a rendezés elnyerésére. Akkor meg minek ez a csinadratta, minek a pályázás? Egyszerű: a pályázás kiváló alkalom a haveri cégek megtömésére súlyos milliárdokkal, a közpénz újabb jelentős részének lenyúlására.
Akkor lennénk csak igazán nagy bajban, ha valamilyen csoda folytán – mondjuk minden
normális jelentkező visszalép – mégis ránk bíznák az olimpia rendezését. Emlékezzünk csak,
mekkora szerepe volt az athéni olimpiának a görög válságban, arra a tanulságra, hogy nem túl szerencsés egy viszonylag kis és korrupt országban rendezni a játékokat. Nálunk az is gond lenne, hogy hirtelen a kamu tanulmányok, tervek alapján kellene nekilátni az igazi munkának, a kifosztott fővárosban, amelyben már a tömegközlekedést is szétverték.
Ez persze csak elméleti lehetőség, valójában nincs esélyünk. Orbánéknak viszont fontos a
lenyúlás legalizálásának újabb lehetősége, ráadásul még ott van a járulékos politikai haszon."
Papuska1
Bármilyen meglepő is jelentős esélyünk van az Olimpia rendezésére! Több ok is mellettünk szól, az egyik, hogy az Olimpiák történetének tíz legsikeresebb országából csak mi nem rendezhettünk Olimpiát. Az is "unikum" a döntnököknek, hogy a "volt szovjet táborból" az első jelentkezők vagyunk. Budapest pedig gyönyörű, bár a rendezésben a vidék is szerepet kap! Döbbenetes ez a proli kishitűség! Értjük miről beszélt Horn Gyula! Persze a baloldal egy részének tényleg ciki lenne, ha a közép-Európai körből mi rendeznénk először Olimpiát, hiszen az egy minőségi mutató is lenne. (Biztos vagyok benne, hogy balról is lennének büszkék nem is kevesen!) A kishitűség és kisstílűség kontrázta meg a világkiállítást is, és vetette vissza a gazdaságot minimum 10 évvel! Ha nem merünk nagyok lenni, ha nem fektetünk be a jövőbe, soha nem mászunk ki a nyomorból! Hiába osztogatjuk szét a pénzt a "rászorulók" között, az csepp a tengerben! Ha megsokszorozzuk a pénzt, abból már többeknek juthat, persze nem azonnal! A türelem hiányzott és a jövő látása az előző szoci kormányokból is. Olimpia helyett a csődbe sikerült vinni minket! Az elmaradt világkiállítás elmaradt beruházásokat eredményezett Ebből nem lehetett tanulni?
Pergető
Lehet a kiadásokkal riogatni bennünket, de magam olimpia párti vagyok. Ez a kis ország, ha rendezhetne egy nyári olimpiát, az hatalmas presztizsnövelő tett lenne!
eszegfu
@Pergető: 10:34 Csak ugy elvileg... A pesztizs jelentése: befolyás, becsület, tekintély, tisztelet... ebből melyik lenne, amit "növelő" tényezőként számba vehetnénk. Szerintem először is meg kellene teremteni, ill. ki kellene vivnunk mások elismerését, vagyis az ország "presztizsét" -- ami nincs -- utána lehet azt "növelni"... nem gondolod?!
Pergető
@eszegfu: Ha olimpiát rendezhetnénk, bekerülnénk abba az elit klubba, akik már megtették ezt előttünk. Nekem nem tetszik az, hogy merjünk kicsik lenni!
Igen is a magyarokban van tehetség, elszántság, ész és ezt sokszor bizonyítottuk már a világnak!
Az, hogy te lesajnálsz bennünket, nem jelenti azt, hogy ne lenne jó hírünk a világban!
eszegfu
@Pergető: Én meg rendkivül sajnálom, hogy nem érted meg a szándékomat, vagyis azt, hogy növelni csak azt lehet, ami már van! Csak 1 dolgot irjál: miben van "jó hirünk a világban", mint országnak...mi az, amiben esetleg a "legek" vagyunk? A másik: gondold át, hogy ez az "elit klubba" kerülésünk mennyibe kerülne az országnak...tudod, ha lenne valami kis tartalékunk, amiből legalább egy részét finanszirozni lehetne... És ez még mindig nem a "lesajnálás", hanem inkább racionalizmus részemről.
Pergető
@eszegfu: Vegyük a Nobel díjasainkat, művészeinket, olimpiai aranyérmeinket. Népesség szám arányában nagyon elöl járunk!
Ha Orbán kevesebb stadiont épít, simán lenne pénzünk az olimpia megrendezésére!
Az, hogy most Orbán vezeti az országot, nem hinném, hogy a megítélésünket komolyabban befolyásolná!
Sziszifusz
@Pergető: 10:54
A görögök is rendeztek olimpiát és valóban bekerültek az "elit klubba". Vagy talán mégsem ?
Úgy rémlik, hogy a gazdaságuk is szárnyakra kapott. Vagy talán mégsem ?
Gazdaságuk is fellendült. Vagy talán mégsem ?
Mi magyarok majd megmutatnánk, hogy az olimpia rendezésének költségei a korábbiakkal ellentétben, nálunk nem 8-10 szerese lenne a tervezettnek. Vagy talán mégsem ?

" Ábrándozás az élet megrontója, mely kancsalul festett egekbe néz "
eszegfu
@Pergető: Na látod, pont erre akartam kilyukadni! Valóban vannak hires magyarok, de már ne is haragudj, az nem Magyarország érdeme... mint ahogyan én mondjuk csak egy "jó családanya" vagyok, az sem az ország érdeme. Én olyanokra gondoltam, hogy pl. legjobb az általános iskolai képzés, vagy a legalacsonyabb ÁFA-ju ország, esetleg a szenvedélybetegség megelőzésére a GDP-ből a legtöbbet forditjuk, vagy minden iskolában van tornaterem, mert a TAO pénzeket ide lehetne irányitani, vagy a legkisebb adókkal rendelkező ország vagyunk, esetleg számszerüen a legkevesebb adóféleség van. Érdekes azért: látod, hogy O.V. sok stadiont épit, amiből kitelne az olimpia, a köv. mondatodban pedig szerinted "megitélésünket komolyabban nem befolyásolja", hogy O.V. vezeti az országot. . Nekem meg az a véleményem, hogy pontosan O.V. miatt "gyengébb" az általános megitélésünk. Attól, hogy véleményünk eltér, még elfogadom Te másképpen látod.
Eladott Ország
@Pergető: @eszegfu: " Mari néninek Röjtökmuzsaj­alsón semmi más nem hiányzik a virágzó egzisztenciájához, mint egy budapesti olimpia. Miért van az, hogy a küldetéstudat eldöntötte, hogy márpedig olimpiát rendezünk, ha a taknyán csúszik egy egész ország, akkor is, és seggnyalók hada, önálló gondolkodásra a tragédia árnyékában sem hajlandó Szabó Lászlók gyülekezete lihegve hinti a mantrát, hogy minden érv mellettünk szól? Miért van az, hogy miközben egészséges lelkületű országokban, ahol nem verik féltéglával a mellüket naponta, hogy ők azért értékesek, mert németek, svédek, vagy olaszok, ott az ország és az érintett települések vezetői a racionális ­gazdasági érdekek mentén, az emberek megkérdezésével döntik el, hogy eladósítják évtizedekre az országukat, városaikat, vagy leülnek a seggükre, Magyarországon a túlárazott közbeszerzések árnyékából óbégatják, hogy olimpia nélkül nem nemzet a nemzet?" Lényeg, hogy a fideszes oligarcha minél többet tudjon harácsolni.
papa.49
Azért nem ártana végig gondolni,hogy várhatóan kb. az éves össztermék érték KÉTSZERESÉBE kerülne ez a buli, ha sokat lopnak ott fent akkor a HÁROMSZOROSÁBA, honnan is lenne ennyi pénz, kölcsön nem adnak ennyit az biztos akkor kiárusítják az ország részeit a külföldnek, vagy mi lesz, FEL KÉNE ÉBREDNI MÁR VÉGRE AZ OLIMPIA NEM A MI KATEGÓRIÁNK!!!
eszegfu
@papa.49: A napokban is az a hir járta, hogy kölcsönt kell felvennünk... már nem emlékszem az indokára...vagyis az ország napi müködéséhez is hitelekre van szükségünk...aztán jön a letelepedési kötvények visszavásárlása + Paks2 és akkor még az olimpia?! Ja és a metró felujitására meg nincs pénz!
papa.49
@eszegfu: Szerintem a kassza üres, sőt már fel is seperték a pénz helyét, ha az Unió becsukja a bugyellárist lehúzhatjuk a redőnyt!!!
eszegfu
@papa.49: Valahogy ugy... hiszen Varga is abban reménykedik, hogy "beindulnak" az uniós pénzek az idén, mert ez az egyik tényezője az idei "csodás", kiugró gazdasági évnek!
papa.49
@eszegfu: Az ,,ugrándozás vége,, valószínű seggre esés lesz mint mindig most is!!!
papa.49
@eszegfu: Nem semmi 1200 milliárd forintról szól a történet, na de ezt is vissza kell egyszer fizetni kamatostól!!!
prime777
@Papuska1: Ha Orbánék nem akarnának olimpiát akkor te most azt ecsetelnéd itt, miért nem szabad nekünk megrendezni azt.
Ti fideszes hülyék olyan egyszerűek vagytok.
Amit a vezér mond csak az a jó és támogatandó.
Gumiszoba kellene nektek nem más,az ország jövőjét vettétek el a szervilis majom, komcsihűbéres talpnyaló viselkedésetekkel.
Pergető
@eszegfu: Nem tisztem Orbán politikáját sem dicsérni, sem elítélni! Nem értek egyet ezzel a stadion építési lázzal, de tudomásul veszem, hogy a Fidesz kormányoz és ők ezt tartják jónak.
Véleményem szerint, lehet, hogy drága lenne az olimpia megrendezése, de személy szerint örülnék neki, ha Magyarországot a megrendezés megtiszteltetése érné!
eszegfu
@papa.49: Lehet, hogy nem lehet párhuzamot vonni (az olimpiával), de ha megnézzük a 2015 milánói világkiállitásra készült sámán dobot: eredetileg 2,45 milliárdból épült volna meg, de a vége 6 milliárd lett! Nem kellett az olaszoknak, haza kell szállitanunk, mely eredetileg 650 milliót szántak, de már 2 milliárdnál tartanak! (Arról nincs hir, hogy már M.o-n van.) Na kb. ennyire lesz "gáz" az olimpia nekünk!:(
Pergető
@Eladott Ország: Na ez is egy vélemény! Most akkor semmit ne merjünk többé elvállalni, mert lehet, hogy drága? Nem lehet mindenen kicsinyeskedni!
Nessy
@Pergető: Nem bizony! Lásd Vizes VB. Jelenleg a tervezett összeg négyszeresénél tartunk, és még nincs vége! Továbbá nincs megoldva a közlekedés sem. De hát kicsire nem adunk, nagy meg nem számít!
eszegfu
@Pergető: Ez teljesen világos! Ha igy veszem, akkor egyetlen embernek sem az a "tisztje", hogy bárkit is dicsérjen, vagy elitéljen, de attól még lehet véleménye mindenkinek. Azt is értem, hogy a Fidesz kormányoz és az ország vezetése azt tartja jónak, amit O.V. annak lát, mert ugye "minden szentnek maga felé hajlik a keze", vagyis ez bármilyen szinezetü kormányra érvényes. De azt ne akard velem elhitetni, hogy ezt simán, gondokodás nélkül tudomásul lehet venni! Csak egy költői kérdés: ha a szocialista kormányok valamelyike ezt teszi, azt is képes vagy elfogadni (csak azért ezt az 1 kormányt hozom példának, mert az MDF már nincs, tehát a rendszerváltás után csak a szocik és a fideszesek kormányoztak)?! Ez már nem a "csábitás trükkje", hanem "kábitás trükkje".:))
Pergető
@eszegfu: Tényleg annak örülnék, ha ebben a kérdésben lenne népszavazás. Döntse el az ország népe, hogy akar- e olimpiát, vagy nem! Ha leszavazzák, hát többet ne essen szó róla, de ha megszavazzák, ne legyen több fanyalgás!
Szerintem ez lenne a legkorrektebb!
Eladott Ország
@Pergető: Valamennyi közpénzen megvalósuló beruházásunk, kezdve a játszótértől, útépítéstől, a vizes vb.-ig többszörösen túlárazott lett. Ezenkívül nincs egyetlen egy ország, aki az olimpiából gazdaságosan ki jött volna és itt elsősorban nem a csődben lévő görögökre gondolok (bár az átlag görög életszívonallal az átlag magyar szívesen cserélne). Az előirányzott költségek valamennyi pályázó országnál az előirányzathoz képest többszörösébe került. Amikor a csupasz seggünk kivan a nadrágból és hozzá ér a hideg falhoz, ne rendezzünk olimpiát, azért hogy a fideszes oligarcha tovább zsírosodjon közpénzből. Ennyi.
Pergető
@Eladott Ország: Nekem nem azért szimpatikus az olimpia ötlete, mert pártolnám a lenyúlásokat, túlárazásokat. Maga az olimpiai eszme és ennek a nagyszerűsége fogott meg!
Ráadásul, ami felépül az olimpia miatt, azokat mégis csak mi fogjuk használni!
quadrocopter
Szmpátiábül nem érdemes olimpiát vállalni, aki ,mégis, az fizesse is ki!

- Három városnak érhette meg olimpiát rendezni az elmúlt 120 évben ...
tldr.444.hu/.../harom-varosnak-erhette-meg-olimpiat-rendezni-az-elmult-120-evben-es-...

- A brazilok már bánják, hogy belevágtak az olimpiába - Origo
www.origo.hu/olimpia.../20160727-olimpia-rioi-olimpia-kozvelemenykutatas.html

- Tízmilliárd dolláros bukta a riói olimpia - NLCafé
www.nlcafe.hu/ezvan/20160829/olimpia-rendezes-kozgazdasz/

- Index - Gazdaság - A NOB-nak és a politikusoknak éri meg az olimpia ...
index.hu/.../a_nob-nak_es_a_politikusoknak_eri_meg_az_olimpia_egy_erre_szakoso...

- A férfiak is szülhetnek, ha ez az olimpia veszteséges lesz 24.hu
24.hu/sport/2015/06/23/a-ferfiak-is-szulhetnek-ha-ez-az-olimpia-veszteseges-lesz/
2015. jún. 23. - “Az olimpia egy gazdasági kudarc, mivel London teljesen üres: a hotelek, éttermek, utcák. Úgy tűnik, London teljesen üres. Egy zombiváros” ...

van ám még, ha valakit érdekelne a téma+
papa.49
@eszegfu: A ,,sámándob,, úton van Karcagra, mert annak a fazékvas, meg lütyőmiska városában kell állnia)))))))))
Hogy inkább lógnának mindketten a lámpavason!!!
eszegfu
@papa.49: 16:44 Ez biztos?! Szerinted már meg is érkezett Karcagra?! Nekem vannak kételyeim, hiszen a világkiállitás 2015. okt. 31-ig tartott, majd csak a 2016. aug. 24-i Magyar Közlönyben hozták az a határozatot, hogy Karcagra kerül... tehát a "papir" 10 hónapi "munkába" került, és tavaly aug. óta alig 5 hónap telt el... képesek ennyi idő alatt realizálni a szállitást?!
papa.49
@eszegfu: Még nem dicsekedtek, hogy megérkezett, ezért írtam úton van, hogy merre kitudja, lehet hogy nyugatfele indultak el vele akkor eltart egy ideig a világ körüli út!!!
Papuska1
@desiro: @Sziszifusz: Nem csoda, hogy a görögök tönkrementek. A baloldali vezetés szórta a pénzt az embereknek, a jövővel nem törődve. Pont úgy, ahogy a mi baloldalunk is tette annakidején. Mi is a csőd szélére sodródtunk ezért! Nem néhány évre, hanem évtizedekre kell előre gondolkodni. Egyébként az Olimpiai kiadások jelentős részét már magyar és nem magyar cégek előre vállalták. Persze kell a közpénz is, de egyébként is szükség van építkezésekre. A sport és a közlekedési beruházások javát olimpiától függetlenül megcsináljuk. Az olimpiai falu közel 3 ezer bérlakást és szociális bérlakást jelent az olimpia után. Nincs rá szükség? Az, hogy egy Olimpia számszakilag veszteséges, az a legkevésbé sem jelenti azt, hogy összességében a piac számára veszteséges. Brazíliában is ez történt. Igaz, az állam átmenetileg veszített, de a brazil gazdaság felmenő ágba került. Azzal, hogy egy csomó menthetetlen, szociálisan és mentálisan leépült ember több alkoholt és drogot fogyasszon a kocsmárosok és a drogcsempészek meg gazdagodjanak nem oldotok meg semmit. Pontosan látszott ez a szocialista szociálpolitikán. Egy csomó elfolyó pénz, aminek semmi foganatja, kétszer annyi alkoholista és munkakerülő és végén a csőd szélén volt az ország. Ez miért jobb, mint megteremteni egy alapot, amiből már nemzetben gondolkodhatunk! Tartalékaink csak a határ túlsó oldala mellett vannak, de senkinek nincs hasonló tartaléka Európában, mint nekünk! Ezt se értitek!
eszegfu
@papa.49: 12:34 Na ne csináld ezt az én "vén fejemmel"!:))) Tényleg komolyan vettelek!:))
papa.49
@eszegfu: Nem akarlak átverni nincs is miért,meg nem is szokásom, csupán annyit tudok egy,két karcagi embertől (akiknek a szavában megbízom) hogy állítólag úton van, de hogy merre, vagy mikor ér célba arról nincs hír, most már te is annyit tudsz mint én...
eszegfu
@papa.49: Kösz.! Ez akkor olyan, mint amikor a 40 év alatt volt u.n. "uton lévő készlet", vagyis a termék már elhagyta a gyártót, de még a vevőhöz nem érkezett meg és minden év dec. 31-én ezt kerestük.:)
Pergető
Nem tanul az ellenzék! Megint belerohan egy nagy pofonba! Meg is érdemlik!
öcsi55
@Papuska1: Igazad van a baloldali görög vezetés szórta a pénzt ! Mire is ? Az olimpiára ! Az után következett a csőd ! Ha jól értesültem idén 1000 milliárd Ft hitelt veszünk fel,a brazil olimpia meg a mai árfolyamon 3770 milliárd Ft került . Igaz Rióban az olimpia alatt már nem tudták a közalkalmazottakat fizetni,de "nem úr az aki nem pazarol" tartja a mondás.Merjünk nagyot álmodni,majd legfeljebb felébredünk arra,hogy bilibe lóg a kezünk és szart markolunk.
Papuska1
@öcsi55: Az Olimpia megrendezésére nem készülünk hitelt felvenni. Pont ez a lényeg! Jelenleg arra kell hiteleket felvennünk, hogy a régi hiteleink kamatait törlesszük. Az államadósság szerencsére lassan, de biztosan csökken. Ezt a számok is igazolják. Kétharmados törvény garantálja, hogy nem fog nőni! Nem is fog. Lehet másképp is Olimpiát rendezni. A vizes eseményekre kész az infrastruktúra. Jó néhány sportágat visznek le vidékre. Ott is megépültek a kellő sportlétesítmények. Számos beruházást magyar, vagy külföldi vállalkozók építenek, további hasznosítás jogáért cserében. A létesítmények 70%-a a tervek szerint ilyen lesz. A görögök pedig nem Olimpiára, hanem fedezet nélküli jóléti kiadásokra verték el a pénzüket,bár az Olimpiát sem a miáltalunk tervezett szellemben rendezték és finanszírozták. El nem adósodhatunk, a költségvetési törvény szerint nem nőhet az adósságunk! Ettől meg lehet nyugodni! Persze szét sem lehet szórni a pénzeket segélyre és munkával nem fedezett bérnövekedésre. Ez meg így helyes!
papa.49
@Papuska1: Na innen szar felébredni))))))))))))))
öcsi55
@Papuska1: Nagyon kíváncsi lennék honnan vennék, alaphangon 4000 milliárd Ft hitel felvétel nélkül. De ha az általad említett vizes eseményekre készült létesítményekre gondolva,aminek az eredeti költségvetése 25 milliárd Ft volt,aztán 51 milliárdból felépítették, akkor jóval többre gondolhatunk.Mérték adó jobb oldali közgazdászok szerint,Mellár Tamás,László Csaba,Járai Zsigmond,az ország gazdasági helyzete közel sem olyan jó ,mint azt a kormánytól függő média azt sulykolja.Az állam adósság is úgy csökken,hogy közben nő (Matolcsi féle unortodox pénzügy).Európai országokhoz képest (a kivándorlást kivéve) az utolsó helyeket foglaljuk el.A vidékre levitt sportlétesítményeket a játékok után ki fogja fenntartani és ki használja? Úgy járunk,mint a felcsúti stadionnal 1800 lakosra építettek egy 3800 fős létesítményt aminek a fenntartása milliókba kerül ! Kell ez nekünk ?
Papuska1
@öcsi55: Először is kölcsön felvételéről az első pillanattól nincs szó. A finanszírozás jelentős részére vannak olyan befektetők, akik látnak fantáziát a létesítmények későbbi hasznosításából. Már most jelentős számú ilyen irányú előszerződés van. Budapest jó üzletnek látszik és nekünk is jó, ha magántőkét tudunk bevonni a fejléstrésekbe, ráadásul, mivel a befektető megtérülést akar, rendezvények, versenyek események garanciáját láthatjuk az Olimpia után is. A tervezet szerint gyakorlatilag minden maradhat a lebonyolítás után. Az Olimpiai falu lakópark lesz. A sportlétesítmények nagy részét a terv szerint a már lekötött világversenyek miatt úgy is meg kívánják építeni a PE-CSA lebontása után kell sportcsarnok méretű terem a fővárosba, lehet, hogy nem is egy, mert minden fesztiválunk telt házzal megy. Végül pedig az Olimpiának semmi köze nem volt a Görögök eladósodásához. A lebonyolításhoz a jogokért (közvetítés, jegyértékesítés csatlakozó rendezvények) általában az Olimpiai Bizottság és vállalkozók adnak pénzt. Az új "olcsó olimpia" elv szerint veszteség esélyes játékokra nem is adnak engedélyt!
bencemacska
@Sziszifusz: január 11:10

Nálad az igazság és a pont!!!
bencemacska
@eszegfu: január 16, 13:29
A lejáró kölcsönök kiváltására és a kamatokra kell kölcsönt felvennünk!
(Amikor nőnek a kamatlábak!!!)
bencemacska
@Pergető: január 16, 14:11
Olyant kell elvállalni, ami a megvalósulás (beruházás) után munkahelyeket teremt és hasznot termel!!!
Az okosok így csinálják!!!
Az olimpia csak pénzt visz még utána is . A feleslegessé váló építmények állag megóvását meg kell oldani, és őrizni, vagy lebontani kell! Az mind pénzt visz és nem hoz!!!
quadrocopter
A szép és reménykedő rizsa helyett betettem feljebb néhány linket, hogy mennyire éri meg milliárokkal stadionozni!

Egy olyan országban, ahol az átadás másnapján már szervezni lehet a renoválást, nincs értelme nagy mellénnyel, az adózók terhére Mágnás Miskát játszani!
Mert kétsége senkinek ne legyen, nem Mészáros Lőrinc és tzársai fogják kifizetni a cehet, hanem minden adózóra több millió esik le! Egy olyan országban, ahol 10,000 darab csókos és üzleti haver igen nívós életszínvonalon tengődik, a többinek kilátása sincs a minőségibb életre!
Egy szűk érdekcsoportnak éri meg az olimpia, azoknak akinek kiosztják haveri alapon az infrastruktúra kiépítését, ismét lehet alkalmazni a sajátos hungarikumként működő túlárazásokat- büntetlenül!

Amíg egy országban a többség nem elfogadható, XXI.szd.i életszínvonalon létezik, addig semmi szükség ezermilliárdos elherdálásra! Az üres stadionok a példák!

Az pedig nemzethí altatómese, hogy presztízsnöovelkő hozadéka is lenne az olimpiának, mert ki emléxik már a kínaira, a fészek alakú stadionra? Kína felfutása nem a stadionjainak és az olimpinak köszönhető!

A haveri csinált milliárdosok dobják össze a lét, ne a szándékosan alacsony életnívón tartott adózók fizessék meg az urimurit!
bencemacska
Aki bízik az olimpia gazdasági hasznában, hozzon létre egy Nyrt-t, vigye tőzsdére, adja el a részvényeket vállalkozásoknak, magán személyeknek, stb, és abból fedezze a költségeket!
Bízzon az olimpiát szerető, és azt itthon megrendezni kívánó gazdagok befektetési hajlandóságában.
Én inkább kenyeret vásárolok és nem olimpiai részvényt!
quadrocopter
@bencemacska: Ez a Nagy BulI! Személyes hobbikat közpénzből űzni!
eszegfu
@bencemacska: tegnap 17:54 Igaz... pont akkor, "amikor nőnek a kamatlábak"! Ez a növekedés viszont szinte kiszámitható volt, hiszen 4 évvel ezelőtt 6,75 % volt, mig mostanra csak 0,9 % a jegybanki kamat, vagyis már nincs hova csökkenteni és ezen a szinten már nem is tartható sokáig. Nem akarok vészmadár lenni, de ha megindul felfele, akkor a forintositott devizahitelesek megint bajba kerülnek, mert a bankok emelni fogják a kamat mértékét.
bencemacska
@eszegfu: Pedig emelkedni fognak, mert a válságok ciklikusak, és így a kamatmozgások is.
A jóslat nem tőlem származik, hanem egy brókertől! ha rosszul "jósolt" agyonütöm!!!-:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.