Embertelen körülmények közt tartják a menedékkérőket a körmendi táborban – véli a Magyar Helsinki Bizottság, akik az ügyben Székely László ombudsmanhoz fordultak – írja a 444.

A táborban a sátrakat fatüzelésű kályháknak kéne melegítik, ezek azonban jelenleg nem sokat érnek, a sátrakban rendkívül hideg van. Nincs rendes világítás sem, a táborban 20-30 ember fázik a sötétben.

Hiába fáznak a menedékkérők, nem viszik másik táborba őket

Az országban vannak táborok, amelyek jobb körülményeket biztosítanak, például a közeli Vámosszabadiban. Ezekben szabad hely is lenne.

Civil szervezetek is felajánlották már, hogy gondoskodnának a menedékkérők elhelyezéséről, emellett az összes lakó hivatalosan is kérte, hogy elhagyhassa a tábort, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal mégis elutasította a kérelmüket.

A Helsinki Bizottság arra kéri az ombudsmant, intézkedjen, hogy egyetlen ember se éljen ilyen körülmények között az országban.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
"Hiába fáznak a menedékkérők, nem viszik másik táborba őket"

Akkor hajrá!

Irány Görögország.
Ott melegebb van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
"Hiába fáznak a menedékkérők, nem viszik másik táborba őket"

Akkor hajrá!

Irány Görögország.
Ott melegebb van.
justhpeter
A lakosság legalább képet kap arról, hogy amikor majd elfogynak az uniós pénzek, de a haverok még mindig éhesek lesznek, akkor majd mi vár ránk.
Nincs másról szó, mint az aljasság tobzódásáról.
verőce21
Nem kellett volna eljönniük a menedékkérőknek a jó meleg hazájukból ide.
elnyomott
"A Helsinki Bizottság arra kéri az ombudsmant, intézkedjen, hogy egyetlen ember se élhessen ilyen körülmények között az országban."

És a magyarjaink, akik sorra fagynak meg? Nálunk nem egyetlen ember, hanem sok száz, ezer ember él ilyen körülmények között az országban!
Nessy
Legalább megismerik a "magyaros vendégszeretet"!
Egyébként tényleg elég lenne a határon egy két nagy tábla, egy klasszikus idézettel: " Ember, ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel"!
wagabund
a híradóban először a fázó migránsokat utatják, majd később a szintén fázó, de legalább házikóban lakó, szerényen fűtő nagylétszámú cigánycsaládot..(akik azért nem vihetik el az irtáságat, mert nem jutna mindenkinek, és abból verekedés támadna...inkább nem vihet senki, hanem el kell égetni az út mellett...így igazságos...mondta a falu főnöke)

a migránsok mindenkihez elmentek panaszra, aki él és mozog, a lehetetlen körülményeik, és a gyalázatos bánásmód miatt...többet vártak európától..csalódtak...illetve csalódottak.

persze a szendvics nem kell, mert mit tudni mi van benne...
verőce21
@wagabund: (21:59) Két éve, amikor takarítottam az erdőmet, minden környékbelinek egy m3 fát adományoztam, méteres darabokra vágva. De behordattam mindenkinek az udvarába, az erdőgazdasággal, mert ha csak úgy ott hagyom az erőszélen, hogy el lehet vinni – úgy ahogy írod -, elhordták volna az erdőt is.
Ki tudja azt, melyiket viszik, ha szabad?

("Igaza van Pió atyának, ész kell a jótéteményhez is!”) :)
Eladott Ország
"Szégyenletes. 20-30 darab embert nem képesek/nem hajlandóak emberhez méltó módon
elhelyezni, ellátni a téli hidegben (most pont nem az van, amikor rájuk olvad a katonai sátor a 43 fokban), de zsigerből lesorosbérencezik azt az egyházi embert, aki kilóg az embertelenség
sorából. Sikerült szívós munkával és rengeteg elégetett közpénzmilliárddal a krónikus lélekhalál (az agysorvadáson már túl vagyunk) állapotába terelni ezt az országot. Ahol a Krisztus tanítását követő plébánost a propagandával feltüzelt, magát különlegesen kereszténynek tartó nép leköpi, az egyháza pedig elfordul tőle. Ahol lassan a minimális emberség főbenjáró bűnnek minősül, ott nem tegnap óta nincs kultúra, amit félteni kellene attól, hogy elveszik. Kisstílű, undorító, legalja. Semjének, Harrachok katolikus anyaszentegyháza, kereszténység a javából, az. Pátosz­ és kenetteljes ömlengések, nulla emberség és csontig benyalás a gyűlölet nemzeti kormányának, a milliárdokat osztogató maffiavezér alfelének serény nyaldosása közben. Csillapíthatatlan vágy a pénz és a hatalom iránt. A keresztényi szeretet, a körömfeketényi szolidaritás helyett a katolikus egyház a kormány seggébe bújva élen jár a gyűlöletkeltésben. Lesújtó kórkép ez az erkölcsi rothadásról, ami ezt a műkeresztény hányinger bandát jellemzi."
kukac50
Ez a Fidesz -KDNP szégyene! Emberségből egyes! Uniós pénzből felújították a Debreceni állomást amit a bevándorlók ellátására kaptunk akkor most miért nem viszik Őket oda?
Kell valamelyik Fideszesnek vagy barátnak a felújított befogadó állomás kevés pénzért vagy ingyen ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.