Akár 80 ezer forintos alapnyugdíj is bevezetésre kerülhet, ha elfogadják a szakszervezetek javaslatát – írja a pénzcentrum.

Szociális katasztrófához vezethet, ha a nyugdíjak emelése csak 1-2 százalékos szinten marad, miközben a reálbérek növekedése továbbra is 6-7 százalék között mozog – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke. A kialakult helyzetre megoldást jelentene a MASZSZ által javasolt 80 ezer forintos alapnyugdíj bevezetése, erről társadalmi vitát kell folytatni.

80 ezer forintos alapnyugdíj jöhet

Az elnök a szakszervezetek előtt álló idei feladatok közé sorolta a sztrájk jog, a munka törvénykönyve és a korkedvezményes nyugdíj ügyének a rendezését is. Az egyeztetések gyorsítása érdekében még a napokban levélben fordul majd Cseresznyés Péterhez, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárához.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Hát persze...Látom,,vége az ünnepeknek...Mi ez az élénkség a szakszervezetekben ??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Épp ma jött meg az emelés a rokonomnak. Kapaszkodjatok! Kemény 950 ft-ot emeltek neki! Sajnos, ez a banda nem szavazza meg, pedig nagyon is jogos lenne hogy ennyi legyen az alapnyugdíj.
Jozefina
Amig sok féleszű nyugdíjas imádkozik orbánért, addig nem lesz semm, de ha az ima helyett esetlág észheztérnek, akkor akár 100 ezer fölé is mehet az alap nyugdíj. Nem ob-én, nem a kormányon, csupán a nyugdíjasokon múlik!!!
r2d2
JÖHET? Túl sok már a feltételes mód!
Pergető
Na, ha ezt a választásokra időzíti a Fidesz, akkor lesz az ellenzék bajban. Ezt nincs mivel űberelni. Ha a csóróknak hirtelen ennyire emelkedik a nyugdíja, hogy lehet majd eladni a népnyúzó, szegénységet generáló Fidesz képét?
radios45
@Pergető: Na ja, 2018-ra biztosan kitalálnak majd valami kedvezőt a szegény nélkülöző nyuggereknek, és a közmunkásoknak is, aztán ha megszavazza öket a nép, majd módosítják, visszavonják az egészet, ahogy van..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.