Akár 80 ezer forintos alapnyugdíj is bevezetésre kerülhet, ha elfogadják a szakszervezetek javaslatát – írja a pénzcentrum.

Szociális katasztrófához vezethet, ha a nyugdíjak emelése csak 1-2 százalékos szinten marad, miközben a reálbérek növekedése továbbra is 6-7 százalék között mozog – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke. A kialakult helyzetre megoldást jelentene a MASZSZ által javasolt 80 ezer forintos alapnyugdíj bevezetése, erről társadalmi vitát kell folytatni.

80 ezer forintos alapnyugdíj jöhet

Az elnök a szakszervezetek előtt álló idei feladatok közé sorolta a sztrájk jog, a munka törvénykönyve és a korkedvezményes nyugdíj ügyének a rendezését is. Az egyeztetések gyorsítása érdekében még a napokban levélben fordul majd Cseresznyés Péterhez, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárához.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Hát persze...Látom,,vége az ünnepeknek...Mi ez az élénkség a szakszervezetekben ??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Hát persze...Látom,,vége az ünnepeknek...Mi ez az élénkség a szakszervezetekben ??
papa.49
@Clavigo: Elfogyott a bejgli, meg a bor, hát kimozdulnak a meleg szobából...
Zeta
Illő már tenni valamit.
Mindent hagytak a szakszervezetek, semmit nem tettek a változtatások ellen ! Lásd a MTK.
Clavigo
@papa.49: @Zeta: Majd "egyeztetnek " a Gazdaállattal...De hova tűnt Gallóné ??
vadsanca
Majd ha a melósok minimál-bére is élhető szintre lesz emelve - a jelenlegi árakhoz képest min 150ezer nettó, 8 órás munkaidővel számolva pótlékok nélkül- akkor lehet erről tárgyalni. Az aktívan dolgozóknak is meg kell élni, emellett a felnövekvő család is ott van, akikről még gondoskodni kell. A jelenlegi árak szerint ez nem olcsó mulatság.
Amúgy meg ne azért dolgozzon a melós a jelenlegi bértábla szerint, hogy még többet el lehessen sumákolni.
Valószínű nem szerelemből dolgoznak sokan nyugaton.
quadrocopter
Csöbörből vödörbe, ugyanis minden jelentősebb, nagy tömegű béremelést, azonnal követ az áremelések sorozata is, mint jelenleg!
A kiskereskedelmi cégek többségénél megvolt a leltár, az új beárazás, kereskedelmi cikk fakjtától függően emelkedtek az év első napjaiban az árak!
Hellcat
Na ez a nap vicce...ahol a 10 ezres nyuggerszavazatvásárlás is a vésztartalékból ment ott majd hirtelen 80k lesz az alapnyugdíj
Eladott Ország
http://ado.hu/rovatok/tb-nyugdij/szlovakiaban...
Szlovákiában bevezették a minmálnyugdíjat.
A minimál-nyugdíj összege a nyugdíjjogosultak által ledolgozott évek függvényében változik majd. Annak alsó összeghatára - amely harminc évi nyugdíjjárulék fizetést feltételez - a mindenkori létminimum 136 százaléka lesz, ez jelenleg Szlovákiában mintegy 270 euró (megközelítőleg 80 ezer forint).
Nálunk a plebejus kormány sikert óbégató kormányzása helyett eljöhetne a cselekvés ideje.
verőce21
@Hellcat: (22:34) Nem is lesz semmiféle minimálnyugdíj emelés. Akkora áremelés követné, hogy belerokkanna az egész ország és az állam.
papa.49
Ez csak a ,,szakadj meg szervezet,, kitalációja, a kontár elkurmány még csak napirendre se veszi, hiszen akkor kevesebb lesz az ellopható suska!!!
cs.n.
"a napokban levélben fordul majd Cseresznyés Péterhez"
Az meg majd röhög egyet, és kukázza a levelet.
nevemnick
Az az érzésem, hogy nem ennek az Istennek az idejében.
Mert most a vezír dik...tál.
papa.49
@cs.n.: NJem kukázza hanem irattározza a kukába))))))))))))
Desischado
Épp ma jött meg az emelés a rokonomnak. Kapaszkodjatok! Kemény 950 ft-ot emeltek neki! Sajnos, ez a banda nem szavazza meg, pedig nagyon is jogos lenne hogy ennyi legyen az alapnyugdíj.
Jozefina
Amig sok féleszű nyugdíjas imádkozik orbánért, addig nem lesz semm, de ha az ima helyett esetlág észheztérnek, akkor akár 100 ezer fölé is mehet az alap nyugdíj. Nem ob-én, nem a kormányon, csupán a nyugdíjasokon múlik!!!
r2d2
JÖHET? Túl sok már a feltételes mód!
Pergető
Na, ha ezt a választásokra időzíti a Fidesz, akkor lesz az ellenzék bajban. Ezt nincs mivel űberelni. Ha a csóróknak hirtelen ennyire emelkedik a nyugdíja, hogy lehet majd eladni a népnyúzó, szegénységet generáló Fidesz képét?
radios45
@Pergető: Na ja, 2018-ra biztosan kitalálnak majd valami kedvezőt a szegény nélkülöző nyuggereknek, és a közmunkásoknak is, aztán ha megszavazza öket a nép, majd módosítják, visszavonják az egészet, ahogy van..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél