A napok óta tartó intenzív havazás az egész ország életét megnehezítette, de a helyzet igazán kritikussá az 1987. január 11-éről január 12-ére virradó éjjel változott. Budapest útjait 30-50 cm hó fedte, s még a főbb közlekedési utak eltakarítása is akadozott.

Forrás: octa.hu
Feltöltő: -pity-
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Pápán voltam katona... A körlet első emeletéig ért a hó... A repcsik mozdulni sem tudtak.. Vérhólyagosra hólapátoltuk a kezeinket...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
...Kelenföld környékén minden villamos-busz állt...egy 72-es csuklós hóban elakdva állt valahol a hófúvásban. amúgy igencsak mínusz tíz , de inkább húsz alatt volt egy hétig az ájer..

Tegye fel a kezét, aki akkor hallott megfagyott emberekről, hajléktalanokról, ételosztásról..

bezzeg a régi szép idők...hajaj..ma már?
nyanya001
@wagabund: Bizony bezzeg ,,,,,, :)
Azok a régi szép telek :)
wagabund
@nyanya001: most már nevetünk, de azokban a napokban nemigen...
nameg az ötvenes évek..(az én öregjeim is azt mondták..bezzeg negyvenegyben...az volt a tél...stb...stb)
simmering73
Hogyne. A Rákóczi úton sétáltunk hosszába, gyakorlatilag megszünt a közlekedés. A munkahelyünkre hozták teherautóval a kenyeret.
eszegfu
Bp-en valóban leállt a közlekedés, viszont -- szerintem -- az emberek soha sem voltak ennyire közel egymáshoz... vadidegenek kis csapatokba verődve indultak neki az utnak, hátha közlekedik valami. Fujt a szél, de nem fáztunk, mert szinte hegymászásnak tünt a hó... közben jókat dumáltunk, nevetgéltünk... nem voltunk elkeseredve. 1x csak Kelenföldről a Tétényi uton megállt a busz, felszálltunk és a sofőr "kérésére" hamarosan tisztáztuk ki, hol akar leszállni... na persze nem a megállókban, hanem bármely utcakereszteződésben... majd a Blahánál balra (!!) kikanyarodott a körutra...gyakorlatilag mindenkit "házhoz vitt", igy értünk ki órák mulva a Bosnyákra. Ahogy beértem a munkahelyemre, főnökünk közölte 3 napig nem akar senkit sem látni, rendkivüli szabadságot adott mindenkinek. Mára nem is a nagy hó, amiért emlékszem rá, hanem az egésznek a hangulatára.:)) És igaza van @wagabund-nak... nem láttunk, hallottunk megfagyott emberekről, hajléktalanokról, de még ételosztásról sem.
wagabund
@eszegfu: pontosan így történt...
:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.