Nem tudja eljuttatni az üzeneteit a Fidesz a fiatalokhoz – a hvg.hu cikke szerint ez a probléma foglalkoztatja most élénken a kormánypárt kommunikációs csapatát. A belső felmérések szerint a 16-25 éves korosztálya korcsoport szinte egyáltalán nem érdeklődik a politika iránt.

Nem olvasnak napi- vagy hetilapokat, nem néznek híreket a tévében, nem hallgatják a rádióban sem, és még a Facebook-hírfolyamukba sem nagyon engedik be a politikai híreket.

 „Szinte szavakat sem találni arra a tájékozatlanságra, amelyet ez a korosztály általános politikai és gazdasági kérdésekben mutat” – írja a hvg.hu a párt belső, „médiafogyasztási szokásokat vizsgáló közvélemény-kutatásai” alapján.

A tanulmány szerint az ország általános politikai tájékozottsága is siralmas: 10-ből 8 ember keveri például Szijjártó Pétert Zuschlag Jánossal.

A cikk szerint a Fidesz nagyjából erőből oldaná meg a problémát: a végletesen leegyszerűsített üzenetekkel az a helyzet, hogy

„ha nem tesszük eléjük, kikerülhetetlenül, egyszerűen nem jut el semmi, úgyhogy nincs más eszköz, mint belemászni az arcukba.”

- nyilatkozta a lapnak egy kormányzati kommunikációt és annak nehézségeit közelről ismerő fideszes forrás.

A fiatalok arcába kell másznia a Fidesznek

Fiatalok a Strand és a B.my.Lake fesztiválon Zamárdiban (Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Leszarják a Cigánybáró sikereit...Egy dolog azért foglalkoztatja őket.Minél előbb elhúzni ebből a kretén országból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
picike1
nem foglalkoznak a politikusokkal és jól teszik e szerintem igen jól teszik a fiatalok az élet nem a politikáról szól hanem a szeretettről szól . jó a tüzfaluk nagyon !itt az ész nem másütt!!!meghal mindenki de addig nem mindegy hogy él ?!
panellproli
Sajnos belemásztak már ezek a rothadékok nem csak a pofánkba, de már a belünket is kitaposták.
Desischado
@Hajcihő: Nálad a pont, mindent leírtál! Ez nem fog a rablóbandának sikerülni, az biztos! Viszont az gond, hogy szavazáskor sem mutatnak aktivitást a fiatalok, pedig kéne!
eugen4402
Az arcba mászás már az utolsó művelet lesz.
Előtte a tenyérbe mászást kell művészi fokon megtanulni, és jelentem, a Fidesz mindenkinél jobban teljesít...
Jozefina
Csak nehogy a fiatalok másszanak a fidesz-kdnp arcába!!! ??? Ami igaz a fiatalok kicsit összekaphatnák magukat a saját érdekükben!!!
kukac50
A fiatalok tudják,hogy hazudik a Fidesz és nem érdemes olvasni Róluk!
Nem akarják,hogy a hazugságaikkal befolyásolhassák Őket!
Mindenki látja a környezetében,hogy hogyan élnek annak alapján letudják vonni a tanulságot,romlott a környezete életszínvonala vagy javult. Felénk romlott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.