Hiába uralta a politikai napirendet az elmúlt időszakban a bevándorlás, a magyar választók az egészségügyi és szociális biztonságot érzik az ország legnagyobb problémájának – derül ki a Republikon Intézet legújabb elemzéséből.

A megkérdezettek megkülönböztethették azt, hogy melyek az ország, valamint melyek a saját maguk előtt álló problémák.

Az eredményekből kiderült, az ország számára az egészségügy és a szociális biztonság okozza a legnagyobb nehézséget – a megkérdezettek 43 százaléka sorolta ezeket a két legfontosabb probléma közé. Ez a 43 százalékos arány jóval meghaladja a következő két leggyakrabban választott témát jelölők arányát – a bevándorlást a megkérdezettek 28, a munkanélküliséget 22 százaléka sorolja a legfontosabb problémák közé.

Ezzel szemben a megélhetéssel alig összefüggő, valamivel absztraktabb kérdések, mint a terrorizmus, valamint környezetvédelmi, éghajlati és energia ügyek mindössze a megkérdezettek 4 százaléka szerint tartozik az ország legkomolyabb nehézségei közé.

A mindennapok problémáinak feltérképezésénél még erőteljesebben érvényesül az a tendencia, hogy leginkább a gazdasággal összefüggő témák foglalkoztatják a magyar lakosságot. Az erre a kérdésre adott válaszok szerint személyesen is az egészségügyi és szociális biztonság a legkomolyabb probléma: a válaszadók 28 százaléka gondolja úgy, hogy ez az egyik legnagyobb nehézség, amivel szembenéz.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
a bevándorlók is olvasták , tovább mentek
not me
A migránsok elveszik, és magukra vállalják a magyarok betegségeit... Ja, mégsem.
Nessy
Ez logikus! A szociális és egészségügyi problémákkal nap mint nap szembesülnek az emberek, migráncst meg a nyári pár hetes fejetlenséget leszámítva nem igazán.
panellproli
És akkor miért nem tesznek semmit a körülmények ellen?!Pofázni mindenki tud, de amikor volt néhány megmozdulás az egészségügyiek részéről,alig volt aki kiállt volna.Jelenleg is csak azt tudják hajtogatni, ha nem kerülnek be azonnal egy szakrendelésre, hogy akkor meg is dögölhetek?.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.