A Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) folytatni fogják munkájukat Magyarországon, annak ellenére, hogy a szervezet szerint a kormány ellenzi a tisztességesebb, elszámoltathatóbb társadalmakért folytatott missziójukat – közölte Christopher Stone, a szervezet elnöke szerdán az MTI-vel. Jelenleg a Nyílt Társadalom Alapítványok több mint 60 magyar civil szervezetet támogatnak, amelyek olyan ügyeket segítenek, mint a független újságírás, a civil részvétel, valamint a korrupció és a diszkrimináció elleni küzdelem – áll a közleményben.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a „Soros-birodalom” „álciviljeit” azért tartják fenn, hogy:

„a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött„. „Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége” Donald Trump amerikai elnökké választásával.

Sorosék válasza a kormánynak

Németh Szilárd (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Ma az ATV-nek nyilatkozva azt is elmondta, konkrétan melyik szevezetekre gondolt:

a TASZ-ra,

a Transparency International-re

és a Magyar Helsinki Bizottságra

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Ja. És a dagadt csepeli zsírháj, vagyonnyilatkozatra akarja kötelezni a civilszervezetek vezetőit. Saját vagyonnyilatkozataikkal nem tudnak feketén-fehéren elszámolni. Foggyá' le vörös csepeles proli szökevény!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@verőce21: Ez mind ismert a hazai civil szervezetekről, a rezsim is tisztában van ezekkel az adatokkal, sőt azt is tudják, melyik szervezet mennyit kapott és mire fordítja! Az alapító okirat elérhető, ellenőrizhetők az azokban foglaltaknak megfelelő, vagy ellentétes működés. Ennek ellenére rájuk uszította a pintér-csahosokat, mert idegesíti, hogy nincs hatalma fölöttük, nem tudja megvonni a támogatásokat, nem rendelkezhet a támogatási összegek felett, ráadásul elég nyitott szemmel figyelik a rezsim minden mocskos sunyiságát és azonnal reagálnak is.
Ezek azok a momentumok, amelyek piszkosul zavarják a sorvadt agyu hülyét!
verőce21
@quadrocopter: (16:37) Nem az zavarja piszkosul "a sorvadt agyu hülyét". Ezek a szervezetek nem hajlandók nyílt lapokkal játszani. Kitől, mire, milyen céllal, mennyi pénzt kaptak? Nem hajlandók az átvilágításnak alávetni magukat!
A "Rezsim" naná, hogy tisztában van az adatokkal (még az lenne szép, ha nem), de furcsa, hogy ezek önként nem szolgáltatják a fenti adatokat. Ilyen feltételek mellett nem működhetnek.

Te a házadban eltűrnéd, hogy valaki úgy lakik, hogy ellened dolgozik, és "sötét ló" számodra?
kisrigó
Amellett, hogy zavarják köreiket a civilek, jól jönne nekik az a kis "pizecske", amit ezek kapnak: Most már szervezeti szinten eltaposták a fékeket, a civilek próbálkozása kínos nekik. Hatalmuknál fogva akarják eltaposni őket, mert kínos, hogy a képükbe mondják az ellenvéleményt, felhívják a figyelmet a sok sunyi cselekedetükre.
Csizmás Kond
Bármit rá lehet fogni csak azt nem hogy tisztességesebb és leszámoltathatóbb.
A tisztesség ott kezdődne, ha köztudott volna ki támogat kit és mennyivel, de mivel épp ezek azok a pontok amihez évek kellenek vagy még az sem elég a tisztázásukhoz ezért nem is leszámoltathatóak...szóval épp az ellenkezőjét állítják annak amit művelnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél