A Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) folytatni fogják munkájukat Magyarországon, annak ellenére, hogy a szervezet szerint a kormány ellenzi a tisztességesebb, elszámoltathatóbb társadalmakért folytatott missziójukat – közölte Christopher Stone, a szervezet elnöke szerdán az MTI-vel. Jelenleg a Nyílt Társadalom Alapítványok több mint 60 magyar civil szervezetet támogatnak, amelyek olyan ügyeket segítenek, mint a független újságírás, a civil részvétel, valamint a korrupció és a diszkrimináció elleni küzdelem – áll a közleményben.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a „Soros-birodalom” „álciviljeit” azért tartják fenn, hogy:

„a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött„. „Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége” Donald Trump amerikai elnökké választásával.

Sorosék válasza a kormánynak

Németh Szilárd (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Ma az ATV-nek nyilatkozva azt is elmondta, konkrétan melyik szevezetekre gondolt:

a TASZ-ra,

a Transparency International-re

és a Magyar Helsinki Bizottságra

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Ja. És a dagadt csepeli zsírháj, vagyonnyilatkozatra akarja kötelezni a civilszervezetek vezetőit. Saját vagyonnyilatkozataikkal nem tudnak feketén-fehéren elszámolni. Foggyá' le vörös csepeles proli szökevény!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Rekordocsmány egy választási évnek nézünk elébe.
Fradigege
Ja. És a dagadt csepeli zsírháj, vagyonnyilatkozatra akarja kötelezni a civilszervezetek vezetőit. Saját vagyonnyilatkozataikkal nem tudnak feketén-fehéren elszámolni. Foggyá' le vörös csepeles proli szökevény!
Pergető
Hát ez nem valami ütős viszontválasz! Folytatják! És?
papa.49
Leadják a vagyon nyilatkozatot és ha hibátlan nyalhatnak a civileknek ezerrel ha hagyják !!!
Szókrakész
"A Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) folytatni fogják munkájukat Magyarországon, annak ellenére, hogy a szervezet szerint a kormány ellenzi a tisztességesebb, elszámoltathatóbb társadalmakért folytatott missziójukat"

Tehát illegalitásban is folytatják a rombolást, felbujtást, a társadalom szétzüllesztését.

Ha nagyon felhergelem magam, belinkelek vagy Sorost leleplező dokut, tanulmányt, cikket.
Mert loreál.
Macskaszem
@Szókrakész: Mi a problémád az elszámoltathatósággal? Ja, hogy te is a zavarosban halászol.
nezelodo
Békésen megoldhatná ez a Soros az ügyet! Egyszerűen csak utalja át az alapítványoknak szánt pénzt Felcsútra vagy a Vitya egyéb számláira, és majd megbékél vele az egykori ígéretes tanítványa! Ne háborúzz Gyuri bá', hanem utalj!
rosalinda57
@Pergető: Csak akkor folytathatják, ha hagyjuk ! Remélem , hogy nem hagyjuk.
Hellcat
"melyek olyan ügyeket segítenek, mint a független újságírás, a civil részvétel, valamint a korrupció és a diszkrimináció elleni küzdelem" Na ez mindent meg is magyaráz.
levarosbukta
Most már csak azt szeretném tudni ha feldobja a tutyit az öreg akkor ki lesz mindenben a hibás?
quadrocopter
@Pergető: Mert milyen ütős válaszra vártál? Nem elég ütős, hogy azt a tevékenységet folytatják, amit éppen nem szeretne a koszos rezsim?
Szókrakész
@Macskaszem: Te nem érted, hogy sub rosa mi is a feladatuk!!!
Pergető
@quadrocopter: Hát a Szilárd megnyilvánulására ez a nyilatkozat elég vérszegénynek tűnik!
human
Nem véletlenül léptünk ki pár hónapja a több mint 70 országot tömörítő szervezetből, aminek tagjai vállalták, hogy kormányuk átláthatóan fog működni. A lejtmenet folytatódik. Csak tudnám, hogy mi a cél, mi vár minket a végén.
kissé felnőttem
azért a must is kiforrja magából ami nem oda való kéne már öntösztulás lazán szilárdan
hetöndöe
@Szókrakész: Tudjuk Virág Elvtárs,hogy önnek harcolnia kell a nemzetközi karvalytőke ellen de lehet egy kicsit csendesebben is.:-)
picike1
a Transparency Internationalt én sokat olvasom ,akinek sok a vaj a fején kenje a hajára! ez megirja ugyis ez ellen kár a küzdelem is
Szókrakész
@hetöndöe: Már megint unatkozol?

Menj kupiba!
Akarom mondani először dokihoz.
Azonnal megmondja, hogy beteg vagy és még kupijegy is jár érte.
Spórolhatsz.
Eladott Ország
"Soros György beszivárgott és ezentúl ő akarja megrendezni a Nemzeti Színházban Az ember tragédiája című darabot". 1000 embert kérdeztek meg például arról, hogy szerintük ki irányítja Magyarországot. 1000-­ből 320 ember szerint nem a kormány, hanem valaki más. Mármint a fene tudja kicsoda, valami háttérhatalom, a pirézek, szabadkőművesek, esetleg a marslakók. Azt lenne érdekes megtudni, hogy ez a 32 százalék vajon azonos ­e a kormány szavazóival, mert az feltétlenül vicces lenne, ha éppen a hívek gondolnák azt, hogy nem is a kormány irányít."
quadrocopter
@human: Pontosan ezért óbégat a rezsim az uniós ügyészség ellen is! Két hónap alatt ezer korrupciós ügyben buknának!
hetöndöe
@Szókrakész: Nézegesd magadat egy kicsit,csak hogy az önismeret hiánya nehogy törést okozzon a lelkedben.:-)

www.youtube.com/watch?v=mCQgj1QNppo
quadrocopter
A civilek elleni támadássorozat 2014 áprilisában személyesen Orbán Viktor miniszterelnök parancsára indult: két év alatt 62 civil szervezetet vizsgált a kormányzati ellenőrzőszervezet. Négy alapítvány adószámát próbálták meg felfüggeszteni. A rendőrség 16, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig 15 hónapon át nyomozott. Az adóhatóság kiemelten 7 szervezetet ellenőrzött, az ügyészség szintén 7-et. Az eljárásokban végül egyetlen civilszervezetet sem marasztaltak el, és legalább egy esetben a bíróság is kimondta, hogy az eljárás indokolatlan és törvénytelen volt.(prop.)
Qqberci
@Szókrakész: "Tehát illegalitásban is folytatják a rombolást, felbujtást, a társadalom szétzüllesztését."

Gondolod, hogy Vityka regnálása után még van szétzüllesztenivaló?...
Szókrakész
@Qqberci: Háború előkészítése, kirobbantása a céljuk!
Csak hogy tudd!

Ezek a "civil" akármik csak fedőszervek.
Nessy
A CÖF nevű álcivileket ki tetszett felejteni a felsorolásból!
Vagy ök "szeretik Viktort", ergo ők rendes civilek? Uram! Ha már fel tetszik mondani a napi penzumot, nem kellene esetleg gondolkodni? Vagy azt tiltja a párt szabályzat?
justhpeter
@Szókrakész: Juj, de izgi ! Akkor most fel fogják számolni a cöffögőket is ? Külföldön fognak cöffögni civilen ? Ha netán be lesznek tiltva mivel fognak foglalkozni Bencsik, Csizmadia, ifj. Lomniczi, Széles és Pataki elvtársaid ? Javaslom hivatalosan is vonuljanak szellemi illegalitásban, ebben már van hosszú idejű gyakorlatuk.
nezelodo
@justhpeter: Hogyan vonulnának szellemi illegalitásba, ha a szellemüket már régen felcserélték a pártbrossurára?
bakegya
...egyetértek ha valakit és valakiket "el kell innen takarítani az te vagy és a gazdád,a teljes zártosztálytársaival együtt-TRAMPLIRA HIVATKOZOL-hát ennyire hülye még te sem lehetsz!
vitriol
@Nessy: Lehet, hogy tényleg tilos neki gondolkozni, lehet, hogy néha szívesen megtenné, na de MIVEL tegye szegény?
namihami
Ne bántsátok már ezt a szegény Szilárdkát.
Nem tehet arról, hogy ez és ennyi a szerencsétlen. Nehéz, fogóval történő szülése volt az anyukájának és a kicsit jobban megszorították amikor ki kellett emelni. Próbálták korrigálni, tanítgatni, de láthatóan eredménytelen volt minden próbálkozás. Viszont Fidesz-alelnöknek tökéletes mintapéldány. .Nem lóg ki a Kósa, Rogán, Lázár, stb... sorból. És ebben az esetben, helyzetben kimondottan előny.
Desischado
Nekem valahogy nagyon gyanús ez a nagy "harc". Talán a vesztét érzi a banda, hogy ennyire acsarkodnak?! Bár úgy lenne! Az eltakarításban maximálisan benne vagyok, de orbánt és az egész bandát kell eltakarítani, veled együtt, te hájfejű parazita!
kukac50
Eltakarítani a Hazug Szilárdot kell és a Fideszt de nagyon gyorsan!

A civil szervezetek meg emeljék fel szavukat a kisnyugdíjasokért és a rokkantakért, mert Őket nem védi senki,28500 forint a minimál nyugdíj még ma is. a rokkantak is 30 ezer körüli összegből tengődnek.
magyarbakancs
Azt bírom ezek a talpig keresztény politikusok menyire nyalták a vörös csillagot annak idején.
Német úr szerintem meg jobb ha bőrt húzna a fogára.
Tényleg megéri ebben az országban szellemi színvonal alatt élni,jól keresnek vele egyesek nem?
nezelodo
Egyre inkább úgy néz ki. hogy egykor ezek a nagyhangú fideszes fiúk-lányok benyelték a Soros ösztöndíjakat, de mára már megfeküdte a gyomrukat. Aztán valaki fluimucilt tett a levesükbe, és most meg utálattal fel szeretnék köhögni. Csak nehogy visszafelé elakadjon a torkukon.
verőce21
Ezek a civil szervezetek ellentétes véleményt fogalmaznak meg a kormány politikájával szemben. Tudni kell, nem tilos, hogy külföldről pénzt fogadjanak el. De jogot kell biztosítani mindenkinek, hogy a kormányt támadó szervezetek kinek a támogatásából élnek? Az átvilágíthatóság ott is követelmény! Mindenki kapjon erre jogot, hogy a kormány tájékoztatva legyen. Honnan kapnak támogatást és milyen célra?
human
@Desischado: Egyenlőre úgy néz ki, hogy legfeljebb a 2/3 van veszélyben. A választásokat még mindig megnyernék. Persze lehet itt még fordulat. Trump győzelmére sem sokan fogadtak volna.
quadrocopter
@verőce21: Ez mind ismert a hazai civil szervezetekről, a rezsim is tisztában van ezekkel az adatokkal, sőt azt is tudják, melyik szervezet mennyit kapott és mire fordítja! Az alapító okirat elérhető, ellenőrizhetők az azokban foglaltaknak megfelelő, vagy ellentétes működés. Ennek ellenére rájuk uszította a pintér-csahosokat, mert idegesíti, hogy nincs hatalma fölöttük, nem tudja megvonni a támogatásokat, nem rendelkezhet a támogatási összegek felett, ráadásul elég nyitott szemmel figyelik a rezsim minden mocskos sunyiságát és azonnal reagálnak is.
Ezek azok a momentumok, amelyek piszkosul zavarják a sorvadt agyu hülyét!
verőce21
@quadrocopter: (16:37) Nem az zavarja piszkosul "a sorvadt agyu hülyét". Ezek a szervezetek nem hajlandók nyílt lapokkal játszani. Kitől, mire, milyen céllal, mennyi pénzt kaptak? Nem hajlandók az átvilágításnak alávetni magukat!
A "Rezsim" naná, hogy tisztában van az adatokkal (még az lenne szép, ha nem), de furcsa, hogy ezek önként nem szolgáltatják a fenti adatokat. Ilyen feltételek mellett nem működhetnek.

Te a házadban eltűrnéd, hogy valaki úgy lakik, hogy ellened dolgozik, és "sötét ló" számodra?
kisrigó
Amellett, hogy zavarják köreiket a civilek, jól jönne nekik az a kis "pizecske", amit ezek kapnak: Most már szervezeti szinten eltaposták a fékeket, a civilek próbálkozása kínos nekik. Hatalmuknál fogva akarják eltaposni őket, mert kínos, hogy a képükbe mondják az ellenvéleményt, felhívják a figyelmet a sok sunyi cselekedetükre.
Csizmás Kond
Bármit rá lehet fogni csak azt nem hogy tisztességesebb és leszámoltathatóbb.
A tisztesség ott kezdődne, ha köztudott volna ki támogat kit és mennyivel, de mivel épp ezek azok a pontok amihez évek kellenek vagy még az sem elég a tisztázásukhoz ezért nem is leszámoltathatóak...szóval épp az ellenkezőjét állítják annak amit művelnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.