Elképesztő stílusban íródott falragasz fogadta a betegeket az enyingi orvosi ügyeleten – írja a feol.hu. A kiírás célja vélhetően az volt, hogy tájékoztassa a betegeket, mely esetek nem igényelnek sürgősségi ellátást, a megfogalmazás azonban egészen bicskanyitogatóra sikeredett.

A lapon az alábbi szöveg áll:

„Laci tudja, hogy minden csipcsup bal****sággal nem kell bemennie egy sürgősségire. Ha pánikrohamot kap, azt otthon a négy fal között teszi. Négyhetes panasszal szintén nem megy be egy sürgősségire, hanem szépen eltakarodik a háziorvosához, mert Laci nem egy életképtelen sz*rdarab. Laci okos. Légy olyan, mint Laci!

A papír azóta lekerült a váróterem ajtajáról, az ügyben jelenleg vizsgálat zajlik.

A betegek többségét nem az üzenet tartalma háborította fel, hanem a megfogalmazás. Az enyingi polgármester szerint az ilyen megnyilvánulások megengedhetetlenek, mivel sértik a betegek méltóságát.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Lehet megsértődni! meglehet próbálni szépen elmagyarázni némelyik betegnek a dolgot, de nem mindenki érti! jelzem ezt érti, csak nem illik ilyet mondani, írni. Igaz, ha nem értett egyet a kedves beteg ( nem etnikum, nem analfabéta), símán lecsapta az asszisztensnőt. Volt, hogy megkergette az ügyeletes orvost.
Ez az érem másik oldala!
Velem is megesett helyettesítésnél, hogy a kedves beteg melegebb éghajlatra küldött, és miután közöltem vele, hogy "csak ön után, uram", felrohant az igazgatóhoz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Elfogtam egy üzenetet. :D

,,Pisti nem tesz úgy mint Laci, mert belerottyant a nektek ,,járó" borítékba."

(Ezt nektek zsebesek.)
Szókrakész
De azért lázadozzanak csak, hogy kevés a fizetés, meg a munkakörülmények, meg a hű, meg a hó!!!
Menjetek nyugatra
Passzátok meg.
Ott már okoslacik élnek.

De remélem ott meg a sok migráncs álló farkára kell majd sürgősségi ellátást biztosítani, kupijegyet felírni.
Aki Én
@Szókrakész: Ez elég egyedi eset, ráadásul azt sem tudni ki tette ki a feliratot.
Ettől még nem sugallnám, hogy az eü-ben minden qrva nagy rendben van.
Ez a migráncs kérdés nagyon beléd ivódott, már egy vicces cetliről is ez ugrik be.
Szókrakész
@Aki Én: Egyszerűen nem térek észhez, hogy a libsi zöldek ennyire hibbantak.
Tudtam , hogy azok, de hogy ennyire?!?!?!

Maradtak volna inkább a faölelgetésnél!
Hellcat
@Szókrakész: Lehet, hogy becsületes körülmények között, méltó fizetés mellett nem került volna ki ilyen felirat, mert az EÜ dolgozok idegei nem tépődnénke 10esével nap mint nap...nem?
Eladott Ország
"Azt írja az újság, nem is akármelyik, hanem a kormánypárti, hogy a kitörő sikerekre való
tekintettel – az oktatás mintájára – az egészségügyben is érkezik a Klik. Csak nem úgy fogják
hívni, hanem kancelláriának. Ezek, b*zmeg, nem tudnak hibázni. Genetikailag egyszerűen
képtelenek rá.) és lehet várni fentről a megváltást. Nem lesz megváltás. És amíg ezt nem értjük meg, hogy a hatalomnak nem érdeke javítani a helyzeten, addig semmi nem lesz. Maradnak a várólisták, a szar fizetések, a középkori körülmények, az újrahasznosítható tűk, gumikesztyűk, otthonról vitt elemek,élelmek, gyógyszerek és a vízzel fertőtlenítés.
De volt már ilyen korházi felirat is: Kedves Betegek! Kérjük Önöket, hogy az ablakot csak bukóra állítsák, mert egyébként az ablak kiborul a helyéről."
dr. prédikátor
Jellemző rájuk!!! Én tegnap az az 10 .én kértem időpontot alhasi ultrahangra. Az időpont amit adtak február 3. . Amikor szóvá tettem azt válaszolták hogy örüljek neki, Székesfehérváron 3 hónap az előjegyzés!!!
Nessy
Lehet megsértődni! meglehet próbálni szépen elmagyarázni némelyik betegnek a dolgot, de nem mindenki érti! jelzem ezt érti, csak nem illik ilyet mondani, írni. Igaz, ha nem értett egyet a kedves beteg ( nem etnikum, nem analfabéta), símán lecsapta az asszisztensnőt. Volt, hogy megkergette az ügyeletes orvost.
Ez az érem másik oldala!
Velem is megesett helyettesítésnél, hogy a kedves beteg melegebb éghajlatra küldött, és miután közöltem vele, hogy "csak ön után, uram", felrohant az igazgatóhoz.
wagabund
@Nessy: mert uram-nak szólítottad...hiba volt.

:-) (tudom, a szitu kemény volt, csak vicceltem)
wagabund
ezt a cetlit valaki buliból rakta ki, amikor nem volt senki a folyosón...aztán várta a hatást. Az intézet személyzetének ehhez semmi köze.

szerintem.
eszegfu
@Nessy: 15:10 Szerintem is van az "irásnak" igazságtartalma, csak a módja sikeredett kissé "viccesre".
De az is igaz, hogy az a "kedves beteg", aki az udvarias magyarázatot nem érti, az ezt sem fogja fel.
quadrocopter
Vélhetően a Farkas Flóri népcsoporthoz tartozóknak szólt a színvonalbeli üzenet!
Nessy
@quadrocopter: Ne hidd! Pont ők azok, akik csendesebbek. Kivéve persze az arany kutyaláncos, kigyúrt kopaszokat. Mint ahogy az idős korosztály is tudja, hogy az "időpont" általában csak a napot jelenti.
dr. Prédikátor! Ez valóban nagyon baráti időpont! A hat héttől kezdődik!
Persze, ha van 15000 forintot, akkor egy - két nap!
De lesz ez még rosszabb is!
Cicamama55
Munkaalkalmassági vizsgálathoz, tüdőszűrésre jelentkeztem be. Egy hétre rá kaptam időpontot. Egy rokonom ott dolgozik és amikor elpanaszoltam neki, utána nézett. Másnap mehettem.
cs.n.
Sőt, Lacinak még a fogai is jók. Ezért nem tartja fel a fogorvosát sem. Ja, de. Pont ő mondta neki, hogy jók a fogai. :)
simmering73
@Nessy: Nekem sokkal rosszabb tapasztalataim vannak.
justhpeter
@quadrocopter: Tiltakozom ! Ez az üzenet a Rezsiszilárd-féle népcsoportnak is szól ! Azoknak is, akik kilopják a pénzt az egészségügyből, no meg mindenből (is) amihez hozzáférnek.
justhpeter
Mindentől függetlenül azt gondolom, hogy Nessynek igaza van.
Nessy
@justhpeter: Köszönöm! Alig pár évtizedes tapasztalatom van csak. :-)
Most már én is a "másik oldalon" állok, azaz ülök órákat. Elég mafla vagyok, és mint nyugdíjas, nem kérek soronkívúliséget. Érdekes elhallgatni a betegeket, Ajánlanám a sok "hozzáértő" jogalkotónak, hogy inkognitóban úljenek le egy rendelő várójába pár órára. Érdekes tapasztalatokat szerezhetnének a valóságról!
bakegya
Na ilyen nincs!!!AZ ÜGYELET AZ A HELY-még Enyingen is- AHOVA KIZÁRÓLAG LIBERALIZMUSÁRÓL ELHÍRESÜLT,JÓ HUMORÚ KOLLEGÁKAT KÖTELEZŐ BEÜLTETNI!-ajánlanám a zenei képességgel is rendelkezők szolgálati kiképzését-aki képes elhúzni a rosszkedvű ,űvölteni is képes páciensek nótáját is.
Yoda69
Nem kell fennakadni. Csak hoztak a fideSSes stilust.
Desischado
@Nessy: Én fantasztikus emberekkel találkoztam az orvosi szakmában, de van egy pár, akitől simán elvenném a diplomáját, mert minősíthetetlen emberként, és orvosként. Te milyen szakterületen prosperálsz, ha szabad kérdeznem?
A cikkhez szólva, aki ezt kiírta, mélyen a szellemi szint alatt van. Kiváncsi lennék rá, a személyzet tudott erről vajon?
Az időpontokról meg annyit, hogy szemészetre akartam időpontot kérni, a szokásos ellenőrzésre, és még arra is várni kell, hogy időpontot tudjanak adni. Az endikronológiára meg öt és fél hónap a várakozás.
Aki Én
@Szókrakész: 14:23 Végképp elakadtam, egyszerűen nem értem amit írtál. Pontosítanál?
karma1
Asszem, ezt valamelyik beteg irta inkabb ki, mert esetleg sejtette, hogy ezert az egeszsegugyiseket fogjak elmarasztalni . (Szegenyeknek, mintha olyan rohadt egyszeru lenne az eletuk...:o((((
A stilus viszont pont olyan, mint az alsotagozatos iskolak leghulyebb peldainak a megoldasara biztato szovegek... Baromsag...
Azzal egyutt valoban van olyan, aki akut problemaval, ami varhatna hetfoig is, kepes masok ele befurakodni. Ilyenrol boven hallottam eppen a baratnomtol,.
Edmond Dantes
Laci f...a gyerek,mert már meg is műti magát.Sőt,kisebb érműtéteket is vállal,bicskával az udvari fáskamrában.Nála még nincs teljesítmény volumen korlát,viszont előjegyzés már szükséges.
magyarbakancs
@Nessy: látom te is találkozol olyan okos,művelt emberekkel kik azt hiszik csak ők vannak a világon.
Egyszer kérdezte az egyik beteg hülyének néz?
Nem uram csak nem okos.
Lepényleső
Mi ebben a döbbenet,leírta amit eddig ki mondani nem illett,holott eddig is így kezelgetett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.