Szinte bizonyos, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kéményseprői egyes területeken nem voltak képesek december végéig elvégezni az alapvető szolgáltatásokat, az úgynevezett sormunkákat sem. Vagyis a tüzelő-fűtő berendezések menetrend szerinti ellenőrzését, tisztítását, valamint a kötelező felülvizsgálatát – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Kéményseprők Országos Szakszervezetének (KOSZ) elnöke.

(Forrás: 168 óra)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

3dwhite
Alternativ fűtési módszerekkel nincs ilyen probléma.
Szókrakész
Akkor most álljunk meg egy szóra.

Nem a qrmány államosította a kéményseprést?!?!?!

Akkor ki a munkáltató?
Ki nem fizeti meg a melósokat?!?!?!

Hülye Orbánék.
Legalább gondolkozzatok, mielőtt az alszerveiteknél(nem a pöcsötökre gondoltam) nyilatkozna valaki!!!
Eladott Ország
"Azt hiszem, ideje lesz megbecsülni a Mikulást. Eddig leginkább csak amerikai filmekben láttam olyat, hogy a jóságos nagyszakállú a kéményen át érkezett és nem is értettem ennek az okát, de most megvilágosodtam. Valószínűleg az történhetett, hogy arrafelé már régebben államosították a kéményseprést. Gondolom, a SWAT kapta meg a feladatot, de azok feszt kézigránáttal óhajották tisztára pucolni a szelelőt. Az amerikaiak meg önvédelemből kitalálták, hogy mégis békésebb dolog, ha az ajándékozó­ kedvű figura kotor inkább. Olcsóbb is, mert egy pohár tej és egy süti igazán nem nagy ár a karbantartásért cserébe.
Az történt, hogy (p)ártunk és (k)ormányunk a rezsicsökkentés, a harácsolás és a mindenbe beleugatás jegyében kivégezte a kéményseprő vállalatot. Is. A feladatot az Országos Katasztrófavédelem vette át. Ott meg marhára kevés kéményseprő van, ráadásul mégsem küldhetnek mindenkinek egy sms-­t, hogy üljenek át a lakók egy másik kéményre. Kotorni egyre kevesebb helyen kell, mert a gázkazán nem annyira kormol, de ellenőrizni meg kellene, mert az a kémény is meghibásodhat és a kedves lakók úgy döglenek halomra, ahogy vannak. Első körben a kormány ritkította az ellenőrzések gyakoriságát két évre, de mivel ettől sem lett több kéményseprő, megtalálták a megoldást. Közmunkásokat képeznek át és az jó is lesz. Úgy lesz majd, hogy a közmunkás 1 hétig tanul, 3 hónapig gyakorol, megint tanul 3 hónapig elméletet, aztán kap egy OKJ­-s oklevelet és hajrá! A szakemberek tiltakoznak ugyan, mert szerintük életveszélyes, amit a kormány művel, de szokás szerint senkit nem érdekel a
véleményük. Én meg azt gondolom, hogy nagyon jó ötlet szeretett kormányunk részéről ez a gyorstalpaló átképzés. Sőt! Nem szabad itt megállni, mert amúgy is állandóan léphet mindenki egyet előre, akkor most is."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél