Mint ahogy azt már korábban megírtuk, a napokban kirúgtak több börtönparancsnokot, köztük a szombathelyi börtönét is. Kiderült, hogy túl lazán vették a fegyelmet, a rabok a Facebookra is posztoltak képeket.

A nyugat.hu egyik olvasója arra hívta fel a figyelmet, hogy készültek olyan képek is, amin nem csak Cs. Sándor hanem testvére, Cs. László is szerepel, aki szintén több éves fegyházbüntetését tölti. Ráadásul a törvények szerint a fegyházbüntetésre ítélt raboknak mindig a börtön formaruhájában kellene lenniük, a két férfi azonban nem abban szerepel a fotókon.

A lap most megkérdezte a szombathelyi börtönt, hogy tudott Cs. Sándor internetezni és hogy egyáltalán hogy jutott fényképezésre is alkalmas eszközhöz? 

A szombathelyi börtön válasza:

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel összefüggő valamennyi körülmény tisztázása érdekében belső vizsgálatot indított. A vizsgálat jelenleg is folyamatban van. Amennyiben felmerül a személyi állomány felelőssége, azt mindig fegyelmi, vagy indokolt esetben büntetőjogi felelősségre vonás követi.

A fogvatartottak nem rendelkezhetnek olyan eszközzel, amely képrögzítésre alkalmas.

A büntetés-végrehajtási szervezet kiemelt figyelmet fordít a tiltott tárgyak bv. intézetbe történő bejutásának megakadályozására, illetve megelőzésére. 2016. évben a bv. munkatársai összesen 1459 darab illegális mobiltelefon bejutását akadályozták meg a büntetés-végrehajtási intézetekbe.

A hatályos jogszabályok szerint jogerősen elítélt és előzetes letartóztatott fogvatartottak egyaránt használhatnak mobiltelefon-készüléket.

A fogvatartotti mobiltelefonnal csak kimenő hívásokat lehet kezdeményezni, internetezésre, kép rögzítésére, illetve szöveges üzenetek küldésére-fogadására a készülék nem alkalmas. A mobiltelefon beállítása csak a számítógépes nyilvántartásban előre rögzített kapcsolattartókkal történő telefonhívást engedélyezi, a kapcsolattartókhoz rendelt telefonszámokkal.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Van az a pénz amiért már korpásodhat a haj!!!
justhpeter
@papa.49: Már ettől a semmitmondástól is korpásodik a haj. De az enyém is.
Jozefina
Az országos parancsnok is lemondhatna nyugodtan, de ha esetleg a smasszereket jobban megbecsülnék, akkor a fogvatartottak nem tudnák rászedni őket hasonló esetekre, ill a látogatókat, csomagokat ellenőriznék is esetleg!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.