Tavaly decemberben az MKB Bank jegyzett be zálogjogot a TV2 vagyonára, vagyis most a rejtélyes tulajdonosi hátterű bank adott pénzt Vajnáéknak. Korábban az derült ki, hogy a TV2 visszafizette az állami Eximbanktól kapott hiteleit, és már egy közelebbről nem pontosított kereskedelmi banknak törleszt. A TV2 a Napi.hu-val is csak annyit közölt, hogy megállapodás született arról, hogy "a TV2 Média Csoport megszerzésével és annak működtetésével kapcsolatos Eximbank által nyújtott hitelek refinanszírozásra kerülnek egy kereskedelmi bank által", az új hitelszerződéseket pedig 2016 decemberében alá is írták. A lap azt írja, a hitelbiztosítéki nyilvántartásból viszont az derül ki, hogy az MKB Bank Zrt. 11,088 milliárd forint összegű követelés erejéig zálogjogot alapított a TV2 Média Csoport Kft. vagyonára és a távközlési szolgáltatókkal (Antenna Hungária Zrt., DIGI Kft., Invitel Zrt., Magyar Telekom Nyrt., UPC DTH Sarl, UPC Magyarország Kft.) megkötött szerződésekből eredő valamennyi...

Forrás: m.hvg.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Biztos, hogy banktitokra fognak hivatkozni, de jó lenne ismerni a bank által nyújtott kölcsön feltételeit.
És, az is izgalmas kérdés lenne, hogy kik és milyen pozícióban kaphatnak, kaphattak még hiteleket hasonló kondíciókkal. Esetleg a jelzett bank betétesei arra is rákérdezhetnének, hogy a betéteik után kapott kamat és a nyújtott kölcsön közötti különbözet hogyan aránylik egymáshoz. Magyarul: nem-e a betétesek filléres kamatából tud filléres kölcsönt adni a Bundibácsi-Timimami duónak (és a rejtett nemstrómanoknak és tartótisztjének) a hitelintézet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.